婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有沒有人有玩瑜珈,可否分享?

唔知大家有無試過"工聯會"的瑜珈課程呢?我想試下參加呀,大家可否比的意見。
開心每一天

男爵府

Hi 心花花,
I have tried 工聯會 yoga before at 3 different centre : TST, Causeway Bay and Shau Kei Wan

The yoga class there is cheap, however, you have to find a good instructor. Some instructor just waiting your time as doing very very simple yoga exercise and just teach you few 式子 per class. If you never play yoga before, 工聯會 is good. But if you want to continue the yoga exercise, you better join other yoga centre as 工聯會 one is just elemtentary class only. They don't have intermediate or advance class for you to upgrade your skill.

Ms Chu of TST and Causeway Centre is good. Don't try the Shau Kei Wan one.

大宅

mamay,

Thank you for yr information.

工聯會呢一期的瑜伽班全部都full晒啦,依家搵梗其他呀。
開心每一天

別墅

我都係因為工聯會FULL左, 所以走左去沙田大會堂報名, 早幾日同老公玩左第一堂, 覺得都ok呀,當運動, 唔錯..
不過唔係高溫, 個導師話高溫瑜伽只係借瑜伽為名wow, anyway, 佢咁講arm唔arm都好啦, 唔緊要, 當做運動囉....
$250/四堂

男爵府

工聯會's yoga always full within the 1st day of application. It is very difficult to apply.

複式洋房

各位,

我懷孕前都在尖沙咀一間美容院玩高溫瑜珈的,價錢大摡$100一堂,第一堂是免費的,有興趣可以pm我的.

而我自己覺得玩完後出咗成身汗,個人都精神好多,我以前一星期玩一至兩次,我諗住生完後再會玩的,順便keep fit..

twinmama

大宅

twinmama,

我想問下玩高溫瑜伽係唔係好辛苦架,有邊的人唔可以玩架。

我有興趣想知多的資料呀,可否pm給我。謝謝!!!
開心每一天

複式洋房

心花花,

我諗孕婦同高血壓者唔玩得.

起初玩係有d辛苦,因為有d動作做唔到,但係上多幾堂你會發覺慢慢有d動作可以克服到,你就會好開心,因你會覺得因為d根拉鬆咗.

我晏d先pm個電話no比你自己打去book時間,因為我要揾番張卡片.

twinmama

複式洋房

心花花&雅雅,

收pm.....

twinmama

大宅

twinmama,

多謝你的提供的tel. no.

我依家join左另一間瑜伽啦,位置係銅鑼灣。昨晚去試完堂後,就買左個套票,可以玩10次。第一次接觸的感覺都幾好,個導師又好好人。今朝起身都有的酸軟的感覺,可能太耐無運動啦。
開心每一天

大宅

Hi 心花花, can you pm me the yoga details.
thanks so much
Namaste

大宅

好媽媽勳章

心花花 ,
我都好想搵孕婦瑜珈班學,唔知你銅鑼灣果間有無呢?因為我在銅鑼灣上班!我現在三個多月,都應該可以玩的了!謝謝! :-P

大宅

CrystalMok,

我諗佢地無舉辨孕婦瑜珈班啦,但逢星期日早上就有親子瑜珈班,可以幫你問下既,我星期三先去上堂呀,到時問左再覆你啦。
開心每一天

大宅

好媽媽勳章

心花花,
唔該晒你呀! :-P

大宅

心花花,

How much does it cost per class?

大宅

Helen,

$750/10 lessons (must finish within 12 weeks)
開心每一天

水晶宮

2023年兔年勳章

mamay

有冇得試堂呀? 我又想去, 我在附近工作。
Thanks!

民房

因我要照顧小孩,請問有沒有一些瑜珈的動作,可否在網上找到
之之是我的乖乖 :pint: :wave:

水晶宮

2023年兔年勳章

Eden

You can go:

http://www.in-yoga.com/

民房

michelle168 寫道:
Eden

You can go:

http://www.in-yoga.com/
Michelle 168 : 因較忙碌,現在才看到, 唔該晒妳!!
之之是我的乖乖 :pint: :wave:

首頁

尾頁

跳至