自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我委託順豐幫我去銅鑼灣攞張出診紙返紅磡公司,個姐姐報價$13,件文件好快俾到我,但同事幫我收,好奇怪佢唔問我攞錢,咁我會計姐姐話佢九成入咗公司戶口月結,咁我就Keep住張單以便月尾對番條數.

今日得閒攞出嚟睇,驚見佢原來佢貨品詳情係”紙卡”,仲要重量係1kg收我$22…?跟住打去問佢,姐姐1嘅答覆係”紙卡”屬於包裹,所以收包裹價錢…..
咁我同佢講我收到嗰時收到係信封入面有張醫生紙,咁個姐姐1就話個信封封住咗,收件嗰個認為係乜就寫乜…(??)

我話,吓,你哋發覺有嘢唔同你唔問我?咁佢又駁我唔到就話轉俾有關同事跟進….

好快有個姐姐2(西環)嘅姐姐話會幫我同收貨同事了解吓,好快收咗線….

跟住我miss咗個call,輪到姐姐3出場,佢留咗言,但佢嘅留言係令我最氣憤嘅,佢話文件嘅定義係A4紙,放喺信封入面嘅係唔算係文件….. ??? 而且你哋件件都收咗….

我聽到後好激氣,即刻再打去投訴,到姐姐4接電話,我第一樣嘢問佢文件定義係乜? 如果我要委託順豐幫我送件,可唔可以放入信封入面? 佢話得,跟住我將發生喺我身上嘅事情又講一次佢知,然後呢位姐姐就講番姐姐1嗰類嘅肺話….又話收件哥哥冇打開嚟睇又呢又路….咁我同佢講你叫你supervisor同我講,咁佢就話我哋呢度電話轉唔到線,我叫佢一陣打俾你……

我而家仲等緊,只係$22,但要俾多$9,百分比唔低,如果佢成日咁處理文件咁都幾和味…..

希望各位朋友以後用速遞小心啲check先簽收.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有咩文件唔係用信封入住 間野恰你係私人客

子爵府

好媽媽勳章

回覆:順豐。。。。。唉。。。。

呢間野差左好多,唔休做咁

水晶宮

BK Milk勳章

無計
吾好勞氣

伯爵府

叫佢黎收件就快!叫佢送個件送左三日先送到!我個客趕住要黎開會,諗住用速遞,第二日會收到啦!點知要第四日先收到,我即刻打去投訴!我話我商業區就算寄平郵第二日都收到啦!就係急,諗住快d到個客手先用你地,你依家仲衰過我用平郵!果次真係勁嬲!不停媽叉果個CS!!佢猛話唔好意思,人手唔夠!我話呢個係你地公司問題!一間速遞公司點可以有咁既service!!!

男爵府

我上日本網站買衫,佢寄呢間,係包送到上門㗎,但呢兩次,佢都打電話叫我自己去拎
有諗過好唔好話比個日本網站知,日本人最憎人唔老實,錢就收足,但貨就送得一半

男爵府

BB防敏心得分享勳章

Sf 越做越大,越做越不知所謂

大宅

回覆:bkteapot 的帖子

呢個就係我想講嘅嘢,等如你想寫乜就寫乜,所以我係想提醒各位收件要check佢張單

大宅

啱啱收到佢電話,佢話肯退番$9俾我(即係收番$13),但佢仍然堅持文件係A4紙。。。咁我同佢講咁A5紙係唔係唔算文件?

究竟係我有問題定佢哋有問題

大宅

未試過用佢本地服務,原來係有負評。
我常常用佢淘寶集運,連送到離島只是加多30元附加費,仲以為佢所有服務都好好,多謝你報料。

侯爵府

引用:我委託順豐幫我去銅鑼灣攞張出診紙返紅磡公

原帖由 姑姑 於 14-05-03 發表
我委託順豐幫我去銅鑼灣攞張出診紙返紅磡公司,個姐姐報價$13,件文件好快俾到我,但同事幫我收,好奇怪佢唔問 ...
大公司有專機, 有專屬機場的貨運站,
你得一件貨仔,
人地真係唔休做...

侯爵府

上次都係叫佢收野,入係信封度,都係13蚊

大宅

回覆:sasasasa 的帖子

其實我不嬲對呢間嘢印象ok架,啲哥哥好好人,只不過今次我撞到啲非夷所思嘅事情啫。。。。佢哋啲大6cs真係好好好唔得囉

大宅

引用:Quote:原帖由 姑姑 於 14-05-03 發表我委託

原帖由 焯媽媽 於 14-05-03 發表
大公司有專機, 有專屬機場的貨運站,
你得一件貨仔,
人地真係唔休做...
佢要大小通吃就要着眼細微處架啦

ngannatalie    發表於 14-5-3 22:56

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

引用:叫佢黎收件就快!叫佢送個件送左三日先送到

原帖由 carrie_1102 於 14-05-03 發表
叫佢黎收件就快!叫佢送個件送左三日先送到!我個客趕住要黎開會,諗住用速遞,第二日會收到啦!點知要第四 ...
四日,歐洲都送到過黎啦!

侯爵府

畀面勳章

引用:呢個就係我想講嘅嘢,等如你想寫乜就寫乜,

原帖由 姑姑 於 14-05-03 發表
呢個就係我想講嘅嘢,等如你想寫乜就寫乜,所以我係想提醒各位收件要check佢張單

...
係囉,佢覺得樣野係乜就寫係乜,我寄一個好平既銀包俾個朋友,佢話係貴重物品--皮革物品,收我12x蚊,我個銀包買返黎都係幾十蚊…… 我話唔係真皮喎,好cheap架喎個錢包,但佢依然話係貴重物品

ngannatalie    發表於 14-5-3 22:57
ngannatalie    發表於 14-5-3 22:57

伯爵府

一路對順豐印象都5錯,d哥哥仔好勤力。可能真係人手5夠,近年偶爾有甩單,如果急起上來真係激氣的(用速遞都係想快!)

男爵府

本地速遞我用過黑貓宅急便都ok
今日收,明日送到

男爵府

我上網訂日本衫都係用呢間,三次送嘢嚟三次都黑口黑面,唔知佢地想點

首頁

尾頁

跳至