母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hayes:

happy birthday~

money ee同matthew都好掛住你你媽咪真係好叻咖,你要多d錫錫媽咪呀!知唔知呀!
我係你媽咪教導出來既其中一位奶媽!

遲下你仲要錫埋bb豬呀!知道嗎?
『大佬hayes~』

哈...哈...唔知hayespapa會唔會呷醋呢?

大宅

弓起哂呀,前輩,巨唔食啦?你點呀?個心點呀?我有少少唔捨得,(我當左自己係你啦)
3年,祝大隻仔身體心靈繼續健康,你就快少少再3年啦,前輩大人1
呵呵呵呵

大宅

Hayes no.1,

生日快樂,祝你快高長大.

Hayes mama,

恭喜晒,聽到妳報喜,真係好開心 ,可以餵到3歲,仲係自然離乳,真了不起 .我都係妳其中之一個後輩,當日如無妳的教導,可能我都做唔到在公司泵奶,不懂去如何處理,現在亦唔能夠維持到全人奶,我既BB亦享受唔到咁美味的媽媽奶,我同BB真係好多謝妳悉心的教導,在此向妳無私的教導致敬

希望Hayes No.2, No.3, No.4 .........繼續有源源不絕的媽媽奶陪伴著健康快樂的成長.

大宅

Congratulation!

I don't know why I really want my girl to stop breastfeeding asap.

大宅

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: GOOD GOOD good good
happy birthday to Hayes

大宅

好媽媽勳章

前輩~
恭喜恭喜
祝大隻Hayes生日快樂,
奶媽路3年又3年
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

男爵府

各位親愛的同路人:

非常感激各位對Hayes一家的祝福 & 打氣!

小妹只是 "中輩" , 稱不上 "前輩" 啊!

我的啟蒙恩師: QEH 林志愛姑娘(愛嬰醫院幹事. 為推動母乳餵哺不遺餘力) 感謝她打從我懷孕至產後, 一直的鼓勵 & 指導!:loveliness:

我的母乳路前輩:Glad & 一眾奶媽前輩. 感謝她們提供母乳餵哺的各項資訊 & 建立 "自然離乳" 的正面榜樣, 堅固我們這個母乳家庭勇往向前!:loveliness:

我的親愛同路人:萬二分感謝各位同路人, 使小妹在母乳路上並不孤單; 反之, 越行越積極開懷, 榮幸能成為一個本土化的在職母乳媽媽!:loveliness:

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

Hayesma

唔知你重記唔記得我
我果時多得你地一班熱心既奶媽出來教我地一班初手用SLING
又分享左好多餵奶經驗
果時見Hayes 家下眨下眼已經3歲 (嘻嘻:lol 我隻囝都一歲啦)

見到佢地健康咁成長 做父母既 都已經好滿足!

係呢...Hayes自然離乳, 你係咪好唔捨得呢?!

我做我會唔捨得晚晚抱住餵佢既情景

JojoB

大宅

Hayes Mama,

好犀利呀, 3年唔簡單. 我初初做奶媽時上bk都睇到好多你既發表, 當然你都有答我問題啦. 時間過得真係快, 轉眼就3年, 我都做左一年奶媽咯. 啱啱先等到我bb識得點頭話媽媽奶好味咋....離乳....我諗我會好唔捨得囉.
anyway, 恭喜你, hayes大個仔咯.

大宅

大隻Hayes哥哥,

生日快樂...  ,我都要係度同你講聲 thank you,因為你同mama無間嘅合作,鼓勵到一眾奶媽堅持母乳餵哺,如果唔係我諗我都唔會可以食媽媽奶到而家呀!媽媽放完產假返工時連點樣泵奶都唔識,都諗住要比我食奶粉架啦,好開心我到而家都仲可以食媽媽奶,而且真係好健康,我嘅活躍能力就連出玫瑰疹時發高燒,醫生見到我未探熱時仲話爸爸媽媽做乜咁緊張半夜帶我睇急証添...  

真係好多謝你地呀!

Cara妹妹上

大宅

很久沒有頻頻上母乳餵哺這一版了, 一上來就見到這個message, 很感動, 恭喜恭喜! 自從一年多前參加baby sling九龍公園聚會第一次見到你後, 就很佩服你的偉大及無私 (雖然太多人, 你未必記得我們了), 你真是一個推動母乳的表表者

我沒有這個福氣, 因為有了小b之後, 醫生建議慢慢停餵, 我沒有再堅持, 所以大女只飲了9個半月全人奶, 就漸漸加奶粉了, 下個月當二小姐出世後, 我一定重出江湖, 以你為榜樣, 希望bb一樣有hayes咁叻

原文章由 acpurples 於 07-10-6 12:19 發表
大隻Hayes哥哥,

生日快樂... ,我都要係度同你講聲 thank you,因為你同mama無間嘅合作,鼓勵到一眾奶媽堅持母乳餵哺,如果唔係我諗我都唔會可以食媽媽奶到而家呀!媽媽放完產假返工時連點樣 ...

大宅

恭喜!

大宅

好耐有上黎, 見到hayes 媽媽既好消息, 真係好為你地一家人開心!!

補祝hayes 生日快樂, 就快做哥哥, 要話俾小寶寶知, 媽媽奶真係好好飲, 教佢飲多d!

hayes 媽媽,

我都係上年1125你教我地sling 既其中一位媽媽, 好多謝你地一班媽咪既付出同分享, 叫我今日仲可以成功餵緊amber 媽媽奶!多謝晒!

amber mama
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

複式洋房

Happy Birthday to Hayes!

Hayes mama, thanks for your advice and support!! I feel very much the same as other mamas said here!!

大宅

原文章由 chiuchristan 於 07-10-4 09:50 發表
親愛的Hayes,

今天是你的三歲生日。
爸媽衷心祝願你,享受溫馨滿載的童年 , 能擁有豐盛的人生 。

爸媽真的要感激你, 小小的生命好像''出奇蛋''一般,每天帶給我們無限的驚喜, 包括你那意想不到的學習能力、 喜 ...

hayes,
生日快樂!你真係好叻叻呀!大個仔自然離乳!
chiuchristan
雖然我未見過你,但你同其他前輩奶媽給予我好大的鼓勵及支持,多謝晒呀!回想起初時乜都唔識,只係聽人講bb食人奶好呀,咁就開始了母乳路,雖然餵人奶遇到好多困難,但得到前輩的鼓勵及提點,難關一一闖過,現在朗朗都一歲八個月了,離目標越來越近,我希望朗朗好似hayes咁樣,大個仔自然離乳!

男爵府

各位同路人:

見到大家的留言, 仿似老友相聚, 好有feel, 好開心!

大家加油! 開工大吉, 母乳暢旺啊!

Hayes mama

[ 本文章最後由 chiuchristan 於 07-10-8 11:36 編輯 ]
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊