夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

上星期5同老公嘈完,星期6番o左亞媽到,夜晚番o左屋企佢零晨3點幾都未番.我頭2次打3G,佢無聽.再打2,3次唔係3G佢都無聽.我估佢係特登唔聽,無再打.零晨4點幾佢番,我問佢去o左邊?佢話同XX去督波.我問佢做咩唔聽電話?(個仔o個日屙,嘔.)我話如果個仔有咩事咁點?佢話我打咁多次去之後又唔再打?我話你都特登唔聽咁我仲打做咩?佢話係特登唔聽,之前嘈完費事又嘈,唔想d家事俾人知,唔信你而家打俾XX.我無理佢.後來諗諗下都係打俾XX.我問XX有無同我老公一齊,我搵唔到我老公.XX話無.我話成晚都搵唔到我老公,問佢今日有無見過我老公.XX話無.咁我知老公講大話.之後朝早聽到個留言,XX話琴晚聽唔到我老公電話叫我老公訓醒打俾佢.第二晚我問老公點解XX留言話聽唔到我老公電話叫我老公打俾佢?我老公話係佢搵XX前XX留言.我當時無踼爆佢,但係好嬲,成晚訓唔到.因為我一路懷疑佢有女人.

[ 本文章最後由 tough 於 07-10-5 07:35 編輯 ]

伯爵府

原文章由 tough 於 07-10-5 05:53 發表
上星期5同老公嘈完,星期6番o左亞媽到,夜晚番o左屋企佢零晨3點幾都未番.我頭2次打3G,佢無聽.再打2,3次唔係3G佢都無聽.我估佢係特登唔聽,無再打.零晨4點幾佢番,我問佢去o左邊?佢話同XX去督波.我問佢做咩唔聽電話?(個仔 ...

一 系 就 同 你 老 公 講 話 你 問 過 XX law﹐ 問 清 楚
一 系 就 扮 傻 扮 吾 知

大宅

好媽媽勳章

朝早8點幾send sms俾佢

呀!我未講晒XX個留言.佢話琴晚我聽唔到你電話,你訓醒打俾我啦!唔知係幾點留呢?打個電話問下佢.大家一齊咁耐都熟悉大家o既脾氣,唔多唔少估到大家諗咩.你都唔係未試過同d fd出街聽我電話小9我,你唔理o係邊個面前都可以小9我,係甘唔甘咁解o者.點解電話要教靜音呀?你話男女有別咩意思,好明顯啦!以前覺得你做o野辛苦,受氣,俾你出下氣無咩所謂.做人總要平衡下,唔想你谷壞.但係原來唔係,我都唔係次次話你,有時幫你諗埋籍口,但係我覺得咁樣o既生活好辛苦.如果你都係,你話離婚係遲早o既事,你想我無意見.如果你有,我唔信有人會貼埋塊X俾你X,你對其他人亦唔會小家($),到我發現有,之前你死口唔認,仲要日日啄我呢樣啄我o個樣,我條氣一定唔順.不妨話埋你知點解鎖定奶媽,就係一句[同個仔攪好關系]一來可以加分,二來暗示我知等我同你嘈.好一個一石二鳥陰濕X.(明跣你)破人和合係會有報應,你係我第二個男朋友,只有我第一個男朋友試過我o既絕.咁早send俾你應該會有個似樣o既答案.

又成晚眼光光,待續.

[ 本文章最後由 tough 於 07-10-5 06:50 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

佢答我之前一聽都知佢咁答唔合羅緝啦!佢話係XX之後搵佢.嘩!假到痺.但無踼爆佢.

大宅

好媽媽勳章

之後sms佢

我點對你,係取決於你點對我.唔好同我講男女有別呢d廢話,我思想唔係仲o係我媽個年代.如果我好似你咁,你都唔好出聲(例子),你無資格,你記住我講o個陣你點小9我.我好憎你成日借意睇下我出唔出去,就如你憎我出去阻住你一樣.有無你自己知,唔係唔認就係無,你知我好憎人講大話.就算分開我唔覺得我欠o左你,呢幾年我受o既精神折磨咩都還晒俾你.你以前講過唔知係咪我黑你,如果你有,又有幾旺你?定仲黑d?我唔一定要你斷正先同你分開

大宅

好媽媽勳章

再sms佢

你仲未答我做咩電話要教靜音?唔緊要,諗下先.

大宅

好媽媽勳章

佢答放褲袋甘到d制.

大宅

好媽媽勳章

sms佢

你收工唔使打俾XX咩?咁我打俾你,你知個電話係靜音啦呱?你話你唔係最醒o個個,都唔係最蠢o個個,而我就懶醒.咁你用你o既智慧諗下今日你所答我o既o野係我講你會唔會信?唔好話我數你呀!你鐘意張牙舞瓜咁啄我呀嗎,你知唔知你個衰樣係幾咁氣焰?如果你有唔使你簡,你已經予o左無o左我同個仔,亦唔輪到你簡.而家係俾你知個後果.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

早o係我o係外家坐月佢已經有古怪,o個陣好信佢,佢o個陣剷o左廳同走廊d油再油過,坐o左一個月,問佢油完未,佢話未油完.我仔係要抱住先訓,放低一陣就醍,我最早係朝早八點幾先有得訓.晚晚係咁喊嘈到個個訓唔好,我自己都唔好意思.到個半月到再問佢,佢鬧我:咁快番黎做咩呀?我話我唔番黎成世o係外家住呀?個仔晚晚嘈到個個訓唔好呀,一係你自己同亞媽講.佢先叫我過多幾日番.有次見到佢舅父問佢咁樣要油幾耐?佢話有心油一個星期咩都油完.個仔番到屋企又係最早朝早八點幾先訓,遲就十點幾先訓,我同個仔訓到三點幾佢都話我懶.

個仔幾個月o個陣見到佢有咖喱雞,佢話個仔整.我話個仔得幾個月邊有可能整到咖喱雞仲要五蚊銀咁大,我日日對住個仔又唔見佢整下我?你俾狗咬定俾雞啄?

我間中同個仔去外家過夜,懷疑佢有帶女人番屋企,因為我有唔見o野,不過唔係貴重o野.我諗個女人係志在留線俾我跟,因為屋企得我地兩公婆同個仔,有邊個偷?d護膚品用完係成塊面好似起濕疹咁,塊面無忽好肉,係專櫃買o既大牌子護膚品喎!點會用到爛面,唔係淨係得我買果d有問題呀?下體好似敏感咁紅晒,查極葯唔好,但唔用支女性潔膚液就好番.我懷疑有人將我d日用品加料.我有同佢講,佢話醫生都話係濕疹啦!我心諗個個醫生睇下就知咁要X光同超聲波黎做咩?

成日電話無電,一係話唔記得差電.有次成日打唔通佢電話,到放工時間佢打俾我,話我做咩我電話打唔通?(屈番我)我話我就成日打唔通你電話,個個打到俾我係你打唔到?我屋企有兩個無線電話,我嬲到掟爛一個,有個搵極搵唔到,唔係都掟爛埋.佢番黎問我做咩個電話爛o左?我話個電話壞o架嗎,打唔通嗎,要黎做咩?佢背脊成日有好似抓痕咁,佢話做o野整親,我話你整到咁件衫應該爛o左啦!(眷住衫都整到有抓痕,係咪應該件衫穿o左先會俾其他o野整損皮膚?)佢話我痴線.有時夜晚食飯佢話無胃口,我話你食完o野先番咩?佢話天氣熱無胃口.

有次佢舊上師請我地去滿月,咁上午係咁落大雨,我一個帶個仔出去又好麻煩,咁問佢我同個仔唔去得唔得,佢話你鐘意.下午一路無落雨,佢舊上師對我老公好好,介紹親都話我老公係佢細佬.我就帶個仔去搵佢,佢見到我就用質問o既語氣話,你又話唔出?我話我問你唔出得唔得幾時話話唔出.搭mtr佢o係旺角出,我問佢唔係尖沙咀咩?佢話去直銷中心.到大堂唔知周圍搵咩咁,我好憫問佢邊個出口出?佢話銀行中心,我心諗咁o係朗豪坊出囗搵咩呀?到上到洒樓一陣我袋震,我以為整到電風扇個制打開睇下.原來佢電話震,我見無來電聽o左,喂o左兩下對方收o左線.我同佢講有電話打俾佢我喂o左兩下對方收o左線.佢睇完表情出賣o左佢,佢表情好心虛.我都無發作,話晒去飲.

待續.

[ 本文章最後由 tough 於 07-10-5 18:52 編輯 ]

禁止訪問

侯爵府

原文章由 purplewan 於 07-10-5 16:29 發表
actually, can't really understand your messages..

我都係明d唔明d架ja

大宅

原文章由 eunice23 於 07-10-5 04:39 PM 發表

我都係明d唔明d架ja

可唔可以講清楚d呀

別墅

畀面勳章

我都睇左兩次, 都係麻麻明...........

但我想問, 呢個老公係邊度搵返黎架.........

冇理由佢咁衰, 結婚前一D都睇唔出架??????

大宅

我明樓主講緊 .... 佢老人出面有女人, 就成日講大話, 又話樓主呢樣唔好個樣唔好, 衰到樓主坐月時都已有女人, 呢個男人真係不知所謂, 樓主你要冷靜的, 佢真係唔直得你為佢傷心. 個天會有眼.

翡翠宮

好多都係婚後先見到佢真本性既 想當初無野撩起佢條根又點會發揮到出黎呀 唉....個個男人都係咁一日唔係斷正你面前實死口唔認多多白痴藉口去解釋 雖然前文我都唔太明你講咩, 但後段去飲滿月酒都粗略估計到係咩事 不過睇到你都好慶下:( 請熄爐 你仲有個仔要照顧 於其同個臭男人糾纏不如將成副精神寄託比個仔好過啦:( :(
原文章由 whychan777 於 07-10-5 17:30 發表
我都睇左兩次, 都係麻麻明...........

但我想問, 呢個老公係邊度搵返黎架.........

冇理由佢咁衰, 結婚前一D都睇唔出架??????

大宅

好媽媽勳章

大家記唔記得以前中文老師教過倒敘法?我一開始係話上星期
老公講大話,加上我一路懷疑佢有女人.係因為吹吹水問我係咪確定我老公真係有女人?咁我就由我幾年前番外家坐月講起.比喻你睇電影,一開頭係個亞婆同人傾計,佢地傾o左一陣個畫面就去o左亞婆後生o個陣.因為發生過太多事,件件事都講就好長篇,所以我盡量簡短,可能咁變o左有d位連接唔到,我而家修改下d post.

大宅

好媽媽勳章

中大部份,但佢無認有女人.

原文章由 grace318 於 07-10-5 17:32 發表
我明樓主講緊 .... 佢老人出面有女人, 就成日講大話, 又話樓主呢樣唔好個樣唔好, 衰到樓主坐月時都已有女人, 呢個男人真係不知所謂, 樓主你要冷靜的, 佢真係唔直得你為佢傷心. 個天會有眼. ...

子爵府

好媽媽勳章

tough,

睇左你d post, 都明白大部份, 我想問, 你而家其實諗住點? 見你d post, 你似乎頂得佢好"行"下, 好似想逼到佢認有女人咁, 但係如果佢認左咁你諗住點? 分開?

純粹個人意見, 你而家不如好好冷靜下, 諗下自己想點先, 我怕你而家係怒火中燒, 佢做咩你都唔順眼, 做咩你都認為係同個女人有關, 我怕你唔理智去處理件事, 而且人急起想黎, 就會亂左陣腳, 可能會壞事.

別墅

男人係咁賤格,就算捉姦在床都唔會認!
原文章由 tough 於 07-10-5 18:25 發表
中大部份,但佢無認有女人.

首頁

尾頁

跳至