夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

無意中見到丈夫手機有一段sms, 係一個已婚女性朋友send俾佢,
內容係話"好耐冇傾計, 有d掛住佢!"
作為妻子既你, 你會有咩反應?!

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

原文章由 LittleXStar 於 07-10-6 18:13 發表
無意中見到丈夫手機有一段sms, 係一個已婚女性朋友send俾佢,

可能佢地真係只係想傾下計ja,睇定d先,唔好亂諗啦~
我老公成日都有女性朋友/同學/客同佢傾計,所以如果我睇到呢d短訊唔會有咩反應:lol: :lol:

別墅

原文章由 yan511229 於 07-10-6 18:59 發表

可能佢地真係只係想傾下計ja,睇定d先,唔好亂諗啦~
我老公成日都有女性朋友/同學/客同佢傾計,所以如果我睇到呢d短訊唔會有咩反應:lol: :lol:

多謝你俾意見!
我自己覺得用"掛住"呢兩個字有d問題囉!
就算冇野都好易令人誤會!
自問我自己結左婚都唔會用呢d字眼send sms俾其他男人!

我想睇下其他朋友有咩反應!

別墅

原文章由 木馬 於 07-10-6 18:31 發表

send 番個sms俾佢, 叫佢打黎.

hehe! 跟住呢?!
其實唔知佢地兩個既關係係點, 都做唔到咩!
不過好想知其他人既睇法!
做妻子既, 見到咁既情況, 係咪嬲得有理由?!
唔開心係咪正常?! 可以做d咩, 令自己冇咁唔開心!
久唔久諗起, 真係幾唔開心!

[ 本文章最後由 LittleXStar 於 07-10-6 19:17 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

原文章由 木馬 於 07-10-6 19:26 發表

佢return call, 話佢知你係xx老婆, 問佢咩事咁"掛住"xx.
如佢話想傾下計, 就叫佢知唔好用"掛住"e兩個字
俾d顏色佢睇下.

我都會咁做...做完先同老公講...見到呢個 msn 令我好唔開心..
等佢知點做..

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

如果係我, 可能我會用返老公手機reply 佢 "收皮啦" 跟住再 delete 埋個 sent out message.

原文章由 LittleXStar 於 07-10-6 18:13 發表

子爵府

直接打番過去咯
問下距做乜掛住我條佬
跟住問埋個c佬 做乜會有女人掛住0架

子爵府

好媽媽勳章

用老公手機回番佢:我唔係你件衫唔好掛住我喇,掛左咁耐乜都乾晒,唔該你摺埋我放入我老婆個櫃桶啦

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

我會打去鬧個女人囉~~~掛掛掛...掛下自己個老公先啦~不知所謂~我老公唔洗你"掛住"喇~

男爵府

原文章由 moonychan 於 07-10-6 23:04 發表
如果係我, 可能我會用返老公手機reply 佢 "收皮啦" 跟住再 delete 埋個 sent out message.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 renren 於 07-10-7 01:11 發表
用老公手機回番佢:我唔係你件衫唔好掛住我喇,掛左咁耐乜都乾晒,唔該你摺埋我放入我老婆個櫃桶啦

★★★★

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

個女人擺明漏緊你老公啦!

別墅

原文章由 小路 於 07-10-7 14:00 發表
個女人擺明漏緊你老公啦!

haha, 我覺得有D野!一係佢地已經有D野;一係仲未有,個女人想有。

要知道:個女人已經有老公,(我估佢應該知道你老公也已婚) 咁樣同第二個男人講野,好唔妥,佢可能對你老公有意思,試下佢。小心D呀!

別墅

原文章由 lok^^b 於 07-10-7 00:06 發表
直接打番過去咯
問下距做乜掛住我條佬
跟住問埋個c佬 做乜會有女人掛住0架

haha, 咁做都唔錯wor

大宅

每一個 suggestion 都好好橋...

過我 会主 動出 擊...快 D斬 斷佢...
睇 唔到 個 sms就 無法 啫...
嘩...而家睇 到 wor...都要做D嘢...

子爵府

你好有創意呀

別墅

我諗我唔會打去,亦唔會問c6住,我會揾朋友照send 個sms嚟,內容同佢send 嘅一樣,再唔覺意比c6睇,睇下c6有乜反應,我就比番咩反應佢,如果c6好mind咁就叫c6同個女嘅講唔好再send d "掛住呀,miss"呢d字眼~
不過講到尾其實我都唔太介意ge~:mrgreen:

別墅

多謝各位既意見! 我諗我如果再遇到咁既情形, 我會知點做!
不過都應該好難遇到, 因為自從今次之後, 我覺得如果真係有問題,我相信老公下次會好快delete sms! 唔留線索!

其實今次我都有為呢件事, 同佢講唔開心, 仲唔理佢幾日,
不過就冇大吵大鬧! 佢都好唔開心! 話唔會有呢個情況發生!
仲同我講...會同果個朋友講以後唔好send呢d sms過黎!
不過係唔係真係咁簡單, 我就唔知!

同老公一齊幾年, 都冇試過呢d case, 不嬲佢都老老實實,
今次有單咁既野, 都幾驚! 雖然話要變點都會變!
不過都希望唔會發生係自己老公身上!

有d女人真係奇奇怪怪, 自己都有老公有仔女,
要講呢d對白, 咪同自己老公講, 做咩要搵人地老公講!

首頁

尾頁

跳至