親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

住西面定海雲台方便d呢?

男爵府

引用:住西面定海雲台方便d呢?

原帖由 kaheiboy 於 14-05-06 發表
我剛剛住完海雲台的seacloud hotel, 但唔知有無你需要的family room. 我4月28 日去住兩日,每日只係$5xx, 上網search 埋discount code 有9 折。對正海,係沙灘後面。樓下什麼都有。但留意,出市中心要搭廿幾個站,都要預45min. 這就是真係要想清楚想住海雲台定西面啦。

珍珠宮

回覆:Jalameno 的帖子

其實我未去過斧山,所以想搵方便既家庭酒店(見人地多數住海雲台同西面),3人房唔係咁多酒店有。反而首爾易搵。如果要搭廿幾個站可能會遠d.

咁係咪唔應該住近海雲台呢?

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-6 20:39

我覺得西面方便一點, 去兩邊都近. 當然要睇下你會停邊邊多一點.

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-7 09:42
其實我未去過斧山,所以想搵方便既家庭酒店(見人地多數住海雲台同西面),3人房唔係咁多酒店有。反而首爾易 ...
你係邊度搵? 如果三人房, 似乎海雲台的選擇多一點.

子爵府

有無唸過住南蒲洞果邊, 都好方便.

珍珠宮

回覆:lucky25 的帖子

南浦洞都可以,請問有冇好介紹,睇韓巢都唔知點撰?

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-7 11:26
南浦洞都可以,請問有冇好介紹,睇韓巢都唔知點撰?
韓巢唔係好多釡山優惠, 唔知係咪唔識搵.
去酒店網搵容易一點, 又或望下旅行社的酒店睇下位置先.

珍珠宮

謝謝,其實旅行社都話好小3人家庭房。真係好難搵。

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-7 15:56
謝謝,其實旅行社都話好小3人家庭房。真係好難搵。
有無睇過 hotel.com?

子爵府

如果想住果區無, 可能要轉地點.

記得海云台果邊 Novotel, Paradise.... 好幾間都有三人房.

珍珠宮

我睇左booking.com &hotel..com 但都唔知邊道3人房較方便。 tokyo inn 方便又太細,tower hill 好似冇3人房。所以我想搵Family welfareHotelsCombinedor民宿

lucky25  我都係睇下佢離地鉄站有幾遠.  發表於 14-5-8 16:38

子爵府

我又未住過民宿喎. 你唸左行程未呀.

珍珠宮

Book 到機票同酒店先plan,明早4大budget airlines 會出暑假平票,所以要搵定資料。

男爵府

引用:其實我未去過斧山,所以想搵方便既家庭酒店

原帖由 kaheiboy 於 14-05-07 發表
其實我未去過斧山,所以想搵方便既家庭酒店(見人地多數住海雲台同西面),3人房唔係咁多酒店有。反而首爾易 ...
睇你主要想做咩啦,如你係想去沙灘玩,一玩完就可返酒店。如你唸住日日都周圍去,當然住西面啦

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-8 17:22
Book 到機票同酒店先plan,明早4大budget airlines 會出暑假平票,所以要搵定資料。

...
買唔買到咁心水的機票 ?

珍珠宮

如果廉航$2000旺季都有好多選擇。

ecec1122  無留意到添!  發表於 14-5-11 23:34

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Hotel Aventree Busan <-- this hotel is newly opened in March 2014 and have family room, approx. HK$1010/room/night for family room in Agoda.

The comments in Agoda, hotels.com & trip adviser are good. Located next to Nampo shopping area and PIFF square, it situates near the Jagalchi metro station and it will take 5-10 mins walk to the hotel.

I will stay there for 2 nights on June 19.

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-10 09:07
無唸起廉航, 釡山有廉航 ?

只知首爾有.

但時間多數都係中午飛. 唔想請咁多假.

如果旺季都係 $2,000, 咁剛 PROMOT $800 單程咪好唔吸引.

子爵府

kaheiboy 發表於 14-5-10 09:07
咁咪即係 PROMOTION 唔吸引.

首頁

尾頁

跳至