在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一胎有妊娠毒血症, BB 31週出世. 第二胎唔知點??

伯爵府

虎到金來勳章

我生時都有LEE個病
醫生話下胎有的機會很高
所以我老公唔想我生第二個,
怕有危險

洋房

Re:

妊娠毒血症,即是子癲癇症及癲癇症。
如果家族史有此病,生第二胎有此病的機會率為十分7 。
如果家族史沒有此病,生第二胎有此病的機會率為三分一。

複式洋房

some Dr said 下胎有的機會很高, some Dr told me, normally first pregnancy will have high chance having high blood pressure but it will not affect the 2nd pregnancy...

i am confused.

But do you plan to have 2nd baby since your husband said no?

how many week did you deliver your first baby??

原文章由 pakyumama 於 07-10-8 15:42 發表
我生時都有LEE個病
醫生話下胎有的機會很高
所以我老公唔想我生第二個,
怕有危險

伯爵府

虎到金來勳章

原文章由 piggy2 於 07-10-9 10:12 發表
some Dr said 下胎有的機會很高, some Dr told me, normally first pregnancy will have high chance having high blood pressure but it will not affect the 2nd pregnancy...

i am confused.

But do you plan t ...

36WEEK
(但一直KEEP都沒此問題,是突發性,一發現已經要即時生)

洋房

妊娠毒血症係子癲癇症及癲癇症咩?我當時係血壓高,尿蛋白及水腫,34週6天就要生;我都唔打算再生

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我生大囡時有,37週一發現立即開刀生,第二胎好好彩咩事都無!
不過人地去健康院產檢,我就去醫院,到密d!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

複式洋房

How long you waited to have the 2nd baby after the first? were you high age when you have the 2nd baby?

any special advice during the 2nd pregnancy?? food? i am too worried ... but i realy wish to have 2nd baby

原文章由 mcdullyiu 於 07-10-12 15:14 發表
我生大囡時有,37週一發現立即開刀生,第二胎好好彩咩事都無!
不過人地去健康院產檢,我就去醫院,到密d!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

piggy2 ,

我2個女的歲數相差剛剛2歲,即係大囡歲多時陀細囡!

我生大囡時24歲,所以這個病應同年紀無關!

醫生都話第一胎有這個病的話,第二胎再有的機會大d!所以我都檢查比較密d,同埋血壓有小小高就一定要check多次!

仲有,因為我第一胎發病時已經37週,一發病就開刀了,所以無真正經曆過這病,所以可能因為咁我唔係好驚!

[ 本文章最後由 mcdullyiu 於 07-10-15 10:06 編輯 ]
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁

尾頁

跳至