想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我試左一年都無,我想去照輸卵管,我個醫生又話我唔需要照,食排卵藥再試下先,但係我好心急
有冇jm照過可以介紹邊度照好?
感激

水晶宮

回覆:照過輸卵管既jm

我都試左排卵藥先照

子爵府

我係直接打去婦科醫生度要求佢幫我寫紙照的. 好順利, 你搵搵, 個醫生叫鄧悅翹 rebecca . 你上網應該search 到. 我1月底打電話去同姑娘book,要等佢地再reply, 2月初去照, (要m 乾淨但排卵前, 最好係day 7-10)

不過佢refer 既診所係男醫生, 但手勢好好~我完全唔覺得痛.(主要可能係我好放鬆)

埋單1800~ 只收現金~

karyee22  Thanks  發表於 14-5-8 09:41
妳們將永遠活在我的心中.

男爵府

karyee22 發表於 14-5-8 00:53
我試左一年都無,我想去照輸卵管,我個醫生又話我唔需要照,食排卵藥再試下先,但係我好心急
有冇jm照過可 ...

我可以比個更加直接嘅方法你... 我其實都係去樓上呀ET JM同一度照, 不過無經醫生, 而係直接走去book個化驗所. 其實係唔需要醫生referal..自己直接打去都得嘅. 照管個醫生叫黃民安, 果個係一個X光化驗所黎. 月經到頭幾日時打去預約定. 慳番一層中間費, 所以平啲, 收現金$1700. 手勢真係good. 唔痛!我係一路食住排卵藥同一個cycle去照添, 照完幾日即刻開工.

如果你google唔到你可以pm我

karyee22  Thanks,慳到錢  發表於 14-5-8 09:42

大宅

我見另外有POST 有JM 去間民安醫療照過結果出錯.
係咪同一間?
Until We Meet Again...Rest in the Clouds my Child

男爵府

maggielau921 發表於 14-5-8 09:24
我見另外有POST 有JM 去間民安醫療照過結果出錯.
係咪同一間?
係尖沙咀民安呀... 出錯? 點錯法呀? 我同好多個jm都係去果度照都好好喎~

大宅

佢話醫生話佢塞, 點知到做手術發覺咩事都冇...
個POST 尋日出的~ 你搵搵~
Until We Meet Again...Rest in the Clouds my Child

大宅

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D3

搵返了~

大宅

引用:我試左一年都無,我想去照輸卵管,我個醫生

原帖由 karyee22 於 14-05-08 發表
有冇jm照過可 ...
我個西醫話照左吾係咁好!話大吉利是,曾經墮個胎或做個手術個d就先照一照,仲話始終有液體放係入面先照得,佢就吾好咁急照!中醫師就話好傷入面,叫我吾好照!唉!我都吾知照吾照好呀!我都同樣,差吾多努力左成年了!不過呢個月唸住睇婦科抽血,check下黃体係咪吾好

大宅

引用:Quote:原帖由 karyee22 於 14-05-08 發表我

原帖由 Tsang@pig 於 14-05-08 發表
我個西醫話照左吾係咁好!話大吉利是,曾經墮個胎或做個手術個d就先照一照,仲話始終有液體放係入面先照得 ...
我個醫生又係咁講,佢話我又唔係墮過胎
叫我再試下

子爵府

改造人 發表於 14-5-8 09:08
我可以比個更加直接嘅方法你... 我其實都係去樓上呀ET JM同一度照, 不過無經醫生, 而係直接走去boo ...
係呀! 我之後都有諗, 其實唔使搵婦科可能佢地都會肯照..ahha! 你好聰明
我唯有當係俾多100 蚊, 有個機會見到個婦科醫生, 傾左幾句問我情況如何咁la... -.-

咁你好勁wor,, 照完冇耐真係中獎!!!

改造人  哈哈..其實都係上次個輸卵管討論裡面位JM比黃民安個名我, 我先識直接打去!  發表於 14-5-8 22:45
妳們將永遠活在我的心中.

大宅

回覆:ET8379 的帖子

請問你照輸卵管喺邊度?是女醫生嗎?痛唔痛

大宅

回覆:改造人 的帖子

請問你照輸卵管的是男醫生嗎?

大宅

有冇jm照過可 ...
照左個人會安心d, 我有一個婦科醫生之前叫我唔洗照住,但我早幾個同睇過不育科,如果真係要試做人工,一定要照左輸卵管先,我剛剛4月尾照左,無事,點知先發現原來係c6 丁丁數量問題,照都係想排除呢個問題者,我都係差不多一年la, 咁成日諗住係ma 自己問題呢仲煩,照左無事,就可以再諗下一步應該點做law,

大宅

我睇GA醫生都話... 照完易發炎... 所以試左排卵藥先

但想問問大家..試幾耐排卵藥先去照 比較理想?

大宅

引用:我睇GA醫生都話...+照完易發炎...+所以試左

原帖由 mskkc 於 14-05-09 發表
我睇GA醫生都話... 照完易發炎... 所以試左排卵藥先

但想問問大家..試幾耐排卵藥先去照 比較理想? ...
我照左,醫生會比消炎藥和抗生素~

大宅

引用:Quote:原帖由+karyee22+於+14-05-08+發表我

原帖由 Tsang@pig 於 14-05-08 發表
我個西醫話照左吾係咁好!話大吉利是,曾經墮個胎或做個手術個d就先照一照,仲話始終有液體放係入面先照得 ...
冇錯,做過手術可能會有黏連,我之前做過微創手術(盲腸),所以醫生都suggest去照~

大宅

有冇jm照過可 ...
我岩岩照完,1600,旺中

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Tsang@pig 於 14-05-08 發表

原帖由 Dragon_baby 於 14-05-09 發表
冇錯,做過手術可能會有黏連,我之前做過微創手術(盲腸),所以醫生都suggest去照~

...
下?關事架?我上年5月都做完微創 (盲腸) 我今個月開始check 排卵發現無排,我係唔係都應該去照下呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+Dragon_baby+於+14-05-09+發

原帖由 wendy924 於 14-05-09 發表
下?關事架?我上年5月都做完微創 (盲腸) 我今個月開始check 排卵發現無排,我係唔係都應該去照下呀?:tooc ...
試左1年都冇先去照輸卵管啦~
有冇量體溫?如果真係擔心,建議你去睇婦科醫生check下~

首頁

尾頁

跳至