嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB 塊面生奶癬, 請問買邊隻牌子的藥膏好呢.
因為怕買左 D有類固醇的藥, 到時搽左可能有反效果.

別墅

每次食完奶要用暖水抹洗,很快就會好番.

另外可以試買一支Phsiogel的cream,我阿仔出世用到宜家,醫生介紹,比一般潤膚膏好,絕無類固醇,揸身體都可以.

原文章由 moniking 於 07-10-10 12:25 發表
我 BB 塊面生奶癬, 請問買邊隻牌子的藥膏好呢.
因為怕買左 D有類固醇的藥, 到時搽左可能有反效果.

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1159905

我bb都係呀~
我試緊用金銀花~

大宅

奶廯

原文章由 titankaine 於 07-10-10 15:08 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1159905

我bb都係呀~
我試緊用金銀花~

可搽雪花膏/Triditol-G cream 20gm 這支藥膏什麼問題都可以,又名百搭藥膏,可一試!

複式洋房

Where can I buy the Phsiogel cream? And how much it is?

原文章由 sandylyw 於 07-10-10 14:05 發表
每次食完奶要用暖水抹洗,很快就會好番.

另外可以試買一支Phsiogel的cream,我阿仔出世用到宜家,醫生介紹,比一般潤膚膏好,絕無類固醇,揸身體都可以.

...

大宅

原文章由 Big_Gal 於 07-10-11 17:45 發表
Where can I buy the Phsiogel cream? And how much it is?

You can buy the cream at Manning. My Dr also recommended this cream to me.

大宅

只係用過雪花膏和清水.

別墅

你去萬寧買,好似一百蚊度,因為我囝囝夏天會用液體爽身粉,所以未再去買,唔記得價錢

原文章由 Big_Gal 於 07-10-11 17:45 發表

大宅

我啊B之前生奶癬好犀利噶,睇醫生都吾知体左几多次,后來醫生開左一只豬油膏俾阿B搽,同埋佢叫我買施巴沖涼水俾佢沖涼,跟住阿B就好左好多拉.

首頁

尾頁

跳至