美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我想攪掂我鼻上面嘅凹凸洞(應該係 icepick scar 嚟嘅)好耐嗱,今日忍唔住要開 post 講。近年成日扒文,中西網站, youtube video 都睇唔少。早幾年做過兩次 Fraxel FX, 冇乜用。上個月幾經考慮安排好時間做咗 Fraxel Repair,超後悔,一來唔平,只係大半個鼻,成一萬六千幾銀,最慘係發覺仲多咗兩個洞,過咗成三個星期我完全想像唔到會可以改善。
早兩星期已睇咗好多 youtube 上自己做 MTS 微針嘅資料,但又唔想用太多錢住,只係用$588 去佐敦 heynxture 嘅 counter 買咗一支 serum 同一支 0.5mm 嘅微針棒,再加一支酒精基本已可以開工。我連續三晚碌,我有碌到出少少血,但唔痛,之後都冇用 CO2 mask, 因為 area 唔大,我有一條新鮮蘆薈係雪櫃,我切一片去咗皮嘅蘆薈肉貼在鼻上,再用膠貼固定貼過夜。停咗兩日,今朝起身發覺脫皮後,我集中碌嗰個位置啲凹凸洞"好明顯"見到平咗,我好開心又 surprise, 原來 MTS 真係 work 架!

早啲一早決定做 MTS 就唔會去做 Fraxel, 大家可以試下我咁做,我六日之內已經見到有改善!

P.S. 蘆薈有美白、消炎同鎮痛嘅功效 (若有對蘆薈敏感嘅人就自己小心)

禁止訪問

公爵府

Evoni 發表於 14-5-9 16:06
我自己之前係去做AMTS,做左幾次後真係慢慢有改善到,但我想問唔係應該隔一排先做一次好D架咩??? ...
我睇過啲舊 post, 有人用 0.5mm 針都係日日碌,咁我心急咪又連續三日碌囉!

禁止訪問

侯爵府

謝謝分享,我都要試吓

子爵府

引用:我想攪掂我鼻上面嘅凹凸洞(應該係+icepick+

原帖由 jellomama 於 14-05-09 發表
我想攪掂我鼻上面嘅凹凸洞(應該係 icepick scar 嚟嘅)好耐嗱,今日忍唔住要開 post 講。近年成日扒文,中 ...
我好有興趣呀!你可唔可以post 你做微針既工具比我參考下呀?

公爵府

binbin仔 發表於 14-5-9 16:34
我好有興趣呀!你可唔可以post 你做微針既工具比我參考下呀?
我唔識 post 相呀,其實初用者我覺得唔駛一定買貴針,我買咗嗰個牌子係韓國嘅 "希"nature, 妳 google 下就知個樣。因為我做嘅範圍細,之後又用蘆薈,連 CO2 mask 都冇用到,都有效果。
做咗 Fraxel repair 超後悔!!

大宅

回覆:有凹凸洞嘅一定要入嚟睇!

我反而覺得fraxel效果好過mts好多喎!

別墅

我到而家都唔敢做MTS,覺得有傷口會易感染細菌

公爵府

妃 發表於 14-5-9 18:14
我反而覺得fraxel效果好過mts好多喎!
咁我真係唔好彩嗱,我做完 fraxel repair 真係冇好到不特止,仲多咗兩個凹咗嘅疤痕!妳做邊款 fraxel 呀?我知有 fraxel deep FX, fraxel restore, fraxel repair.

公爵府

okna 發表於 14-5-9 18:24
我到而家都唔敢做MTS,覺得有傷口會易感染細菌
我同意,自己做 MTS 我前前後後都諗咗幾年先至做。

男爵府

我都有買過haynature支微針,其實平平地佢好ok架

男爵府

引用:我想攪掂我鼻上面嘅凹凸洞(應該係+icepick+

我想攪掂我鼻上面嘅凹凸洞(應該係 icepick scar 嚟嘅)好耐嗱,今日忍唔住要開 post 講。近年成日扒文,中 ...
請問你用邊隻serum ?

公爵府

puresthell 發表於 14-5-10 04:11
請問你用邊隻serum ?
普通嘢啫,Heynxture 嘅 Hydro Plunge Serum.

男爵府

jellomama 發表於 14-5-10 13:46
普通嘢啫,Heynxture 嘅 Hydro Plunge Serum.
甘你用0.5mm針駛唔駛麻醉?

大宅

引用:Quote:妃 發表於 14-5-9 18:14 我反而覺得f

咁我真係唔好彩嗱,我做完 fraxel repair 真係冇好到不特止,仲多咗兩個凹咗嘅疤痕!妳做邊款 fraxel 呀? ...
我做fraxel dual 效果好好

公爵府

puresthell 發表於 14-5-11 18:55
甘你用0.5mm針駛唔駛麻醉?
唔駛,唔係點痛。

公爵府

kaki214 發表於 14-5-12 00:11
我做fraxel dual 效果好好
妳係邊度做?係咪醫凹凸洞?

大宅

引用:Quote:kaki214 發表於 14-5-12 00:11 我做f

原帖由 jellomama 於 14-05-12 發表
妳係邊度做?係咪醫凹凸洞?
Yes,in cwb做的,做左1550及1927波長,做左一次後效果明顯

jellomama  妳就好啦!  發表於 14-5-12 00:49

複式洋房

請問應該向上碌定向心口方向碌呢?我都想試下

首頁

尾頁

跳至