親子旅遊

跳至

首頁
23456...26

尾頁

男爵府

回覆:cfs 的帖子

三星酒店, 不如東橫啦

侯爵府

引用:三星酒店,+不如東橫啦 +

原帖由 --得得B-- 於 14-07-02 發表
三星酒店, 不如東橫啦
邊間分店近站又旺吃飯購物?

另外由札幌站是否有地下通可以往大通果邊?

男爵府

回覆:cfs 的帖子

比我就會選近扎幌站, 唔使拉行李行啦遠。 係JR站都有mall, 百貨公司, 餐廳。 大人就話無所謂, 有小朋友就唔好行咁遠。 幾年前地下街係未通到大通, 上年自駕, 無深究, 好似都通到幾遠下。 睇下其他JM答唔答到你。

侯爵府

引用:比我就會選近扎幌站,+唔使拉行李行啦遠。+

原帖由 --得得B-- 於 14-07-02 發表
比我就會選近扎幌站, 唔使拉行李行啦遠。 係JR站都有mall, 百貨公司, 餐廳。 大人就話無所謂, 有小朋友 ...
謝謝你。諗住大雪時外出食野,行狸小路果邊唔需要坐一個站咋。

如果地下街可以通,甘札幌站也可以。

有冇其他人可以解答下

大宅

回覆:littleyoyo 的帖子

睇過地圖都應該方便

大宅

回覆:北海道冬之旅一齊入來傾下好嗎

訂左best western fino

男爵府

回覆:natb2012 的帖子

我諗住mercure近狸小路方便食野咋,咁其實jr tower 嗰邊可以用地下街通到狸小路嗰邊嗎?

男爵府

引用:回覆+youhello507+的帖子因為係札幌來回香

原帖由 natb2012 於 14-06-30 發表
回覆 youhello507 的帖子

因為係札幌來回香港, 所以就梗左頭尾都係札幌了.
我諗youhello507的意思係可以扎幌直接落其他地方,唔一定去市中心,如揸車直接去旭川或富良野, 又可以直接落登別

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 --得得B-- 於 14-07-02 發表

原帖由 cfs 於 14-07-02 發表
謝謝你。諗住大雪時外出食野,行狸小路果邊唔需要坐一個站咋。

如果地下街可以通,甘札幌站也可以。
團長~咁快又準備下個旅程喇

男爵府

引用:我住星野,+好正,+好好玩.++果次好運特價,+$

原帖由 youhello507 於 14-05-14 發表
我住星野, 好正, 好好玩. 果次好運特價, $650 住一晚, 仲 upgrade 4 人房, 超正.

http://youhello507.blo ...
你行程奌走?

侯爵府

引用:我諗住mercure近狸小路方便食野咋,咁其實j

原帖由 littleyoyo 於 14-07-02 發表
我諗住mercure近狸小路方便食野咋,咁其實jr tower 嗰邊可以用地下街通到狸小路嗰邊嗎?

...
我刀想知

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+14-07-02+發表謝謝你

原帖由 姸媽 於 14-07-03 發表
團長~咁快又準備下個旅程喇
要計價格麻。果邊車費貴,如果大雪住札愰站,行吾到去狸小路果一邊、下下坐一個站去咪貴,所以如果地下街通到就好。
住札幌站係大站,去機場/小樽/旭川方便。反而住大通/薄野只方便食同行街,要去機場/小樽/旭川先坐地鉄返札愰站再坐JR

唔知我的理解岩唔岩呢?甘住邊個站好呀

珍珠宮

>我諗youhello507的意思係可以扎幌直接落其他地方,唔一定去市中心,如揸車直接去旭川或富良野, 又可以直接落登別

冇錯.

北海道機場叫新千歲, 不是在札幌的.
所以不用第一天又札幌, 最尾一天又札幌.

我通常都係最尾兩天先在札幌行街食野買野, 第一天冇必要唔會去的.

珍珠宮

https://www.google.com/maps/dir/ ... 63!2d43.0620958!3e0

如玩知床, 會玩埋途中的地點, 帶廣, 釧路, 阿寒, 網走, 層雲峽等等.

順時針行, 或掉轉.

珍珠宮

請問大家札幌市內想方便在大雪情況也可以行街食野,係咪應該住大通站或住近薄野?三星酒店有冇介紹?

住宿期間只會去小樽及旭川即日來回

如果你多坐 jr, 還是住車站附近好 d. 方便 d.

雖然我覺得簿野果面多姿多彩 d.

珍珠宮

三星酒店, 不如東橫啦

咁又唔係喎, 我去咁多次都冇住東橫, 因為其他好多酒店又平過佢, 質素又唔差過佢.

珍珠宮

要計價格麻。果邊車費貴,如果大雪住札愰站,行吾到去狸小路果一邊、下下坐一個站去咪貴,所以如果地下街通到就好。
住札幌站係大站,去機場/小樽/旭川方便。反而住大通/薄野只方便食同行街,要去機場/小樽/旭川先坐地鉄返札愰站再坐JR

唔知我的理解岩唔岩呢?甘住邊個站好呀

地下街係打通 jr 站到簿野的. 行路約 20分鍾.

反而住大通/薄野只方便食同行街,要去機場/小樽/旭川先坐地鉄返札愰站再坐JR

正確! 另外在簿野都可以搭巴士去機場, 方便 d, 但車程耐 45mins (計及去 jr 站, 可能差不多)

男爵府

回覆:youhello507 的帖子

近jr 站有咩酒店推介?如果我想去小樽,旭川和Tamamu ,大家建議點走好?夜機到,兩點機走,many thx

珍珠宮

近jr 站有咩酒店推介?如果我想去小樽,旭川和Tamamu ,大家建議點走好?夜機到,兩點機走,many thx

夜機到, 咁樣可能只能去札幌 (食宵夜), 或者住機場 (千歲, 方便去 tomaru )

如果揸車, 走法可以札幌,小樽 旭川 tomaru , 或者 千歲 tomaru 旭川 札幌. 旭川去 tomaru 都幾遠. 中間會經富良野.

大宅

我都打算12月去, 但有老人家, 雖然佢都去過日本, 但始終有點擔心

首頁
23456...26

尾頁

跳至