跳至

首頁
34567...18

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原文章由 peiddpei 於 07-12-30 01:05 發表
Many Thanks. 其實我自己而家有讀緊montessori既訓練員指導course, 所以我對montessori有D認識但係我啱啱先知這間幼稚園係用montessor 想同個女報都太遲啦:cry: . 想問下你地地怕唔怕小朋友上小學既時間montessori ...

如果係學習方面,我唔怕,因為她們已經有左自學的理念,頭腦亦已被開發左,所以上到咩小學無論用咩方法,我相信他們都有能力去吸收!不過你要有心理準備,他們在學校一定會係比較活潑及多問題的一群,要學習小學的規距一定要比其他傳統幼稚園的要多一d時間!不過我相信唔係大問題!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

原文章由 mcdullyiu 於 08-1-4 11:04 發表

我正想搵你呀!
彤彤話芯希返左來,咁我問有無穿校服呀?她又話無?
芯希係暫託定返來讀呀?
芍彤好開心呀見返芯希!

12月31日及1月2日都是暫託,所以沒有穿校服.保良局1月3日才開課,可以讓女兒先暫託.校長說2月1日才有位,因為有人搬屋退學.因此2月1日才正式回來做正式的學生.剛好保良局1月31日上學期完結.

複式洋房

回覆 #81 mcdullyiu 的文章

好多謝你既分享 其實係我認識既媽咪當中也同樣有我既concern, 因為知道佢地係比一般幼稚園自由同主動, 上到小學怕佢地比MISS誤解係好naughty:lol: 好想附近有埋Montessori既小學就好啦可惜佢未普及

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原文章由 Almaz 於 08-1-4 12:40 發表

12月31日及1月2日都是暫託,所以沒有穿校服.保良局1月3日才開課,可以讓女兒先暫託.校長說2月1日才有位,因為有人搬屋退學.因此2月1日才正式回來做正式的學生.剛好保良局1月31日上學期完結. ...

原來係咁,咁快有返位真係好了!

珍珠宮

原文章由 peiddpei 於 08-1-4 22:51 發表
好多謝你既分享 其實係我認識既媽咪當中也同樣有我既concern, 因為知道佢地係比一般幼稚園自由同主動, 上到小學怕佢地比MISS誤解係好naughty:lol: 好想附近有埋Montessori既小學就好啦可惜佢未普及 ...

其實以上的問題你都可以問下校長,我亦見到好多畢業生入左何日東,蒙菌這些名校都無問題,你可以想下啦!

大宅

原文章由 Almaz 於 08-1-3 16:45 發表
芍彤媽咪:

我的女兒2月1日正式回歸救世軍啦!好開心!

歡迎芯希返黎呀!!恩瀚一定好開心!!

珍珠宮

DELDELDELDEL

[ 本文章最後由 mcdullyiu 於 08-1-18 12:18 編輯 ]

珍珠宮

昨天帶左2個女去影相,
出來效果好靚,同各位分享下!
2隻豬仔成日同圍走,都影到咁靚,真係開心死我呀!

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... age%3D2#pid20879016

珍珠宮

有無人呀?

芯希媽咪,今個星期五就返來了,芯希有無掛住呀?

珍珠宮

有無人呀?
大家點解無晒聲呀?

家教會安排緊日營了,希望快d可以同你地見面啦!

子爵府

原文章由 mcdullyiu 於 08-1-28 11:59 發表
有無人呀?

芯希媽咪,今個星期五就返來了,芯希有無掛住呀?

不好意思,很久沒有進來這個topic.你叫我不知道呀. 聽何老師講,靖琪都回來了.情況跟芯希一樣呀!都真被小朋友玩殘了我們兩個可憐的媽媽.:;pppp:

別墅

大家好呀 ! 我女女依家9個月大, 我住係三聖架....岩岩先知原來救世軍係好好既學校, 等我平時行過仲覺得佢好殘舊.....唔知我依家先交報名表, 到09年入學讀N1全日班會唔會有位呢 ?

珍珠宮

原文章由 rickyfkm 於 08-2-28 17:37 發表
大家好呀 ! 我女女依家9個月大, 我住係三聖架....岩岩先知原來救世軍係好好既學校, 等我平時行過仲覺得佢好殘舊.....唔知我依家先交報名表, 到09年入學讀N1全日班會唔會有位呢 ? ...

你可以試下先交左報名表,再問下校長有無機會!
其實機會都有的,我大女都係1歲先報名,後補入左!

珍珠宮

原文章由 Almaz 於 08-2-21 12:38 發表

不好意思,很久沒有進來這個topic.你叫我不知道呀. 聽何老師講,靖琪都回來了.情況跟芯希一樣呀!都真被小朋友玩殘了我們兩個可憐的媽媽.:;pppp:

哈哈!玩水阿媽!
咁現在工人湊返學ok嗎?

大宅

嘩! 要咁早報名呀,
我都諗住出年9月報讀k1, 咁洗唔洗現在報名呢.
因我見其他幼稚園都唔洗咁早報名既

原文章由 mcdullyiu 於 08-2-29 17:31 發表

你可以試下先交左報名表,再問下校長有無機會!
其實機會都有的,我大女都係1歲先報名,後補入左!

別墅

我岩岩落去報左名啦,老師話今年年尾就會安排約見,唔知咁樣機會大唔大呢?

珍珠宮

我今日問左校長,好似以經有人waiting, 已經收多左表,不過通常都有人報左名但係唔讀的,救世軍係跟收表次序的,所以越早交表越有機會!

珍珠宮

原文章由 johnny_falcon 於 08-3-1 12:56 發表
嘩! 要咁早報名呀,
我都諗住出年9月報讀k1, 咁洗唔洗現在報名呢.
因我見其他幼稚園都唔洗咁早報名既

你想k1(3歲班﹚插班更加要早報名呀!
我地係n1開始讀的!即2歲班

子爵府

原文章由 mcdullyiu 於 08-2-29 17:32 發表

哈哈!玩水阿媽!
咁現在工人湊返學ok嗎?

現在由工人接送,一切回覆以前那麼正常. 我舒服了很多.

珍珠宮

原文章由 Almaz 於 08-3-3 12:41 發表

現在由工人接送,一切回覆以前那麼正常. 我舒服了很多.

咁就好了!

各位小朋友,要小心身體呀,近來D病好勁呀!

首頁
34567...18

尾頁

跳至