親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我已經訂了7月初去布吉的package, 但agent話因係團體飛故不能預先要求坐近那裡, 仲要出發前一天才有電子機票, 請問你們是否知道這些團體飛是否沒預先安排好坐位, 我知一定坐近機尾, 只是最驚是家人要分開坐, 所以想先要求最少要一起坐, 因如當天到機場才要求, 很多時也因航機滿而弄不到, 想聽聽你們的經驗, 謝謝!

侯爵府

醒目開學勳章

團飛好多時都係無得 online check in, 咁旱都係團飛吾係散位做呀

男爵府

回覆:泰航預訂坐位

團體飛係咁, 我一般做法會早少少到機場check-in, 一般2小時前到,我會2.5-3小時前早少少check-in, 因其他旅行團都會2.5小時前就到,最好早過佢地

大宅

如果join圑,圑體位多數坐得好尾,根本唔係你選擇坐咩位,因為一班機有咁多圑;每圑都已經被assigned 左一堆坐位,係個 tour guide幫你地用人手重新編過,通常都盡量放返埋一齊坐,或者盡量不會分開太遠。領隊係唔會比你自己接觸airline or check in counter 去改動d位囉 ~

其實就算係自己上泰航網頁買飛都係要等到起飛前24 小時先可以做seat allocation,當然仲要有booking reference先可以做到啦!如果你都有booking reference就一定要緊記起飛前24 小時上官網劃位啦,愈時自誤,我都試過啦,哈哈...

珍珠宮

醒目開學勳章

上泰航網頁買飛果陣係可以即刻揀埋位架..我3月買8月既機票...一次過買九張..係可以即刻揀埋位架...可以揀埋飛機餐添..來回兩程都可以..

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:上泰航網頁買飛果陣係可以即刻揀埋位架..我

原帖由 carollam310 於 14-05-13 發表
上泰航網頁買飛果陣係可以即刻揀埋位架..我3月買8月既機票...一次過買九張..係可以即刻揀埋位架...可以揀埋 ...
Me too.

首頁

尾頁

跳至