跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今日去香港間攞, 11點到要4個鐘先走得. 臨走前仲聽到有個人係度嘈話香港政府手腳慢, 仲叫人生3個...不過佢係同個大陸老婆黎囉...

男爵府

原文章由 細BB 於 07-10-16 17:38 發表

C啦,甘點餵奶呀??

帶定條大圍巾

男爵府

原文章由 momo_peach 於 07-10-16 20:38 發表
我今日去香港間攞, 11點到要4個鐘先走得. 臨走前仲聽到有個人係度嘈話香港政府手腳慢, 仲叫人生3個...不過佢係同個大陸老婆黎囉...

咁米唔好生 就唔洗等law (又係d大陸人,嘈、嘈、嘈!仲話人地手腳慢

大宅

我拎左出世紙喇...油麻地個間好多大陸人..9成大陸人
政府部門做野個D人對我地D市民好無禮貌, 不論對大陸人 / 香港人..好串..又大聲...唉...無眼睇

複式洋房

原文章由 lwpcyy 於 07-10-16 11:45 發表
我9月尾去整出世紙,都係多人到不得了呀!10:30am去到,攞上午最後既籌。

到11:00am返去等,下午籌都派完lu...

其實整既時間唔耐,只係5mins,得係多人等得耐啫。

我既小B叫卓瑤(Cherry),好開心係我自己改架! ...

我囡囡本來都想叫卓瑤ga...不過最尾都系叫左 思蓓 :]
我9月27號去油ma地拎...上午11點幾去到...都拎到83號籌ah!!!12點幾就可以整喇...
但系真系好多大陸人 lor?-( ?-( ?-(

[ 本文章最後由 siulambabe` 於 07-10-16 23:00 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

唔該晒你呀~

原文章由 cherry0907 於 07-10-16 13:39 發表

hi:-P 老公ID要正本如唔方便可以攞passport正本代替(全要正本)記得la
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

好媽媽勳章

咁你一定會記得我個仔個名喇~佢仲有兩個家姐架,一個叫希文,一個叫希雪~

原文章由 cherry0907 於 07-10-16 13:44 發表
QUOTE:
原文章由 小巫女女 於 07-10-15 15:34 發表
我隻豬b叫希朗,會係17號去攞,不過唔知沙田多唔多人呢

hi 你小B個名加埋等於我兩個仔個名!!!大仔叫朗,細仔 ...
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

男爵府

原文章由 小巫女女 於 07-10-17 01:43 發表
唔該晒你呀~

:loveliness: :loveliness: :loveliness:

男爵府

原文章由 小巫女女 於 07-10-17 01:46 發表
咁你一定會記得我個仔個名喇~佢仲有兩個家姐架,一個叫希文,一個叫希雪~

係呀!一定會記得你d小朋友!!!!:loveliness: :loveliness: :loveliness: 同另一個小b女叫(卓盈)我都會記得ga因為我叫cherry!真係好鬼有親切感

洋房

我都係去油麻地個間, 等左2個鐘先有得走, 真係大陸人多過香港人, d大陸人整整下又要打電話問親戚攞香港地址, 對方同佢講英文地址又唔識寫, 攪好耐, 勁煩

複式洋房

我個B係金鐘攞出世紙。10月8號下晝去已派哂籌,10月9號上晝8点半去排隊攞籌,超多人,差不多到12点半先攞到張出世紙!

複式洋房

岩岩今日同c6早上去完油麻地果間拎~好多人~!!

11點幾去到~拎完壽~食d野返上去~

12點幾到我地~真係好多大6人~~!!

我囡囡叫晞潼~natalie~!!

複式洋房

個staff同我講, 佢話而家10個入面有6個係大陸人. 好多時都唔記得帶野, 有d就算個老豆係度, 都話唔係, 因為佢冇帶文件...唉~
第時香港會變成點呢?

別墅

我個女叫宇司,英文名就未改,都係o係油麻地取出世紙,唔係好多人,但大部份大陸人,又唔帶齊文件,激死d職員
:-D 8-) :-? :-P :-P

洋房

我BB叫栢祈,我雙十節嗰日下晝油麻地攞出世紙架,都好順利喎,唔算多人,一個鐘倒搞掂晒 不過又係好多都係大陸喱.....

大宅

好媽媽勳章

今日去左沙田幫小b攞出世紙,勁少人,連埋我都係得3組人,所以唔使半個鐘已經搞掂走人,真係好快~

大宅

10/16我都係去油麻地個間, 等左1個半鐘先有得走, 真係大陸人多過香港人, 同埋成日企係你後面,望吓望吓:tongue:

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 醒目開學勳章

好多大陸人,弊啦!
我地重想趁老公星期六唔駛返先去拎添!
如果星期六先去拎,應該要幾點到先最穩陣?

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

My husband will go to get the Birth Cert on Sat morning at YMT. Do he need to go there as early as possible? The office opens at 9:00 am. Should he go there a hour earlier, i.e. 8:00 am?

Please share your experience.

首頁

尾頁

跳至