自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

樓主件事又真係好難解釋. 我又有一件事又係13樓的:
我媽咪住果棟樓N年前曾有人跳樓死, 佢係住13.
唔知由幾時開始,偶然道lift門唔關. 跟住按多幾下關門掣. 13樓就會自動著. 然後才關門. 我媽住22. 絕對唔會按錯.
直到而家, 偶然都會發生嫁! 我唔知係唔係d掣壞。但又冇理由咁多年, 只係13樓著。?-(

大宅

咪當眼花lor,唔好嚇自己!!
我婆婆住在黃大仙果邊,
佢住十二樓,頂層十三樓,單及雙數lift,
(我諗差不多十年前)有日同媽咪探婆婆,
架雙數lift頂樓應該係十二樓,
開門.....十三樓,當時冇諗咁多,
按關門掣,架lift"座一座"開門,
十二樓.....咪去婆婆屋企lor..........

坐下來大家先出聲..........??????
咪當大家一齊眼花lor,而家時不時都要探婆婆,
但就一定唔會一個人搭lift la,
而家大廈多左一個"管理員",感覺安全左dd.

果度又係有人"跳過樓",不過我唔記得係十二or十三樓lu.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 kongkong 於 07-10-15 14:00 發表
樓主件事又真係好難解釋. 我又有一件事又係13樓的:
我媽咪住果棟樓N年前曾有人跳樓死, 佢係住13樓.。
唔知由幾時開始,偶然道lift門唔關. 跟住按多幾下關門掣. 13樓就會自動著. 然後才關門. 我媽住22樓. 絕對唔會按錯. ...

咁呢樣野就有得解釋,好多高人都講過,當某個時間有人去個道跳樓,咁係佢個靈魂未比人超度到就會係返果個時間不斷去做返同樣動作,咁岩撞正呢個時候一齊上樓就會有咁情形啦.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至