跳至

首頁
34567...79

尾頁

大宅

Re: 有冇住荔枝角區的媽媽呀?

BBChu, Waima,
唔好意思,我今日唔得閒呀,下次再約,你地玩得開心d.

Waima,
我昨天去左禮賓府,原來係開10am-5pm,不過今日係最後一日,你有冇去到呀.

別墅

hohan

剛剛先有時間上BK,我星期六去咗,你幾點去?我見唔到你,我兩點幾去香港公園,大約三點半到禮賓府,行咗一個鐘,然後坐船過尖沙咀,果日下午蔚蔚無瞓覺,一直到夜晚,但噃到屋企沖涼就喊。我地去果段時間唔多人,幾好,影咗好多相。

我地星期日去咗新公園,原來好近我屋企,好方便,我打算每個星期都帶囡囡去玩吓。

大宅

dear all,

想幫BB戒夜奶ar, would u mind to share ur experience.

Following is my current feeding timetable, any advice on how to 戒夜奶?
0200-->0630-->1000-->1400-->1800-->2200
if I want to skip the 0200 meal, should I add 1 more meal at 0000 or delay the meal at 2200?
~-~-~-~-~-~wingwingchu

大宅

Waima,
我地星期六果日應該係2pm去到禮賓府,行左大半個鐘,跟住坐纜車上山頂,.重去埋臘像館,點知係臘像館到呀仔驚,成日話要走,本來諗住去埋山頂個公園,但係太大風,所以要熱d再去先得.
再上星期六我地去左西項焦坑,我覺得這地方好值得帶小朋友去,唔知你地有冇去過呢.
而家美孚西鐡係唔係有個新公園,你地星期日係唔係去果到,我自從搬左之後都好耐冇去美孚,聽你講完都想帶呀仔去吓.

wingwingchu,
我都唔係好記得呀仔果時介夜奶係點,我只係記得佢兩個月就介左,唔好意思,希望其他媽咪幫到你.

別墅

wingwingchu

我囡囡都係兩個月後就唔駛食夜奶,我記得我當時既時間表好似係1200 - 0700 - 1100 - 1500 - 1900

hohan

我地本來打算去完禮賓府就去山頂,但我老公果朝早要噃工,所以去完禮賓府,佢覺得好倦,所以我地去咗中環high tea,否則有機會碰到你。

我未帶過囡囡去西貢焦坑,點樣去最方便?我地上次去果度就係西鐡新公園,得閒可以帶Ho Han去吓。

大宅

Waima,

我上次係係旺角家樂商場側面坐小巴入西貢,叫司機通知我地係焦坑落車,其實亦可坐地鐡去彩虹或礸石山坐綠巴入西貢的,你去完焦坑後可坐回小巴或巴士去西貢玩,西貢碼頭而家裝修後好好,有公園,又有地方放風箏,不過假日就比較多人,我地重去食糖水和海鮮,好豐富的一日.

別墅

hohan

多謝你介紹,搵日要帶呀囡去吓西貢,我成日都想同囡囡去行山,但行山最好就係早上去,不過蔚蔚星期六早上要學體操,星期日早上就要去church,所以要等假期先可以去行山。我想知道仲有邊度好去處? Thank you.

大宅

waima,

咦,蔚蔚星期六學體操,佢係邊到學呀,你覺得好唔好呀,我都想比呀仔學,我個朋友個仔係ymca學緊,好似要四月先開班.

其實我都唔係好知有咩地方好去,不過我下次想同佢去大澳門,如果揾到有好去處大家交流吓.

別墅

hohan

Pls check PM.

大宅

Waima,

我收唔到pm.

別墅

hohan

我唔知點解我收到自己發出既pm,而你就收唔到,我已經再send,你睇吓收唔收到。

大宅

waima,

收到啦,唔該哂

:-P

子爵府

2024年龍年勳章

hohan:

I am organising an English Class (and maybe Putonghua later) for Liberte kids, i.e. "classroom" in Liberte...are u interested? If yes, go to our web site and read my message ar..

大宅

彥彥媽咪,

我都有見到英文班,等我諗吓先.謝謝你.

大宅

知唔知附近邊度買奶粉平ar?

大宅

wingwingchu,

以我所知青山道近永隆街有幾間葯房買尿片同奶粉都幾平.

子爵府

2024年龍年勳章

which brand does your daughter take ar..??

大宅

雪印思敏兒. Thanks!

大宅

我個仔都係食雪印,幾好架.

公爵府

我囡囡都係食雪印, 不過係日本版.

首頁
34567...79

尾頁

跳至