自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

會, 唔化唔見得人:-(

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

除左結婚之外, 都試過一次咁大把囉

大宅

畀面勳章

睇情況啦~~
有需要先化~~
因為我好懶,懶得卸妝

子爵府

化架, 返工嘛~不過好快喇, 無咩特別既10分鐘內都攪掂, 我平都係20分鐘就出門口(化埋個全妝)

放假 出街睇下去邊囉, 如果落去食早餐咪就係咁易, 依家用BB CREAM 勁方便~ 老公都慣左我點都要搽D野先落街, 每次佢都會預早15-20分鐘 叫我裝身喇~

加上亞囡好鐘意望住我 & 我媽搽面同化妝, 睇到眼定定, 好乖. 所以我老公都好LIKE我化妝, 因為佢唔使睇住個囡

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 艾莉 於 07-10-16 16:57 發表
化架, 返工嘛~不過好快喇, 無咩特別既10分鐘內都攪掂, 我平都係20分鐘就出門口(化埋個全妝)

放假 出街睇下去邊囉, 如果落去食早餐咪就係咁易, 依家用BB CREAM 勁方便~ 老公都慣左我點都要搽D野先落街, 每次佢都會預 ...

我想問下,咩係BB Ceam? 我係另一個討論區都見到有人講,可唔可以話我知係咩黎?點用?

子爵府

原文章由 pigpig 於 07-10-16 17:00 發表

我想問下,咩係BB Ceam? 我係另一個討論區都見到有人講,可唔可以話我知係咩黎?點用?

哦~依家係韓國好 HIT~ 算係粉底+護膚咁.
1支 攪掂哂, 有BASE +粉底+防哂SPF&A, 美白, 保濕, 抗皺, 同修護皮膚.

我依家都無用粉底返工喇, 好貼, 好自然, 但又以化左妝喎(有D牌子會再自然D 唔覺搽左野但膚色又好左)

至於用左係咪會美白, 同令膚質有所改善, 我要再用耐D先知. 但已經令我慳返唔少時間喇!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 艾莉 於 07-10-16 17:07 發表

1支 攪掂哂, 有BASE +粉底+防哂SPF&A, 美白, 保濕, 抗皺, 同修護皮膚.

我依家都無用粉底返工喇, 好貼, 好自然, 但又以化左妝喎(有D牌子會再自然D 唔覺搽左野但膚色又好 ...

oic!我明白啦!
可否告知我,係邊樹買?幾多錢?:lol: 唔該晒!

珍珠宮

me too

做女時反而日日化, 唔化唔會出門口!

而家一日到黑成個c9咁款, 連老公都問幾時著高跟鞋同化妝過佢睇喎:-(

原文章由 CeciLeung 於 07-10-16 16:13 發表
我都好耐冇化lu,揍住亞b,都冇乜時間,都嫁左咯,咁靚又有乜用吖~~~

d化妝品都過期lu,d睫毛液都"檠"晒,有時想搽都唔得:-|
好好過每一天......

珍珠宮

我都想知喎!聽落好似好正....

原文章由 艾莉 於 07-10-16 17:07 發表

我依家都無用粉底返工喇, 好貼, 好自然, 但又以化左妝喎(有D牌子會再自然D 唔覺搽左野但膚色又好 ...
好好過每一天......

伯爵府

好媽媽勳章

間中化囉,不過好淡

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 pigpig 於 07-10-16 16:42 發表
如果只係去屋企附近既話,就唔會化妝。
如果出街的話,就會化妝。

me too

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我絶對吾會,原因好簡單,因為我吾識,所以都係吾好攪咁多野,費時化完仲醜過未化.

琥珀宮

原文章由 jacquesau 於 07-10-16 17:14 發表
me too

做女時反而日日化, 唔化唔會出門口!

而家一日到黑成個c9咁款, 連老公都問幾時著高跟鞋同化妝過佢睇喎:-(

甘你就快D化下妝、著對高跟鞋你老公睇下
我以前落街買報紙都要化妝,依家只係出街化;係屋企附近唔化,對我黎講已經係好大既讓步黎ga啦

男爵府

好媽媽勳章

有架,返工吖嘛,個人望落精神D。

男爵府

原文章由 mirandalaw 於 07-10-16 16:09 發表
絕大多數唔會

除非要去飲, 或者bf或我生日, 又或者心情勁靚啦!

me too!

大宅

有架,望落精神d嘛...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都係咁架..

原文章由 marcomama 於 07-10-16 16:53 發表
初初番新工時都會化下, 做落後就無啦

子爵府

pigpig, jacquesau,
pls check pm

禁止訪問

男爵府

艾莉

我又想知,可否pm埋比我

首頁
12345...6

尾頁

跳至