跳至

首頁

尾頁

別墅

唉, bebe呢個星期無端端夜晚起身喊, 好準時, 多數三四點. 起初飲小小水呃到佢. 但係第三晚佢開始推開奶樽唔受呃. 凈係受人奶咋, 之後就七八點先醒. 以前佢一兩個月都唔駛食夜奶架喇. 我好眼瞓...

[ 本文章最後由 fattyangela 於 07-10-17 00:01 編輯 ]

大宅

我bb三個月時亦已介了夜奶,但呢幾日試過半夜二點幾就醒要飲奶,她自己會定時呀一聲跟手就轉身,我見她仲矇下矇下,呆呆滯滯甘,笑死我.昨晚試過七點半果餐喂少一安士,同她玩多d,消耗下能量等她下餐飲多d,十點訓覺前局她飲多二三安士.結果一覺訓天光.朝早八點先醒.

別墅

我阿仔呢牌又係半夜兩三點起身要食奶奶咁,不過我冇餵佢,驚佢食返夜奶,同埋見佢咪埋眼烏吓烏吓咁,我咪等佢嗌幾聲,比個公仔佢攪住,佢就瞓返喇,但係隔個幾鐘又會再醒過,所以都諗住十一點幾嗰餐加多D比佢食飽D先瞓

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡都係, 這兩三晚都係三四點起身, 烏烏下搵奶食, 前兩晚都仲可以呃佢, 今早無計要開奶, 仲冧住比佢食住訓, 開少d, 因為通常佢咁情況係食得好少, 點知我開150ml比佢食晒,食完仲合埋眼咀郁郁
不過我覺得我BB係熱醒的,醒眼後又餓餓地, 所以訓唔到, 等我今晚開風扇試下先

阿pye媽用品屋

伯爵府

我仔都係, 3am左右好準時醒, 比佢食吮兩咀跟住就瞓返 :tongue:

原文章由 fattyangela 於 07-10-16 23:59 發表
唉, bebe呢個星期無端端夜晚起身喊, 好準時, 多數三四點. 起初飲小小水呃到佢. 但係第三晚佢開始推開奶樽唔受呃. 凈係受人奶咋, 之後就七八點先醒. 以前佢一兩個月都唔駛食夜奶架喇. 我好眼瞓... ...

首頁

尾頁

跳至