懷孕前後

跳至

首頁
45678...10

尾頁

複式洋房

原文章由 R_P0505 於 07-11-4 15:49 發表
櫻子:

我同你一樣都係二月十五號預產期,都係一樣響東區醫院生

我預產期都係2月15日.

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

原文章由 colala 於 07-11-8 15:36 發表

我預產期都係2月15日.

http://bd.lilypie.com/EYkxp8.png?r=abffaed

我都係喎~

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-8 15:38 發表

我都係喎~

咁你響邊度生呀???? 買齊晒BB嘢未呀??

不過我就2月7日預產,會響廣華生,至於阿b d嘢都買得7788啦。

男爵府

原文章由 stella789 於 07-11-8 15:48 發表

咁你響邊度生呀???? 買齊晒BB嘢未呀??

不過我就2月7日預產,會響廣華生,至於阿b d嘢都買得7788啦。

我係瑪嘉烈呀!不過,我想返聯合生多d,因為對上2個都係聯合出世,而且依家住既地方距離醫院遠左,之後生第2個都差d去唔切喇~依家仲唔驚咩~

我都唔需要點買既,不過之前都冇預有第3個,所以bb野都俾哂人喇~依家只剩下部巨型bb車,好想換左佢呀!!整部輕巧d既~至於bb都送哂俾人,依家倒轉等人送返俾我~~

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-8 15:52 發表

我係瑪嘉烈呀!不過,我想返聯合生多d,因為對上2個都係聯合出世,而且依家住既地方距離醫院遠左,之後生第2個都差d去唔切喇~依家仲唔驚咩~

我都唔需要點買既,不過之前都冇預有第3個,所以bb野都俾哂人喇~依 ...

好似登記左邊間生之後就無得轉院喎.....
如果你之前2個都係聯合生,點解無啦啦轉左去瑪嘉烈o既????

唔使驚啦,香港地,地方唔係好大,坐的士好快到!!!

呢個阿b係意外架,有無照過係仔/女??

男爵府

原文章由 stella789 於 07-11-8 16:11 發表

好似登記左邊間生之後就無得轉院喎.....
如果你之前2個都係聯合生,點解無啦啦轉左去瑪嘉烈o既????

唔使驚啦,香港地,地方唔係好大,坐的士好快到!!!

呢個阿b係意外架,有無照過係仔/女?? ...

因為我生左細女之後就搬左去葵涌囉!!所以要去瑪嘉烈登記~我樓下好衰架~平日好多taxi,真係需要就冇架~~~
我呢個係一個意外,醫院有照係仔喎~不過,我就唔多信!!

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-8 21:20 發表

因為我生左細女之後就搬左去葵涌囉!!所以要去瑪嘉烈登記~我樓下好衰架~平日好多taxi,真係需要就冇架~~~
我呢個係一個意外,醫院有照係仔喎~不過,我就唔多信!! ...

而家你搬左去葵涌,去瑪嘉烈都好近姐.......

醫院照到係仔都多數會係岩,因為我先去c+照,就話見到有個蛋蛋咁既嘢,可能會係仔,不過唔係好肯定,叫我過多一個月再去照下。之後過左2個禮拜要去廣華做結構,照左之後佢話係囡,90%肯定,咁我個心都15/16,都唔知係仔/女。

再過2個月之後,我又返去c+度再照,佢今次先至話係女,所以我覺得醫院同你講,準確度都好高.....

男爵府

原文章由 stella789 於 07-11-8 21:37 發表

而家你搬左去葵涌,去瑪嘉烈都好近姐.......

醫院照到係仔都多數會係岩,因為我先去c+照,就話見到有個蛋蛋咁既嘢,可能會係仔,不過唔係好肯定,叫我過多一個月再去照下。之後過左2個禮拜要去廣華做結構,照左之後佢話係囡,90% ...

都唔係好近咋!搭車去都要幾個字架!!
點解我唔信,就係因為對上個細女照左係仔咁多次,都生左個女~~~ 不過,如果今次真係生仔,其實都失望!因為我同我老公都好喜歡女仔架!!

大宅

好媽媽勳章

嘩…又見到多一個媽咪預產期係十五號喇 我跨區過海生添,真係唔知去唔去得切,有d擔心

男爵府

嘩..我依家先上得返bk....

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-9 01:46 發表
嘩..我依家先上得返bk....

成日都down機呀, 呢排

男爵府

係囉~不過,估唔到你地都仲係度未訓

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-8 21:42 發表

都唔係好近咋!搭車去都要幾個字架!!
點解我唔信,就係因為對上個細女照左係仔咁多次,都生左個女~~~ 不過,如果今次真係生仔,其實都失望!因為我同我老公都好喜歡女仔架!! ...

你已經有兩條女喎,仲想今胎生女?????
生個仔唔係好d咩

男爵府

原文章由 stella789 於 07-11-9 01:51 發表

你已經有兩條女喎,仲想今胎生女?????
生個仔唔係好d咩

我多女仔野ma,男仔野就冇~又要破財,而且唔想多左個男仔出黎

男爵府

原文章由 R_P0505 於 07-11-8 22:16 發表
嘩…又見到多一個媽咪預產期係十五號喇 我跨區過海生添,真係唔知去唔去得切,有d擔心

咁你真係好驚喎~~~

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-9 01:55 發表

我多女仔野ma,男仔野就冇~又要破財,而且唔想多左個男仔出黎

你都幾有趣喎

男爵府

原文章由 stella789 於 07-11-9 02:05 發表

你都幾有趣喎

係咩~ 生仔生女都冇所謂,不過最好係女啦!同d家姐啱玩d ma~ 咁你個又係仔定女呀?

大宅

原文章由 dudu19812002 於 07-11-9 02:12 發表

係咩~ 生仔生女都冇所謂,不過最好係女啦!同d家姐啱玩d ma~ 咁你個又係仔定女呀?

我呢個係條女黎既

別墅

我都希望今胎係囡囡呀
未有小朋友前就仔女我都無所謂,但生左個仔之後就好恨有個女

---------------------

大宅

原文章由 winkwink 於 07-11-9 12:38 發表
我都希望今胎係囡囡呀
未有小朋友前就仔女我都無所謂,但生左個仔之後就好恨有個女

如果生第一胎大多數生仔/女都無咩所謂,不過到左第二胎,唔多唔少都會有d壓力,大家都好希望湊到一個"好"字,但係唔好比自己咁大壓力,好多嘢都係天註定,係仔/女都要我地"陀"咁耐,唔通有優惠咩..........

咁你無照過呢胎係仔/女咩???? 你幾多週呀???

首頁
45678...10

尾頁

跳至