跳至

首頁
12345...35

尾頁

大宅

Re: 有冇天水圍mammy?

彤彤有張相真係咁似淇淇?? 快 d send 比我睇啦!!

淇淇未出世果陣我都唔知佢咁"大件頭"o架! 次次去親健康院撫肚都話個 BB 細, 以為好易生啦~~!! 點知臨生時醫生先話個 B 屬大碼, 真係大整估呀~! :lol: :lol:

淇淇用綿柔大碼有 D 鬆, 但用中碼又太緊, 哎所以索性唔用! 依家買O左兩包健力士, 抵呀.....!! 萬寧大減價$179.80有兩包(M 60片 或 L) 都唔錯喎! 吸水力幾好!! :lol: :lol:

我O地住得咁近, 話唔定好易撞到! 我成日都係 "M 記"盪街, 下次見到我記得叫我喎!!
[img align=right]http://farm1.static.flickr.com/133/346455530_404d7a5e63_o.jpg[/img]

大宅

vvshing,
你個bb 係唔係都叫琳琳呀?

複式洋房

美維,

不是,我的囡囡叫雪雪。

哇,我有冇睇錯?我個女十五個月都係得八隻牙咋,你究竟比咩佢食??????佢咁多隻牙,咪唔洗烹粥仔,食大人飯都得?

大宅

vvshing,
琳琳五個月就生左兩隻牙仔囉,所以宜家生得咁多,不過應該唔止十六隻,入邊有幾隻生左,佢唔俾我睇。
牙多我都要煲粥俾佢食,不過餵飯佢都肯食。

咁係邊個架囡囡都叫琳琳呢?如果見此留言請話我知。

複式洋房

JacquelineHo ,

舊年我買左不少cheap cheap羊毛內衣(約$15-20一件,我試過去旅行時係中山見到同一牌子仲賣到$6.5一件),初時都驚平得制唔夠暖,不過用左成個冬季,呀女都無病過,而且都幾好用。

我睇妳唔洗急買羊毛內衣比BB住,遲D凍多少少新北江一定周圍都有得賣,到時慢慢揀都唔遲!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

別墅

vvshing,
好奈無同妳傾偈啦, 新北江商場D baby羊毛衫真係咁平,幾時會有多D貨賣,幾多號舖呀?

民房

hi!
我住天祐苑有時也會返上水住下......
盈盈呢排出牙,十分燥...... 但也是我可愛的盈盈! 盈盈媽咪

大宅

vvshing,

真係咁平.. ?! 我重諗住去"永安"買公司貨穩陣 D 添 ! 咁麻煩您記得幫我昅住喎! 等您的最新情報啦 !

唔該哂 !

伯爵府

dear all 天水圍mammy,

I've a friend who lives in Tin Shui Wai too and want to know is there any playgroup in there?

Many thanks.

複式洋房

盈盈媽咪,

好犀利呀妳,咁多行宮o既!

複式洋房

各位天水圍mama,

好耐無同妳地傾偈啦,近日工作非常繁忙,家陣

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

依家有檔(近百德)專賣disney d床單套裝,價錢平百貨公司少少,唔知係咪反版假o野呢?

複式洋房

Re: 羊毛衫出爐啦!

各位靚媽,

[size=medium]蘭子店$10-$20一件,秋菊牌,外面羊毛裏面畫毛,依我經驗,也相當保暖,不過跟傳統羊毛衣相比,則較厚,天氣勁冷時加埋外衣、大褸等,BB則如大冬瓜般,活動較欠靈活,不過勝在夠平,買多幾件平日替換都抵。

[size=medium]B20-21則有正宗名牌"雪花牌"羊毛內衣(正貨,非老翻),$68(我的妹妹在國貨公司買要$148-168),大件D(小學至中學)則$98-128。跟秋菊牌相比當然薄好多。我個人認為買幾件CHEAP CHEAP羊毛內衣,再加上一、兩件正牌的,就萬無一失了。

[size=large]特別消息報導二樓後通道(跳蚤市場對面,近正豐書局)有間[size=medium]B59 二町目原本賣大人衫,今天突然在舖側放了一個臨時衣架,掛了些童裝外套。其中兩件是名牌"Disney"及"NICK JR"(New york)的女童畫毛外套,有6M至3,4YRS,只售[size=medium]$30大元,我覺得十分之靚,"NICK JR"的狗仔圖案又夠清,非買不可!(各位小心畫毛多會縮水,要手洗,外套也應買大小小,預留空間,因裡面還要穿一兩件衣服的,Ooo……我太長氣了……)

複式洋房

Re: 天水圍靚媽登記

各位天水圍靚媽,

為方便大家傾偈及認識,不如大家於下面登記些資料,好嗎?

vvshing 樂湖 雪雪 女 15m1w (以4-11-02計算)

大宅

各位天水圍靚媽,

vvshing 樂湖 雪雪-女 15m1w (以4-11-02 計算)
JacquelineHo 天盛 彤彤-女 7m1w (以4-11-02 計算)

大宅

vvshing,

好多謝妳既介紹! 對於冇買過羊毛底衫既我黎講真係學識好多, 得閒去逛逛先! 其實我尋日都有去過新北江見多有好幾檔都有羊毛底衫賣, 但係又唔識揀, 所以冇埋去睇咋!! 哎......尋日放假一個人係屋企湊女, 下午o念住去新北江行下.....好辛苦揹住囡囡"山長水遠"去到果度o架o麻, 首先去大家樂食野, 點知野未食完佢就"痾臭臭", 所以要拿拿臨返屋企, mud 都冇睇過!!!

好啦! 我都加入天水圍媽咪會!!!

vvshing 寫道:
各位天水圍靚媽,

vvshing 樂湖 雪雪 女 15m1w (以4-11-02計
bb-candy 天祐 淖淇 女 就快6個月 (5月8日出世):-P
[img align=right]http://farm1.static.flickr.com/133/346455530_404d7a5e63_o.jpg[/img]

大宅

各位天水圍靚媽,

vvshing 樂湖 雪雪-女 15m1w (以4-11-02 計算)
JacquelineHo 天盛 彤彤-女 7m1w (以4-11-02 計算)
bb-candy 天祐 淖淇-女 5m3w (以4-11-02計算)

大宅

Hi~各位天水圍靚媽咪,你o地好!我又係住天水圍o架。
雖然我好少留言,但我係呢度o既 Fans o黎o架

:-P :lol: :-P :lol: :-P :lol:

我都想加入天水圍靚媽會呀!

bb-candy 天祐 淖淇-女 5m3w (以4-11-02計算)
心心媽媽 天富 心心-女 14m (以4-11-02計算)

男爵府

育兒性格勳章

其實我地好耐之前都攪o左俱樂部, 除o左天水圍區之外, 仲有元朗同屯門o既媽咪都一齊, 我地係"心聲留言"topic叫做Pls Click --"屯門.天水圍.元朗媽咪俱樂部!!!!!!"
bb-candy 好耐之前都巳經加入o左添, 我地個個媽咪都好講得笑好nice, 大家都一齊加入啦~~ 好熱鬧o架!

大宅

各位媽咪,你地好,我係新加入嫁, 近日上開綱先至發現呢個綱站, 覺得好好有好多媽咪分享佢地自己既經驗, 我都係住天水圍嫁,我都想加入你地既俱樂部,我應該點樣做呀, 可否指教一下. 謝!謝!

[size=large]各位媽咪, 請多多指教!

首頁
12345...35

尾頁

跳至