自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=1168385&extra=page%3D6&page=1
本地鐘點被拖糧, 僱主(BK媽媽)開空頭支票唔出糧

睇到我眼火爆,身為賤人剋星,要將件事揚出來比大家參考下.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

睇到眼火爆!!
咁樣拖個老人家數,
仲講到道理係自己度咁!!
check 埋勞工處,
話老人家口頭agree 付款方式,
所以咁樣唔算「拖數」?!
佢真係蝦個老人家,好離譜喎!!

侯爵府

真係越睇越嬲....佢真係好厚面皮,難得佢依家重覺自己好岩,
講野重理直氣壯

男爵府

要通知下07/7媽媽會好d喎

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小心為妙。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好明顯條友一早已經想用免費工人啦, 你話我話~

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

係喎, 都好喎, 等佢無地自容.

原文章由 lemontree 於 07-10-18 14:42 發表
要通知下07/7媽媽會好d喎

子爵府

畀面勳章

BK真的雜咗好多,真係乜嘢人都有!

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

咁衰㗎,蝦老人家 。。。

大宅

嘩∼!甘都得,真係PK∼!

老人家都蝦!

8月請人, 10月都吾出糧,仲要理直氣壯甘講埋晒D廢話!

大宅

人地話而家未有$$$,可能要等佢中咗六合x金多寶先有$$$出糧比人law,咁唔知去餐廳食野﹑去街市買豬肉,使唔使拖住先.....

大宅

開空頭支票犯法架喎~老人家都蝦,真係冇品!!!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

個位'老實'僱主生仔前係教育網度成日出聲架!又話自己做補習老師,教過n咁多個名校學生,非常了解好多學校。真係估唔到佢係d咁ge人,仲話做補習老師教學生。
盡我一己之力,發放正能量!

洋房

原文章由 召藥師 於 07-10-18 15:53 發表
個位'老實'僱主生仔前係教育網度成日出聲架!又話自己做補習老師,教過n咁多個名校學生,非常了解好多學校。真係估唔到佢係d咁ge人,仲話做補習老師教學生。 ...

07/7媽媽會已經POST左,請問個賤人係教育網邊PART浦開??

子爵府

原文章由 召藥師 於 07-10-18 15:53 發表
個位'老實'僱主生仔前係教育網度成日出聲架!又話自己做補習老師,教過n咁多個名校學生,非常了解好多學校。真係估唔到佢係d咁ge人,仲話做補習老師教學生。 ...

唔係呀嘛~ 自己其身不正都仲要出黎誤人子弟呀?
由佢一出黎就大條道理咁講佢自己點o岩,
所有野都係人地誤解佢or 屈佢咁款,
其實, 諗住正正經經咁請工人既, 都應該預左出糧俾人架啦~

唔通我地老闆同我地講, 今個月老婆凍結左我個a/c
我出唔到糧俾你地呀~ 下個月睇下咩環境先,
有既就俾, 無既就又拖住先呀~ 都癲癲地既~

我黎緊聖誕節夠一家人去外地一個月啦,
咁唔通我又唔洗出糧俾我個印印呀~

你去邊度係你自己既問題, 唔可以用呢樣野黎做藉口,
斷估無理由係臨時先知會出外啦,
一早都應該預計到自己既情況啦, 有心出糧俾人,
可以早一兩日攞定錢係度, 等到糧期時咪即刻俾人囉~
跟本就擺明想唔俾錢~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 賤人剋星 於 07-10-18 04:01 PM 發表

07/7媽媽會已經POST左,請問個賤人係教育網邊PART浦開??

小學個度,就連我個仔個間小學個post佢都曾經出過聲,不過係佢生之前或剛生完個排(大約暑假前至暑假初)。

我係唔係好記性呢?
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

簡直 Cheap 呀!
拖人地個幾月糧唔比,仲要人地老人家掏腰包幫佢出買餸錢,自己就拎d錢去 BK group order 買嘢!
睇到我火滚呀!

珊瑚宮

好媽媽勳章

正賤精

珍珠宮

賤人,點解D人咁衰既,幾仟都呃, 佢自己就風光,人地真係付出咗勞力,就要比錢架啦,咁嘢衰人,行路小心D添喎,會有報應架!!

原文章由 召藥師 於 07-10-18 16:11 發表

小學個度,就連我個仔個間小學個post佢都曾經出過聲,不過係佢生之前或剛生完個排(大約暑假前至暑假初)。

我係唔係好記性呢?

首頁

尾頁

跳至