自由講場

跳至

首頁
45678...27

尾頁

伯爵府

...

侯爵府

畀面勳章

賤精唔還錢正仆街

伯爵府

網 上 既 世 界 其 實 真 系 好 細
講 其 他 廢 話 根 本 無 用 ﹐
比 左 錢 咪 吾 人 再 出 聲 lor
老 人 家 同 意 系 因 為 費 時 麻 煩
怕 搞 得 2 搞 連 分 期 付 款 D 錢 都 收 吾 到 咋
仲 聲 大 夾 惡

真 系 咩 世 界 ﹐ 差 人 錢 先 系 大 晒 個 個 。 。 。 。
世 界 變

複式洋房

咁佢E家有冇比返糧人地呀.. ?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

神神冷靜 d
原文章由 愛美神 於 07-10-19 03:28 發表
賤精唔還錢正仆街

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 ^~螞蟻人~^ 於 07-10-19 01:59 發表
原來剛再睇番,佢比左$1000,還欠$3000。甘睇埋將來會唔會如期比$$ 先算啦,佢比甘多人鬧,都算自己受左啦。係慘還是第c 呢

螞蟻人你平日思路咁清晰你估成班人係道鬧得佢咁金,件事揚哂出來啦,佢仲會唔會還呢3000.-呢?

人格有3種,一係就東窗事發啦就改哂名,一排唔出現.二.完全冇哂人性,橫掂都衰成咁啦就直情唔還當冇左件事.三.有d良心驚有報應係仔女身上,出來慢慢還錢.

你覺得佢會似邊種人呢?
<br><br>

別墅

原文章由 amysnlee 於 07-10-18 20:23 發表
樓主,個衰人話凍結左個戶口,同埋同你地傾左安排過數日子,點解一定要過數呢,叫佢比cash啦,如果有心比既話,唔通佢一個仙都無,呢個唔係原因,一定唔接受,唔通我地請工人都可以用呢個籍日拖糧?唔得呀,你唔好比佢再拖,比現 ...

拒想拖數既咩大話都講得出架啦,

別墅

原文章由 wxxyxn 於 07-10-18 20:49 發表
老實講,我覺得佢話問過勞工處果度係流嘅
因為工作上我經常要打去勞工處問野,果d職員唔會咁答人,講乜都好保留

拒唔系咁講又點可以脫身呢

別墅

原文章由 loklokma47 於 07-10-18 22:38 發表

請pm我,謝謝!

我都想睇,唔該pm埋我,3Q

水晶宮

畀面勳章

肥仔金,
你係咪想睇佢張相呀
等我 UP 番上嚟比你睇啦
佢斯斯文文原來係衰人

原文章由 點點解 於 07-10-19 01:15 AM 發表
比張你地地啦, 不過拿左呢一百蚊請樓主個媽飲茶喎.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 肥仔金 於 07-10-19 09:36 發表

我都想睇,唔該pm埋我,3Q

你過去"論盡家傭"啦, 個邊公開左佢張相~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 ha.haa 於 07-10-19 02:20 發表
她一定係講大話囉 !

1. 稅局不會凍結 任何人的户口

2. 若有欠稅 稅局會自動把户口的錢扣除的

3. 若有欠稅 是絕不能出境的 ( 除非你已去稅局傾掂數 )

所以... ... 唔該唔好再作嘢喇 ~ 快D還錢給人啦 !
...

唔好意思,唔係幫住個cheap中之霸,只係想講d資料俾大家update下:

1. 稅局不會凍結任何人的户口
錯呀, 稅局會凍結欠稅人的户口

2. 若有欠稅 稅局會自動把户口的錢扣除的
岩一半la!若有欠稅,稅局有時會自動把户口的扣除,
有時會凍結人的户口。

3. 若有欠稅 是絕不能出境的 ( 除非你已去稅局傾掂數 )
禁止出境係用其他方法都追唔到先用ga。

★★★★

子爵府

原文章由 YuYuMother 於 07-10-19 09:45 發表

你過去"論盡家傭"啦, 個邊公開左佢張相~~~

條 link:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1168385&extra=page%3D1&page=2

★★★★

子爵府

原文章由 揚媽 於 07-10-19 09:45 發表
肥仔金,
你係咪想睇佢張相呀
等我 UP 番上嚟比你睇啦
佢斯斯文文原來係衰人

Goat Ma

係佢個blog, 佢寫左以下段野係幅相隔離:

朗爸爸 、朗媽媽 和朗仔 。 朗媽媽一臉孩子氣......不像剛生了孩子 。 別人總讚美朗媽媽有的是福氣。 朗仔在朗媽媽懷中熟睡......很香甜 。 ... :tongue: :tongue: :tongue:

★★★★

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

BOBO靚媽
早晨
佢都唔知醜讚自己 , 飽死 :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 bobomami 於 07-10-19 10:02 AM 發表

Goat Ma

係佢個blog, 佢寫左以下段野係幅相隔離:

朗爸爸 、朗媽媽 和朗仔 。 朗媽媽一臉孩子氣......不像剛生了孩子 。 別人總讚美朗媽媽有的是福氣。 朗仔在朗媽媽懷中熟睡......很香甜 。 .. ...

子爵府

Copy from 標題: 請幫手:本地鐘點被拖糧, 僱主(BK媽媽)開空頭支票唔出糧

原文章由 WAIMAN 於 07-10-19 09:44 發表

大話精 沙朗
真係睇到火都黎 , 真係未見過d人好似呀"莎姐" 咁cheap 有$交 $3384 電費 嘆冷氣 , 呃呀婆婆d打工$,婆婆d血汗錢黎架 ,你真係不知所謂,好快d全數入返比婆婆, 正一大話死cheap精 !!

About 打針 and YC的嬰幼班
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1119543&extra=&page=42
[quote]原文章由 莎朗 於 07-9-4 23:37 發
Jne_Jne,

莎朗仔今日打針 (6合1+肺鏈)
體重12磅10安士
8月17日見醫生時11磅
7月4日出世時2.8公斤

醫生話體重有增加
don't worry
and莎朗仔的體重100個bb中跑win75個bb
我相信莎朗仔開始成為大碼bb
另外今日打電話問YC的嬰幼班
要早6個月報名排waiting list

About 打針
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1119543&extra=&page=41
原文章由 莎朗 於 07-9-5 16:12 發表
錢唔係一個考慮因素
每間診所只相差幾十蚊
最重要是醫生手勢

我起初都擔心莎朗仔會喊
始終一次過打兩針
入到醫生房......好心痛望向醫生
醫生給我信心...自創一個打針姿勢
將痛楚減至最低......終於......莎朗仔只 ...叫了一聲又入睡

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1119543&extra=&page=40
原文章由 莎朗 於 07-9-6 00:35發表
6合1 $620
肺鏈 $720

多人睇...通常我book下午3點...會排第一個

About 電費
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1119543&extra=&page=36
原文章由 莎朗 於 07-9-9 16:47 發表
今期交$3,384
原文章由 莎朗 於 07-9-9 19:45 發表
房: 24小時 (沖涼半小時外)
廳: 早上6時至半夜2時

[/quote]

正一PK大Cheap霸

★★★★

侯爵府

畀面勳章

三嬸
對呢 D 咁嘅衰人唔駛太冷靜:lol :lol :lol
盡情鬧

原文章由 wendykaka 於 07-10-19 05:40 AM 發表
神神冷靜 d

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

個男人係咪之前見過報架? or 做過[咖厘啡]??

首頁
45678...27

尾頁

跳至