跳至

首頁

尾頁

別墅

24周多d,重咗約5磅! BB大約重1.9磅!
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

19 weeks - gained 12 pounds, twins bb.

大宅

點解可以無重到.. 或者只係重得3-4磅咁少既? 仲有得高... 又ok喎~

我哩幾日著腳開始有水腫.... 晚上好腫的說....

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 yyy008 於 07-10-22 11:22 發表
點解可以無重到.. 或者只係重得3-4磅咁少既? 仲有得高... 又ok喎~

今日去廣華產檢,個助產士 "lin" 下我對腳...佢話我冇水腫...
水腫係咪即係有問題?定係血液循環得唔好呀?

大宅

原文章由 cmmcbb 於 07-10-22 11:26 發表

今日去廣華產檢,個助產士 "lin" 下我對腳...佢話我冇水腫...
水腫係咪即係有問題?定係血液循環得唔好呀?

我都唔知呀.. 我同我阿媽講.. 佢話佢o個時好腫... 腫到行路都痛喎... 我又未去到佢咁勁.... 係腳眼同個腳踝部份腫... 我25/10都去做產檢... 我問下姑娘點解先~

複式洋房

今次真係重咗好多呀22wks就已經重咗27磅....上一胎生果陣都係重咗30磅咋,今次實收唔番啦!

複式洋房

22 weeks & 6 days... 重左 around 12 lb...

[ 本文章最後由 nggarbo 於 07-10-22 14:32 編輯 ]

複式洋房

醒目開學勳章

不如統計下大家重左幾多?

我差不多25週,重左16磅咋

男爵府

現在24周, 重左26磅:-( :-(

洋房

24周, 原本114磅, 現在127磅, 重了13磅.

複式洋房

我26週重左25磅呀上一胎係重左50幾磅囉!!
http://tung-hang.blogspot.com/

大宅

咁你減唔減到呀上胎生完後???我上胎好似重左30多,但好采減到,今胎比上胎重得更多....我估最少都40多...希望生完順利fit番啦~
原文章由 ALDA 於 07-10-22 16:13 發表
我26週重左25磅呀上一胎係重左50幾磅囉!!
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

現在25wks,原本105 lb; 今天113 lbs

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

複式洋房

原文章由 noddybanana 於 07-10-22 20:04 發表
咁你減唔減到呀上胎生完後???我上胎好似重左30多,但好采減到,今胎比上胎重得更多....我估最少都40多...希望生完順利fit番啦~

我上胎因為戒煙戒酒所以頭兩個月已經重左10幾磅,之後減左40幾磅,比起未有前重左剛剛10磅,之前聽人講戒煙都預左要肥10磅架喇
http://tung-hang.blogspot.com/

子爵府

牛年勳章

D 書話 certain growth hormones during pregnancy 讓你疲倦和想睡覺. 當我們睡覺,hormones生效應 。在頭4個月,我睡了很多,所以我長高了一點!
體重方面, 我想我一向比較多fatsso BB用了我的脂肪來生長

原文章由 yyy008 於 07-10-22 11:22 發表

男爵府

我25週多,重左16磅,108-->124lbs~~~

我唔想再快速增長呀,一星期一磅就得啦,希望成個過程唔好重多過30磅啦!!唔係真係好難減喎!

子爵府

頭果几個月我都係勁瞓,但就無高到喎.?-(
我有左之後雖然只係作嘔,無真係嘔,但就無咩胃口,食得好少,初頭仲輕左少少,最近胃口好左,可以食到懷孕前既份量,先至開始重dd,依家都係重3-4磅.但我個肚好大啦,人人都話我6個月添!我諗係我自己瘦左好多,我同老公都就feel到自己背部d肥肉無晒!以前減肥都無咁成功!:mrgreen:
我本身偏肥,懷孕期間都唔應該增磅太多!

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 littlecook 於 07-10-23 10:40 發表
頭果几個月我都係勁瞓,但就無高到喎.?-(
我有左之後雖然只係作嘔,無真係嘔,但就無咩胃口,食得好少,初頭仲輕左少少,最近胃口好左,可以食到懷孕前既份量,先至開始重dd,依家都係重3-4磅.但我個肚好大啦,人人都話我6個 ...

我都冇嘔過,不過就好好胃口,成日想食野....
我知道唔可以係咁食係咁食...所以我控制住自己唔好食咁多野~
而家 25 wk 重左十幾磅,開始驚會增得太多...但係食完 lunch,4、5 點就會覺得好肚餓,成日想食野...又唔知食唔食好...如果到七點我都再唔食野,就會開始 "炆",唔食唔得果隻....
我個背脊好多肉呀而家...應該話係脂肪,我個妹成日笑我 "厚背" 呀....:-( :-( :-(

大宅

上星期23WK 重左10LBS
但最近極之渴睡,我諗應該好快直線上升

洋房

請問正常係咪一星期重1磅?

首頁

尾頁

跳至