夫婦情感

跳至

首頁
56789...17

尾頁

大宅

好媽媽勳章

櫻桃媽媽

我都想要婚姻治療服務的資料, 麻煩您pm給我.

謝謝!

複式洋房

但系明知距有女人,唔通中想努力去挽救咩?
中可以乜都咋唔知当乜都无发生过咩?中要听婚姻治疗个D人教自己点做,中要对距好好咩?

大宅

<如何抓住你丈夫的心>是我在天道書樓買的 (橄欖出版社), 還有一本叫<如何抓住你妻子的心>
<為什麼好男人也會出軌>這本書是我在大陸買的 (簡體字),聽說有人在網上看過 ,但我不會找 . 曾經在某書店見過 ,但我忘了是哪一間 .
有空我再去找找 , 看哪裡可以買到 , 再通知大家吧 .其實太陽氏(出版社名字)出版的一系列"兩性講義"書籍都幾實用 ,對兩性的相處都有很大的提醒 ,有空看看吧 !
有耐性的姐妹 , 看看<男女大不同>(生命潛能出版)吧 .

民房

I cannot open up with my husband

Thank you for your information of the therapist. I will contact her later.

My situation is quite difficult now. I found something about the third party but I cannot talk to him directly. If he knows that I checked on him, he will put all the blame on me. Sometimes I feel that if he tells me directly that he has another one outside, I may not be confused and upset like now. Do you think that the therapist can help me if I cannot open up with my husband? Can she help me if I am the only one who face with the problem?

原文章由 櫻桃媽媽 於 07-10-21 18:22 發表
我正聯絡我的婚姻治療師 , 待她答覆後 , 再把資料給大家 . 謝謝你們對我的鼓勵 !因着你們願意付出幫助自己或朋友的心 , 祝福你們 !

事發至今一年幾 , 期間的日子真是好難過 ! 回想起 , 好多次痛苦得想放棄 ,每一次 ...

禁止訪問

複式洋房

原文章由 櫻桃媽媽 於 08-2-23 17:18 發表
datemay17 :
一邊看你的回應 , 一邊掉淚 . 這種痛苦沒經歷過的人是無法想像的 ! 我慶幸自己很幸運 ! 一直以來 , 我的信仰都是我最大的支柱 ! 我的神一直保守我祝福我 ! 我慶幸c6是有良心的人 , 我的堅持和 ...

唉! 做女人真係好難. 我們做事會瞻前顧後, 以大局為重. 男人們都是自私 - 興奮時所有 '責任' '理智' 都拋到九宵里外!!!!!

民房

櫻桃媽媽:
可以pm有關婚姻治療既資料俾我嗎?
thank you!

侯爵府

原文章由 櫻桃媽媽 於 07-10-19 22:30 發表
因為在討論區看見很多痛不欲生的同路人 , 心裡很難過 ! 很痛 ! 希望和大家分享我的經歷 , 同是天涯淪落人 , 希望各位姐妹為自己堅強 , 開心地活下去 :

幾近中年的我有一兒一女 ,分別讀小學和k1 ,我和老 ...

櫻桃媽媽
好佩服你 , 你好堅強, 亦恭喜捱過最痛苦的日子. 你好成功
你所講的經歷, 與我不同的係我沒有/亦吾敢証實佢有女人. 我希望我都有你咁的1 日.
請你亦pm個'婚姻治療師'資料給我好嗎 ? thank you.

[ 本文章最後由 bkfans123 於 08-6-4 22:38 編輯 ]

大宅

樱桃妈妈,请把婚姻治疗师的资料pm给我。谢谢。

複式洋房

櫻桃媽媽:
可以pm有關婚姻治療既資料俾我嗎? 我現在的情況都很差....同樣他在大陸都有第二個女人....我現在只有等他會回來,真的不知可以做咩.....希望你可以幫忙......
thank you!

大宅

櫻桃媽媽:
thank you!
我的case同你差唔多,依家活在痛苦之中。

大宅

櫻桃媽媽:
thank you!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

櫻桃媽媽:
也可以pm資料給我嗎?
麻煩你,唔該!!

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

櫻桃媽媽:

可以pm有關婚姻治療既資料俾我嗎? thank you!

民房

櫻桃媽媽:

我也是一個基督徒, 信仰是我最大的支持, 我16歲跟我老公到現在32歲, 當中經歷無數, 我親眼見C6赤裸裸與第二個女人上床...., 親耳與無數的第三者通過電話.... C6更可惡到帶埋個仔同第二個女人拍拖......我問天父為何命運會係我, 我一次一次原諒C6, 因為是初戀, 因為我愛C6, 因為我還有兩個小孩, 我不想我和C6的關係影響日後仔女的成長, C6時好時壞, 但好鍾意講大話, 好容易有第三者出現, 最痛苦的是我能感受他還愛我,所以我一直堅持, 機會一次又一次給他, 每次發現C6講大話, 不知是好是壞, 心想一定又是有第三者, 過去的經歷, 揮之不去, 我又找過婚姻輔導, 好過一排, 不能斷根, 我應該點樣做,...... 昨晚, C6又講大話出去, 回來我質問他, 點知個仔(5歲)又幫C6, 話爸爸沒錯, 係媽咪錯, 媽咪講大話, 仲發脾氣兇我, 我的心真係好痛好痛, 我不舍得一對仔女, 不舍得頭家, 個仔又不明白我,........我不想再講給朋友知, 因為很多人都欠我離開, 但個C6仲愛我, 我們仲相愛, 你們教我點樣做?????

複式洋房

原文章由 lilyw 於 08-6-12 11:32 發表
櫻桃媽媽:

我也是一個基督徒, 信仰是我最大的支持, 我16歲跟我老公到現在32歲, 當中經歷無數, 我親眼見C6赤裸裸與第二個女人上床...., 親耳與無數的第三者通過電話.... ...

試下用另一角度去睇呢件事,用客觀方法去了解下,除佐感情仲要生活,仲有兩個小朋友既生活,如果應付得到,就同對方講,我頂你唔順!如果生活上有問題就試下搵社工幫手!總之要學識放鬆自己,唔好令自己鑽牛角尖。天父自有安排,放鬆d!
shsaa 該用戶已被刪除

首頁
56789...17

尾頁

跳至