跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

別墅

Mommy: Roy Roy, do you love Mommy?
Roy Roy: Yes! Yes! Yes!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

SAME SAME

另外, DANIEL 而家好怕我唔開心, 如果佢做錯野, 佢會做返 D 滑稽野引我笑, 我笑時, 佢就會反問我話 "媽咪開心?"

原文章由 sabrinayin 於 07-10-20 18:07 發表
Mommy: Roy Roy, do you love Mommy?

大宅

同阿仔玩玩下,突然對住我笑咪咪,然後doo住嘴攬住我錫我嘴

男爵府

明明做錯左事, 叫佢道歉佢唔肯, 我話媽媽好嬲, 佢即刻走過黎錫我。我個心好甜, 但又覺佢好古惑。

雖然大部份時間係婆婆揍佢, 但而家一瞓醒, 第一句係叫媽媽。

見佢食提子乾得好滋味, 我話, 媽媽都想食喎, 佢立即將已經放左入口既最後一粒提子乾攞出黎俾我食, 我未食已甜晒。

侯爵府

好媽媽勳章

每日放工也會撲上去話:好掛住媽媽!
Sweetsweet!

原文章由 sabrinayin 於 07-10-20 18:07 發表
[img align=right][/img]

大宅

我化完妝準備同Kyan出街! 他"莊"個頭果黎:
Kyan: "都靚呀!"
Mami: "邊個呀?"
Kyan: "Mami呀!"

聽完好"林"呀!

別墅

謙謙返學...
自己除衭尿尿,再著返底衭仔...自己去洗手抹手掉抹手紙...
同人玩時爭玩或其他手口動作少咗,忍耐多咗...
問佢食唔食xxx,佢會答我食or唔食...
要食要做什麼,他開始會先問...
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

別墅

Ashley做錯事, 激嬲左我, 我唔彩佢, 之後佢走埋黎同我講 :
"I LOVE YOU!! I LOVE YOU!!"
由心笑出黎啦!!

伯爵府

1) 有一日, 我坐係sofa. Charlot 突然走過來擁抱我及錫左我一啖. Papa 有見及此,就問Charlot 可否鍚一啖Papa. Charlot 竟然say "No". (當時,我真係好開心)

2) 有一早上, 我換上一件新衫返工. Charlot 見到我就講 "Mami 靚靚呀!" (我老公都好待無讚我靚. 其實,真係十隻手指都數到有幾多次讚我.)

我真係好愛囡囡.

首頁

尾頁

跳至