跳至

首頁

尾頁

大宅

樂樂明天去面試 唔知會點呢,好鬼緊張

別墅

long time no see.... 樂樂去邊間面試? 我無幫個女報n1,諗住k1先讀...

原文章由 fung1975 於 07-10-20 12:47 發表
樂樂明天去面試 唔知會點呢,好鬼緊張

大宅

fung1975 hi,

樂樂今日見成點呀
Kary報咗2間N1, 交表時問咗應該11-12月先至interview喎...

原文章由 kikihoo 於 07-10-22 16:09 發表
long time no see.... 樂樂去邊間面試? 我無幫個女報n1,諗住k1先讀...

大宅

好耐冇見呀, 我報左香港仔"深灣軒啟思幼稚園讀"n1, 因為樂樂好百壓呀, 想快d返學等佢學下野, 唔駛激死婆婆

原文章由 kikihoo 於 07-10-22 16:09 發表

大宅

間間面試時間都唔同, 救世軍要等到出年年頭先有得面試
"啟思"好快呀, 星期日面試, 佢地話一星期左右就有信比我地收唔收, 同入邊班, 真係好快
樂樂面試時都好叻叻呀, 老師係放d玩具係佢面前, 如包包, 生果, 睇下佢識唔識分, 樂樂對於食既野係好快同識認晒 仲會睇下佢反應

原文章由 KaryLau 於 07-10-22 16:39 發表
fung1975 hi,

樂樂今日見成點呀
Kary報咗2間N1, 交表時問咗應該11-12月先至interview喎...

大宅

樂樂好叻喎... 你真係安安樂樂lu...

原文章由 fung1975 於 07-10-23 10:51 發表
"啟思"好快呀, 星期日面試, 佢地話一星期左右就有信比我地收唔收, 同入邊班, 真係好快
樂樂面試時都好叻叻呀, 老師係放d玩具係佢面前, 如包包, 生 ...

別墅

HELLO, 我剛剛路過...咁岩

我星期日都係帶左我樂樂仔去青衣啟思interview, 都係比生果叫佢比媽媽和爸爸, 又比玩具佢試玩, 兩樣佢都ok都係一星期內等消息..不過我仲赧左其他未決定會點..

原文章由 KaryLau 於 07-10-23 13:17 發表
樂樂好叻喎... 你真係安安樂樂lu...

大宅

good good good~~
你既樂樂都係好叻... 你都會好安安樂樂lu...

原文章由 jackiesum 於 07-10-23 16:09 發表
HELLO, 我剛剛路過...咁岩

我星期日都係帶左我樂樂仔去青衣啟思interview, 都係比生果叫佢比媽媽和爸爸, 又比玩具佢試玩, 兩樣佢都ok都係一星期內等消息..不過我仲赧左其他未決定會點..

...

大宅

Kary今個星期六(10/11)去interview... 唔知佢掂唔掂呢

事關佢上次歲半語言測試肥咗... 兩歲要再去多次做test, 所以有d擔心添

原文章由 KaryLau 於 07-10-23 17:42 發表
good good good~~
你既樂樂都係好叻... 你都會好安安樂樂lu...

[ 本文章最後由 KaryLau 於 07-12-4 17:17 編輯 ]

大宅

原文章由 fung1975 於 07-10-23 10:51 發表
樂樂面試時都好叻叻呀, 老師係放d玩具係佢面前, 如包包, 生 ...

sammi has been admitted to 深灣軒啟思幼稚園讀"n1 as well. may be i'll see you at some parents function.

大宅

Hi KaryLau

How was the interview result ?
" 歲少語言測試肥咗... 兩歲要再去多次做test"
Can you tell more about what is this test ? why do u need to do this test.

原文章由 KaryLau 於 07-11-6 15:41 發表
Kary今個星期六(10/11)去interview... 唔知佢掂唔掂呢

事關佢上次歲少語言測試肥咗... 兩歲要再去多次做test, 所以有d擔心添
url=http://www.youngnutrition.net][/url

大宅

hi 豬大媽,

Kary考到啦

嗰日我,爸爸同Kary去interview, 老師就帶我哋入班房坐底, 叫我同Kary玩吓玩具先, 一陣有老師過嚟見Kary, 咁比我觀察到隔離枱, 有小朋友係到做緊interview, 咁我即刻留意下佢哋, 老師話mami, daddy同佢溝通下令佢, 我見個mami係咁叫佢囡囡叫佢mami, 個妹妹唔知係唔覺得有壓力, 到最後走去佢daddy到喊... 咁我就明interview係最重要溝通, 平時同Kary問"得唔得", Kary就話"得", 聽到人叫佢全名, Kary就話"到", 見到人叫"早晨", Kary就話"晨"... 所以嗰日佢表現好好, 有交流, 又做到老師既要求, 所以我都覺得老師對Kary印象好深刻, 事關我收到入學通知書, 要返去交留位費時, 老師都記得佢個名添...

原文章由 豬大媽 於 07-11-20 17:39 發表
Hi KaryLau

How was the interview result ?
" 歲少語言測試肥咗... 兩歲要再去多次做test"
Can you tell more about what is this test ? why do u need to do this test.

大宅

Congratulations

So, which PN would you study now ?

原文章由 KaryLau 於 07-12-4 16:46 發表
hi 豬大媽,

Kary考到啦

嗰日我,爸爸同Kary去interview, 老師就帶我哋入班房坐底, 叫我同Kary玩吓玩具先, 一陣有老師過嚟見Kary, 咁比我觀察到隔離枱, 有小朋友係到做緊interview, 咁我 ...
url=http://www.youngnutrition.net][/url

首頁

尾頁

跳至