自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

仲未出架..我朋友的出左..唔通佢老點我
等我去搵下先~
[url=http://i34.tinypic.com/2mfdyqg.gif[/img][/url]

大宅

我搵到以下資料呀

【哈利波特:鳳凰會的密令】電影 DVD 即將在"今年十一月"上市,目前網路上已開始流傳光碟封面以及封套圖案,但華納家庭娛樂官方尚未正式發表這些訊息,因此這些資訊暫時應當作謠傳資訊。目前已知預定的光碟上市日期約在十一月中旬,英國眾多網站則標示 DVD 將會在2007年11月12日於英國上市;另外根據先前中國中錄華納的說法,中國大陸還會在十月左右搶先推出精簡版光碟,目的是為了以較低的價錢吸引消費,嚇阻內地猖獗的盜版流傳。

根據華納家庭娛樂送審給英國電影協會檢查的片段以及相關資料,我們發現標示為「哈利波特與鳳凰會的密令 - 被刪除劇情片段」的送審資料集,這些片段由許多不同的內容組成,總長10分10秒。由於送審的公司是華納家庭娛樂,因此我們幾乎可以推斷這些影片將會被收錄在雙碟特別版 DVD 中;這些片段的內容包括了「崔老妮正在吃飯」這個可能是相當幽默的片段、「奈威為哈利發表意見」、26秒鐘的鏡頭場景循環運鏡、「恩不里居質問崔老妮」、「馬份、克拉、高爾欺負一個學生」、「飛七吹拂恩不里居的頭髮」、「哈利、妙麗與恩不里居 - 加長版」、「哈利出場」、「哈利與榮恩正在收拾行李」。

雙碟版 DVD 目前傳出收錄的內容除了加長片段外,還有演員訪談、第五集幕後影片、「高貴的布萊克老宅」、「一個新組織」、「神秘部門」、「鳳凰會的飛行」、以及美商藝電遊戲展示和戲院版電影預告片。

今年十一月上市!

大宅

原文章由 tungtung125 於 07-10-29 13:02 發表
啱啱睇完第二次 次次睇親多比死及尾段大部份都眼濕濕:-( 。請問你哋多數邊個"位" 會喊 (感動) ??

好多個"位"都:-(
1. 弗雷死及當哈利見到弗躺在弗雷旁邊的路平和東施
2. 哈利的小fans
3. 重生石現出的人物時(哈利父母 , 路平 , 天狼星)
4. 在"王子的故事"內說到石內卜在鄧不利多前變出一頭母鹿的護
法 ,(感受他對莉莉的愛是如此的深).
5. 最後在校長室內 , 當哈利走到鄧不利畫框前 , 見到半月形鏡片
背後的眼淚流到灰白的鬍子裏.......

疑問 :
1. 重生石是分靈體之一 ? 如何消滅 ?
2. 哈利受死後與鄧不利對話時 , 多次影容的怪物是什麼 ?
我覺得是指佛地魔 .

有時間要重看第6集

大宅

原文章由 ruby2004 於 07-10-30 11:11 發表

2. 哈利受死後與鄧不利對話時 , 多次影容的怪物是什麼 ?
我覺得是指佛地魔 .

1. yes, 鄧不利多use 葛來分多寶劍消滅, but 因為校長曾經戴上已引至佢隻手變黑及報廢, 好彩石內卜及時比魔藥佢飲, 至可以暫時救回生命, 但只可以維持一年命
2. 彿地魔 I guess too!!

:-D :-D :-D

大宅

[quote]原文章由 tungtung125 於 07-10-30 11:31 發表

原文章由 ruby2004 於 07-10-30 11:11 發表

我覺得是指佛地魔 .

1. yes, 鄧不利多use 葛來分多寶劍消滅, but 因為校長曾經戴上已引至佢隻手變黑及報廢, 好彩石內卜及時比魔藥佢飲, 至可以暫時救回生命, 但只可以維持一年命

1. 這是指"介子"的分靈體 , 但重生石我唔覺有講點消滅 .
究竟係點 ?

大宅

原文章由 Agnetako 於 07-10-24 16:56 發表

睇晒第7集, 點解奈威會攞到把寶劍既 ? 唔係已經俾拉環攞左咩 ? ...

奈威係分類帽內抽出.............銀色物體.

拉環取去的寶劍是金色 (睇吓有無記錯先 )

別墅

好媽媽勳章

講起重生石,大家仲有冇印像..係哈利死左個時,咪有問阿不思..佢係咪用左一次重生石,
之後校長話有用到..
我諗係咪佢戴戒指時用左一次..
因為石內卜有同校長長講..隻手黑成咁冇可能唔死
我個人推測
[url=http://i34.tinypic.com/2mfdyqg.gif[/img][/url]

大宅

原文章由 agnes520 於 07-10-30 11:59 發表
講起重生石,大家仲有冇印像..係哈利死左個時,咪有問阿不思..佢係咪用左一次重生石,
之後校長話有用到..
因為石內卜有同校長長講..隻手黑成咁冇可能唔死
我個人推測 ...

咁即係點用 ? 唔明 ?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 ruby2004 於 07-10-30 12:07 發表

咁即係點用 ? 唔明 ?

阿不思佢有話有戴住戒指..(因為個時唔知佢係分靈體)
其實佢應該會死..
為當時佢有重生石係..可能咁好在佢大難不死..返生!
唔知我推測有冇錯:lol:

大宅

原文章由 ruby2004 於 07-10-30 11:41 發表
[quote]原文章由 tungtung125 於 07-10-30 11:31 發表

...

鄧不利多無消滅到重生石, 佢放在落去金探子度比咗Harry, Harry最尾揾彿地魔嘅時候在禁忌森林中丢咗, 佢亦無意在揾番!!

大宅

原文章由 tungtung125 於 07-10-30 14:31 發表

鄧不利多無消滅到重生石, 佢放在落去金探子度比咗Harry, Harry最尾揾彿地魔嘅時候在禁忌森林中丢咗, 佢亦無意在揾番!!

e ! 咁即係重有一個分靈體未消滅囉 ?
7個分靈體 :
1. 介子
2. 日記
3. 小金杯
4. 皇冠
5. 蛇
6. 重生石
7. 哈利

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我諗係...
1. 介子
2. 日記
3. 小金杯
4. 皇冠
5. 蛇
6. 小金匣
7. 哈利

原文章由 ruby2004 於 07-10-30 15:02 發表
e ! 咁即係重有一個分靈體未消滅囉 ?
7個分靈體 :
1. 介子
2. 日記
3. 小金杯
4. 皇冠
5. 蛇
6. 重生石
7. 哈利

大宅

原文章由 小草 於 07-10-30 16:04 發表
我諗係...
1. 介子
2. 日記
3. 小金杯
4. 皇冠
5. 蛇
6. 小金匣
7. 哈利

係喎

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一諗就有兩個超感動位...

1. 榮欣同妙麗講比哈利知佢地已經做左準備同佢一齊上路... 當妙麗講到佢父母已經唔知自己有個女,我都鼻酸酸

2. 最後大戰,魔王叫限時交出哈利,有一名學生指出哈利喺邊,其餘學生一齊企起身,舉起魔杖,掩護哈利.... 單憑想像都覺得好感人好壯觀

另外,我想講,最後哈利同魔王對戰,下下都「瑞斗、瑞斗」咁叫魔王,好型!大快人心!:loveliness:

原文章由 tungtung125 於 07-10-29 13:02 發表
啱啱睇完第二次 次次睇親多比死及尾段大部份都眼濕濕:-( 。請問你哋多數邊個"位" 會喊 (感動) ??

大宅

消滅哂啦

1. 介子 - 鄧不利多 (寶劍)
2. 日記 - 哈利 (用蛇妖隻牙)
3. 小金杯 - 妙麗 (用蛇妖隻牙)
4. 皇冠 - 邪惡之火 (尾段克拉用火燒哈利佢哋係櫃度, D 火將個皇冠燒埋)
5. 蛇 - 奈威 (寶劍)
6. 小金匣 - 榮恩 (寶劍)
7. 哈利 - 彿地魔 (命運魔柭)

大宅

原文章由 小草 於 07-10-30 16:16 發表

1. 榮欣同妙麗講比哈利知佢地已經做左準備同佢一齊上路... 當妙麗講到佢父母已經唔知自己有個女,我都鼻酸酸

2. 最後大戰,魔王叫限時交出哈利,有一名學生指出哈利喺邊,其餘學生一齊企起身,舉起 ...

非常同意, 超感動! 仲有衛斯理太太同貝拉打架嗰場, 都係超"正", 衛 : 等我嚟, 佢(貝拉) 喺我嘅, 唔比你再傷害我D仔女, 一個字 - 堅。

版主

係呀!好正呀!:lol :lol
原文章由 tungtung125 於 07-10-
非常同意, 超感動! 仲有衛斯理太太同貝拉打架嗰場, 都係超"正", 衛 : 等我嚟, 佢(貝拉) 喺我嘅, 唔比你再傷害我D仔女, 一個字 - 堅。

別墅

好媽媽勳章

原文章由 tungtung125 於 07-10-30 16:24 發表
消滅哂啦

1. 介子 - 鄧不利多 (寶劍)
2. 日記 - 哈利 (用蛇妖隻牙)
3. 小金杯 - 妙麗 (用蛇妖隻牙)
4. 皇冠 - 邪惡之火 (尾段克拉用火燒哈利佢哋係櫃度, D 火將個皇冠燒埋)
5. 蛇 - 奈威 (寶劍)
6. 小金 ...

就係呢7個啦~
不過又有人話harry唔算分靈體..佛地魔先係~"~都唔知邊個真~

有時覺得jk留好多空間比我地想像
我依家重睇緊第一集~好多野原來一早有關聯
仲一路睇一路諗返第7集!!
嘿美我覺得佢好可憐:-(

大宅

2. 最後大戰,魔王叫限時交出哈利,有一名學生指出哈利喺邊,其餘學生一齊企起身,舉起 ...

我都有想像到呢個場面 , 拍戲時真係好壯觀 .
其他好像怪角在頸上掛起"獅子"既假金匣憤勇作戰 , 亦大快人心,
奈威被焚燒時都很傷感

大宅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我都有想到第2點在拍戲時壯觀場面 .

其次怪角頸上戴著"獅子"的假金匣憤勇作戰 , 亦大快人心
奈威被燒的一幕也很感人 .

你地最喜歡邊集
我最喜歡 (排名不分先後 , 集集都 like)

神秘的魔法石
消失的密室
火盂的考驗
混血王子的背叛
死亡的聖物

[ 本文章最後由 ruby2004 於 07-10-30 17:30 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至