跳至

首頁

尾頁

公爵府

又開Part 25喇

珍珠宮

原文章由 katherine612 於 07-10-24 11:53 發表
又開Part 25喇

報到:loveliness:
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

原文章由 jacqueline_law 於 07-10-24 12:35 發表
代 noreoho post :

前天醫生為ZANNA的傷口拆了線,抽肺積水的喉也拔走了 。Zanna的傷口復合得很好,精神很好,胃口也很好。昨天是她一個月來第一次落地,不過由於卧床太耐,站起來有點吃力,要扶著床邊才可站著。Zanna有點不開 ...

Zanna 加油呀,食多 d 野,雙腳好快就有番力!!
Zanna 爸媽要番工又要去睇 Zanna,更要 take care!
下星期天氣會轉涼,要添衣呀!!

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

原文章由 jacqueline_law 於 07-10-24 12:35 發表
代 noreoho post :

前天醫生為ZANNA的傷口拆了線,抽肺積水的喉也拔走了 。Zanna的傷口復合得很好,精神很好,胃口也很好。昨天是她一個月來第一次落地,不過由於卧床太耐,站起來有點吃力,要扶著床邊才可站著。Zanna有點不開 ...

每一次有zanna消息, 都係一D好GA 消息, 真係令人好安慰丫
ZANNA加油丫, 我地就快可以一齊玩GA LA, 仲有一定要食多D野, 咁對腳先會有力行GA:)

男爵府

希望zanna快d好番, 可以四圍走呀

公爵府

剛剛帶完大舊B面試返黎,已經收左佢,大舊B係間幼稚園玩到捨得走,搭的士返屋企的時候一直同我講"我要返呢間學校"直到瞓左果一刻先收聲,

珍珠宮

好媽媽勳章

#13,
我在bk見有媽咪話佢醫生推介水痘針打Aventis廠,日本Okavax出的比較好.

Dr.Mickey,
你body check在consultation room內坐左成粒鐘, 咁個醫生好應該倒轉俾consultancy fees你喎!
re: 打針
我冇專業意見, 不過我會覺得邊樣危險d就打邊隻針先, 所以我會揀打肺炎鏈球菌針先, 再慢慢打水痘. 橫掂suppose水痘的高風期係春季.
p.s. 不過早兩日收到智程學校通告, 佢那班(nc)有同學仔出水痘. anyway, 智程已打了水痘針.

珍珠宮

好媽媽勳章

阿"版主"剛剛得閒, 已經履行左佢的第一項任務 ~ 將呢個topic置頂.

kat,
幼稚園收左大舊b, 恭喜晒!
係呢, 呢間幼稚園俾唔俾到上晝班? 定讀全日呀?

Zanna,
你要加油啊! 相信不出3-5天, 你便可以跑跑跳跳的了.
Zanna爸媽,
可以問下醫生應否幫Zanna腳部的肌肉做按摩, 唔知對佢回復腳力有冇一點點幫助.

珍珠宮

原文章由 amypekkle 於 07-10-24 16:48 發表
阿"版主"剛剛得閒, 已經履行左佢的第一項任務 ~ 將呢個topic置頂. ...

kat 開左新 part 我都諗阿"版主"終於有野做....發市喇

大宅

#13, Dr Mickey,

我問左喇, 我老細(兒科)既'高級姑娘'話應該Glaxo係最好, Aventis都ok...

至於打針先後如下:
12mos: Flu+Prevenar
13mos: Flu
14mos: Prevenar
15mos: Chickenpox

希望幫到大家!

[ 本文章最後由 Momotat 於 07-10-24 17:43 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

phibow

你仲未放工,頭先見到豆豆放學

公爵府

原文章由 amypekkle 於 07-10-24 16:48 發表
阿"版主"剛剛得閒, 已經履行左佢的第一項任務 ~ 將呢個topic置頂.

kat,
幼稚園收左大舊b, 恭喜晒!
係呢, 呢間幼稚園俾唔俾到上晝班? 定讀全日呀?

上午班呀

珍珠宮

環保接龍勳章

zanna,
你好叻女! 一日比一日進步, 好快就可以健步如飛, 仲可以跳ballet!!! ee繼續為你祈禱!

kat,
恭喜你為大舊b轉校成功!:mrgreen:

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

環保接龍勳章

今日cc學校舉行生日會, 有份生日的k1學生上台表演唱歌, (cc有份的), 我同爸爸在台下睇得如痴如醉, 我覺得係我睇過最好睇的一個show! :loveliness: :loveliness: :loveliness:

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

公爵府

大宅

原文章由 amypekkle 於 07-10-24 16:40 發表
#13,
我在bk見有媽咪話佢醫生推介水痘針打Aventis廠,日本Okavax出的比較好.

Dr.Mickey,
你body check在consultation room內坐左成粒鐘, 咁個醫生好應該倒轉俾consultancy fees你喎!
re: 打針
我冇專業 ...

哎呀 ...我年年去探佢都係見佢max 10 mins...本來我諗住pm去左做bodycheck...跟住有dd時間自己去行下街+可以早d番屋企...點之...

一路聽e生講佢個仔in幼稚園既野...你會feel到佢好唔憤氣...雖然佢個仔e+都讀緊K1...(佢個仔同我地d一樣大...仲係大仔黎tim...)...但佢一路講in SC時...'點解前後左右個d...唔多出聲...唔識野...既...豬mug...( 我懷疑可能Joshua都係佢講緊既其中一隻豬mug...)...SC都收...點解唔收我個仔...'

呢樣野我都好難'搭訕'... ...最衰就係之前佢問我d細路有幾大...讀書未...係bin到讀...所以佢就一路係禁講講講lor...

不過呢個e生都好堅架喇...佢同我講佢住小欖...個仔間kindy係青衣...嘩....好遠呀 ...佢話...everyday佢叫佢老豆(即公公)入去佢到...搭的士揍個仔番學放學...勁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

momotat,

Glaxo/Aventis 係講緊flu vaccine or chickenpox vaccine 呀?????

珍珠宮

好媽媽勳章

早晨!
呢兩日我放假, 今日接智程放學後去驗眼, 明天同智程爸一齊接智程放學去ocean park.

Dr.Mickey,
聽日返學可以著便服, 你有冇諗住著咩特別服飾?
頭先送坐校車時有些upper家長話聽日會著halloween服飾. 不過我就唔想俾智程著halloween衫, 諗住聽日都係著普通去街衫咋.
你個醫生 ~ 原來係女醫生. tsing yi的kinder ~ 我估是esf吧!

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

原文章由 Dr.Mickey 於 07-10-25 08:36 發表
...(佢個仔同我地d一樣大...仲係大仔黎tim...)...但佢一路講in SC時...'點解前後左右個d...唔多出聲...唔識野...既...豬mug.. ...

唔知呢個醫生醫德如何,但口德就...... 做父母大忌

首頁

尾頁

跳至