自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:請教2大2小旅行要拖幾多吋喼?

我之前係1個大喼加大背囊,當時大仔4歲,細仔未夠歲半,我地冇帶bb車

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:wy_yen 的帖子

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:5天旅程,當地炎夏,一個小會推BB車,大的

原帖由 小樹怡 於 14-05-26 發表
5天旅程,當地炎夏,一個小會推BB車,大的五歲,應不會買太多手信,是否只可拖一個大喼,?有無人可分亨下 ...
過年去MY+SG
2大2細拎1大1細喼
你唔使來回程厚衣
應該1個大喼已可以

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我買左一大一細 打算冬天出門都夠用,廿八可包著廿四 唔用收埋較方便 同埋分兩個gip會較好 一個好易超重

大宅

我同妳case差唔多,
1大喼+2個背囊帶隨身bb用品(1個都得但分開2個,一人拎d冇咁重)
另加bb車

大宅

好媽媽勳章

我拎两個喼,两個仔全程爭要拉個angry bird 喼,諗起都

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 小樹怡 的帖子

我2大2小,我地就2個大喼,加架bb車,多咗既位就放手信,不過阿b既野都放咗大半個喼,因為佢仲未介片

小樹怡  一個人拖2個喼?  發表於 14-5-26 19:17

公爵府

好媽媽勳章

我剛去完大京阪北陸9天, 2大+7歲仔, 都係夏季衫, 一隻27"american tourister, 在酒店洗兩次衫, 夠位我買少少手信添 (真係好少)。

男爵府

早排3大3小去新加坡6日, 帶一個28吋喼+一個背囊, 用壓縮袋裝衫, 仲有位放手信

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

你拎一個大好喇, 你大仔先得5歲, 你又要推車, 多一個luggage邊個拉? (我係可以一手拉一個), 去旅行舒服好重要.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:小樹怡 的帖子

而家d喼係推,唔駛點拉,1個人2個喼都無話唔得既

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我地一向29+26吋各一,去熱既地方都係,以防買野後唔夠放,同埋而家d喼大多4個輪,好順好易推,所以都好方便

男爵府

之前我去台北,2大1小1b,都係28寸喼,加bb車,再c6揹袋放外套,同仔仔揹袋放bb隨身用品,都好夠用
如果樓主係夏天,最多拎多少少衫比小朋友換,唔洗拎太多野去架

大宅

引用:早排3大3小去新加坡6日,+帶一個28吋喼+一個

原帖由 danielmama 於 14-05-26 發表
早排3大3小去新加坡6日, 帶一個28吋喼+一個背囊, 用壓縮袋裝衫, 仲有位放手信

...
回來時怎麼辨,點再壓縮

男爵府

引用:Quote:原帖由+danielmama+於+14-05-26+發表

原帖由 紅蝴蝶 於 14-05-27 發表
回來時怎麼辨,點再壓縮
去程冇壓縮, 回程才需要

大宅

引用:Quote:原帖由+紅蝴蝶+於+14-05-27+發表回來

原帖由 danielmama 於 14-05-27 發表
去程冇壓縮, 回程才需要
用什麼工具?

男爵府

我地之前去新加坡,一個小朋友2.5y有帶推車,一大一中喼,我老公拖兩個,如果小朋友肯行就我推拖一個,如果得一個喼會好重,仲難拖

子爵府

醒目開學勳章

我地以住去星馬, 泰國6日都是帶1大1細喼+推BB車, 細2Y大5Y, 細B坐BB車, 大B幫手推細喼! 我地通常會帶D著1次就掉(之前唔捨得掉)既衫去, 咁走時就有位放手信啦! 

首頁

尾頁

跳至