夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

前日有朋友上黎我地屋企食飯,我去到街市時先發現自己
銀包得百幾蚊,咁咪問老公拎住3舊水去買餸,點知個c6今朝起身
就叫我還錢,我話300蚊你都同我計,佢仲話之前我叫佢
過左500蚊去支票戶口開票都冇叫我還,好..咁我續樣續樣同佢計,
我計完話比返百零蚊佢,佢話我當佢乞兒,我話飯你都有份食架,
你值頭乞兒都不如呀,堂堂一個男人追個老婆還300蚊,
仲要大聲夾惡,(因為我銀包唔夠錢)我即刻落留下禁返3舊比佢,
同佢講我地以後冇拖冇欠,所有野都AA制,唔好話邊個欠邊個錢,
跟住我就返屋企佢就返工,(我唔係全職媽咪,只係工人放大假
返左菲律賓2weeks,所以我要請假湊女),
雖然我一路都知我老公份人好計較,但咁樣真係好難頂,
唔知我咁樣對佢係咪好衰,其實我真係好激氣,
所以想搵個地方呻下:evil:

水晶宮

原文章由 jennyjim 於 07-10-24 17:25 發表
銀包得百幾蚊,咁咪問老公拎住3舊水去買餸,點知個c6今朝起身
過左500蚊去支票戶口開票都冇叫我還,好..咁我續樣 ...

如果我老公敢同我計呢d婆仔數,,佢實死硬.......
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

禁止發言

伯爵府

畀面勳章

原文章由 kcpak 於 07-10-24 05:32 PM 發表

如果我老公敢同我計呢d婆仔數,,佢實死硬.......

冇錯,,d男人數口邊會夠女人精:mrgreen::mrgreen:

大宅

原文章由 jennyjim 於 07-10-24 17:25 發表
過左500蚊去支票戶口開票都冇叫我還,好..咁我續樣 ...

男人大丈夫
300 蚊都計, 仲要係老婆添, 實在有點兒那個
bare in mind we are always on your sides

珍珠宮

正常男人都唔會同女人斤斤計較, 更何況係自己老婆! 我成日都在老公銀包拿錢買餸, 因為我懶得去排隊取錢, 我老公都只係講左句:[喂, 好羅喎! 唔好咁過份喎! 留返10蚊我買早餐好喎!], 之後都唔會問我攞返啦! 見我個樣咁窮~ 哈哈~ 扮晒可憐米唔洗還囉~

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 Siuchoi 於 07-10-24 17:52 發表
正常男人都唔會同女人斤斤計較, 更何況係自己老婆! 我成日都在老公銀包拿錢買餸, 因為我懶得去排隊取錢, 我老公都只係講左句:[喂, 好羅喎! 唔好咁過份喎! 留返10蚊我買早餐好喎!], 之後都唔會問我攞返啦! 見我個樣 ...

我都係咁0架, 因為我銀包成日都冇錢, 哈哈

公爵府

你c6又係幫唔落,想幫佢講句好說話都好難搵位啦,咁cheap

男爵府

jennyjim你可以同佢講...
你要同我計.你死硬呀...你全身ka衫褲鞋襪都係我買比你ka..就連著住條底褲都係我買ka...同我計..叫佢即時除番出來呀...睇o下佢仲有咩野講...

水晶宮

咁計.......!! 咁大家附出的感情使唔使收番?? :cry: :cry:

原文章由 siujanjan 於 07-10-24 17:54 發表

我都係咁0架, 因為我銀包成日都冇錢, 哈哈
自由太多會令世人失去平衡

別墅

好多謝得到大家既支持,有你地撐我
而家心情都輕鬆d

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

300蚊都同老婆計 ? 佢係咪好手緊 ?.....

大宅

吓? 300蚊都計, 有冇搞錯呀
個300蚊其實都係家庭開支既一部份呀, 有好多野根本就計唔到咁足

男爵府

咁就好喇.... 唔好再激壞自己喇...
你個c6真係..... 唉.. 可能今次佢會改呢.. <見到你咁嬲>

原文章由 jennyjim 於 07-10-24 18:42 發表
好多謝得到大家既支持,有你地撐我
而家心情都輕鬆d
Cheers,

阿檬

王國長老

王國長老

唉,無話可說...$300

好怕有d人睇個錢比天大
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

正一死佬:tongue:

子爵府

畀面勳章

佢300蚊都同你計,你要佢每餐飯都要擺底錢先可以食!計丫拿~!

男爵府

原文章由 yan511229 於 07-10-25 00:53 發表
佢300蚊都同你計,你要佢每餐飯都要擺底錢先可以食!計丫拿~!

yeah!!!!!好提議!
淡而無味

公爵府

可能你老公手頭很緊..去關心一下

珍珠宮

我老公雖然有時都會好計住d錢, 但佢成日都話, 洗係屋企既, 有用既, 隨便攞!! (佢出糧戶口提款卡係我度)

我冇錢時就係佢銀包攞, 佢仲要話攞多d啦, 唔好留咁多係度, 怕自己會洗晒~
到佢冇錢就去我銀包度攞!

2公婆, 邊計得咁多丫!!

ps, 見妳地講起食飯前擺底幾銀野, 真係好好笑!! 唔知樓主老公聽到會咩反應呢~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至