跳至

首頁

尾頁

別墅

阿囡而家係好時光讀緊n1,一星期返2日,
但家住上水所以又想返上水讀k1
好似方便d,上水又唔知邊間好,
聽朋友講比諾都好似ok,
好時光同比諾邊間好
如果係你地會點揀呢

大宅

請問你阿女是否讀育苗班? 你覺得好時光ok嗎?
我個仔讀pn國際班半日, 都差不多1個月, 但係都適應唔到, 成日喊, :-( :-(

時好時壞, 以前返佢的playgroup我個仔都鍾意, 都唔知点解? 可能佢聽唔明miss講嘢啦....

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我自己小朋友以前讀好時光, 我覺得佢幾好

別墅

原文章由 fennielg 於 07-10-25 09:01 發表
請問你阿女是否讀育苗班? 你覺得好時光ok嗎?
我個仔讀pn國際班半日, 都差不多1個月, 但係都適應唔到, 成日喊, :-( :-(

時好時壞, 以前返佢的playgroup我個仔都鍾意, 都唔知点解? 可能佢聽唔明miss講嘢啦.... ...

我個囡係讀育苗班架,返11點果班,不過佢下個月開始轉
啟蒙班,我覺得好時光d老師都好好呀,
你個仔讀國際班,咁你係咪諗住都比佢讀國際小學呀?
pn國際班係咪+k1?其實我唔打算比佢讀國際班,
因為我諗住讀返普通小學,唔想太迫佢會辛苦

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我同我個囝報左出年好時光既國際班,但之前聽到d人話好時光既老師無甘好,佢地唔會好理d學生,所以我同個囝即刻報左第二間,可能聽到甘様嚇驚左

大宅

原文章由 jennyjim 於 07-10-25 16:43 發表

我個囡係讀育苗班架,返11點果班,不過佢下個月開始轉
啟蒙班,我覺得好時光d老師都好好呀,
你個仔讀國際班,咁你係咪諗住都比佢讀國際小學呀?
pn國際班係咪+k1?其實我唔打算比佢讀國際班,
因為我諗住讀返普通小學,唔想 ...

原先諗國際班和中英文班的nersury班差不多價錢, 咪俾佢試吓國際班, 等佢可以聽多d英文, 点知.....哎....

原本諗住轉番中英文班, 但見個仔完全怕咗間學校, 所以決定唔讀啦.

所以我宜家有好時光的書包, 夏天運動衫, 校服 (size: 6), 同埋背心出讓, 有興趣pm我.

大宅

我個囡現讀緊pn , 我又覺得幾好喎, 而她最初都喊左成個月, 但我覺得d 老師/嬸嬸/校長等人都幾好. 其實好唔好都係撞正既, 即係若班主任好, 甘小朋友咪好囉. 其實好多人話幼稚園士但得啦, 當然要睇返小學係派邊間. 所以我覺我最緊要小朋友識應.

大宅

比諾好似有好多深圳學生!

複式洋房

好時光k1我想問下有冇全日同幾$$
我好想同囡囡轉校啊,
但又唔知邊間好,,好苦惱..>.<

別墅

回覆 #1 209906 的文章

我個仔係保協返緊,我都煩緊好唔好轉好時光,
好頭痛,兩晚瞓唔到
http://mmbb423.my.babysky.hk

大宅

原文章由 mmbb423 於 07-11-25 23:08 發表
我個仔係保協返緊,我都煩緊好唔好轉好時光,
好頭痛,兩晚瞓唔到

我個仔返左好時光playgourd 一個月
見到有位miss 推k3(我估)學生..好大力推5.6下..一路推一路叫..走la..仲唔快d走..走甘快去廁所ma?走la..企係到仲セar,,, 睇到我 好鬼想走埋去..問下個miss識唔識尊重人..校長和其她老師見到都無反應 ...個人意見
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

侯爵府

yes ar,以前我同仔仔返playgroup 時, 都見到好時光d 老師打罵學生
原文章由 希希1213 於 07-11-26 02:36 發表

我個仔返左好時光playgourd 一個月
見到有位miss 推k3(我估)學生..好大力推5.6下..一路推一路叫..走la..仲唔快d走..走甘快去廁所ma?走la..企係到仲セar,,, 睇到我 好鬼想走埋去..問下個 ...

珍珠宮

原文章由 hihirita 於 07-11-26 16:26 發表
yes ar,以前我同仔仔返playgroup 時, 都見到好時光d 老師打罵學生

好時光 is very bad lor, d 老師 5 理 d kids ga, when i paid them a visit

伯爵府

我個囝返緊英文預備班,但又對小朋友無咩野,可能有家長係到,所以好d啦

大宅

下。。。。大女都返緊喎,EVERY 1,3,5 早上,(冇家長陪同)。又冇咩野發生。BUT 我都見過有個MISS 對個學生冇咩禮貌(係大個個D班,NOT PG)。
可能睇小朋友個樣乖唔乖啦。
GOOD LUCK 各位
家姐~妹妹

伯爵府

我個囝係逢一,三既,係親子班,所以咪有家長陪

珍珠宮

原文章由 wynnekitty 於 07-11-27 22:31 發表
下。。。。大女都返緊喎,EVERY 1,3,5 早上,(冇家長陪同)。又冇咩野發生。BUT 我都見過有個MISS 對個學生冇咩禮貌(係大個個D班,NOT PG)。
GOOD LUCK 各位 ...

hi wynnekitty

you choose which kindergarten for your elder daughter ar ?

侯爵府

我地係講緊係好時光樹讀d 小朋友, 唔係pg, 我同仔仔返pg 時, 親眼見個老師對個小朋友(女仔)打罵, 因佢跳舞走錯位, 佢見我望住佢好耐, 先識收歛小小, 但依然態度好差

原文章由 wynnekitty 於 07-11-27 22:31 發表
GOOD LUCK 各位 ...

伯爵府

原文章由 hihirita 於 07-11-28 02:40 PM 發表
我地係講緊係好時光樹讀d 小朋友, 唔係pg, 我同仔仔返pg 時, 親眼見個老師對個小朋友(女仔)打罵, 因佢跳舞走錯位, 佢見我望住佢好耐, 先識收歛小小, 但依然態度好差

...

不過我DADDY都叫我唔好報呢間,佢話唔係甘好,因為我兒甥之前又係讀好時光,不過我無聽到

侯爵府

不過我所見係2年前既事lu, 可能而家唔同哂呢, 搵學校都係自己同小朋友鍾唔鍾意0者
原文章由 焯賢媽咪 於 07-11-28 14:49 發表

不過我DADDY都叫我唔好報呢間,佢話唔係甘好,因為我兒甥之前又係讀好時光,不過我無聽到

首頁

尾頁

跳至