想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kevinpak117 於 14-05-29 發

原帖由 wai0824 於 14-05-29 發表
對講得岩,真係想快快搞掂,身體快快復原,而家我都仲好不安咁等報告

...
啱啱醫院打嚟,我既指數都係甘上下,3次都係80幾到90幾星期六又要抽,我唔想打針呀

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-29 發表對

原帖由 seangying 於 14-05-29 發表
啱啱醫院打嚟,我既指數都係甘上下,3次都係80幾到90幾星期六又要抽,我唔想打針呀:naug ...
但醫生無再同你照多次咩?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-29 發表對

啱啱醫院打嚟,我既指數都係甘上下,3次都係80幾到90幾星期六又要抽,我唔想打針呀:naug ...
因我抽左2次都仲未知過指數,醫院又無打比我講個抽血指數,加上仲流緊血同我要3號再入院見醫生先有報告,真係痛苦咁等耐

男爵府

引用:Quote:原帖由 seangying 於 14-05-29 發表

但醫生無再同你照多次咩?
今日有照呀,都係咩都照唔到,星期六返去又係照陰超同抽血

男爵府

引用:Quote:原帖由 seangying 於 14-05-29 發表

因我抽左2次都仲未知過指數,醫院又無打比我講個抽血指數,加上仲流緊血同我要3號再入院見醫生先 ...
下,點解佢唔會講?甘你抽個2次血時,無見過醫生?我每次都係見醫生,照陰超,醫生會講今次照成點同埋會講解下,之後比姑娘抽埋血就返屋企等電話

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-29 發表因

下,點解佢唔會講?甘你抽個2次血時,無見過醫生?我每次都係見醫生,照陰超,醫生會講今次照成點同埋會講 ...
唉,我就係咩都無講,只係全院果晚抽左血,隔左一日再返去抽第二次,抽完就走得,只係出院前見過醫生,跟住就無啦,因我抽第一次血係星期六,我問過幾時會有報告,佢話無咁快要星期一,但我星期一再去抽第二次都無同我講,亦都無見醫生同檢查過

男爵府

唉,我就係咩都無講,只係全院果晚抽左血,隔左一日再返去抽第二次,抽完就走得,只係出院前見過醫生,跟住 ...
我每次抽完血之後4,5個鐘就有電話到,第1次抽果時,直情係要我係醫院等,睇到指數唔高先放我走。你會唔會睇多個醫生比較下呀?一係轉第2間醫院?

男爵府

引用:好無奈!有無人知道系點?要注意D咩?

原帖由 寶貝168 於 14-05-27 發表
好無奈!有無人知道系點?要注意D咩?
樓主,過左2日,你見點呀?

禁止訪問

引用:好無奈!有無人知道系點?要注意D咩?

別墅

引用:Quote:原帖由+kevinpak117+於+14-05-29+發

無錯,的確好折磨,無左bb已經好難過,仲要攪甘耐都唔正常返我啱啱抽完第3次血,希望無壞消息啦 ...
我暫時已抽左7次!隻手花到姑娘都忍唔住開聲問「你抽得好密呀?」

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-29 發表唉

我每次抽完血之後4,5個鐘就有電話到,第1次抽果時,直情係要我係醫院等,睇到指數唔高先放我走 ...
可能每間醫院做法唔同,同佢覺得我唔嚴重掛,因我之前去睇婦科醫生話係佢度抽血驗報告要等好耐,佢都係叫我有咩事去急政而家唯有等報告出

伯爵府

原帖由 kevinpak117 於 14-05-30 發表
我暫時已抽左7次!隻手花到姑娘都忍唔住開聲問「你抽得好密呀?」
咁多次抽你個驗血指數好高?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-29 發表唉

我每次抽完血之後4,5個鐘就有電話到,第1次抽果時,直情係要我係醫院等,睇到指數唔高先放我走 ...
因我係係屯門醫院抽嘅,轉第二間醫院應該唔會喇,我自從出事到而家都未好好体息過因我仲有個小朋友要照顧,屋企人又幫我唔到,老公又唔可以成日請假,真係眼淚在心裡流呀,希望我下星期二嘅報告一切安好就夠了

大宅

回覆 seangying 的帖子

多謝關心,昨日中午打左針了,晚上出院,依加響屋企,未見紅未肚痛,……

fanfanbb  Take care  發表於 14-6-5 11:31

子爵府

引用:回覆+seangying+的帖子多謝關心,昨日中午

原帖由 寶貝168 於 14-05-30 發表

多謝關心,昨日中午打左針了,晚上出院,依加響屋企,未見紅未肚痛,…… ...
Take care ~

別墅

引用:Quote:原帖由+kevinpak117+於+14-05-30+發

原帖由 wai0824 於 14-05-30 發表
咁多次抽你個驗血指數好高?
不,我最後一次都只係6百幾,但我堅持唔肯入院,所以咪唯有keep住每兩日抽一次血去monitor住,最後都係避不了,要打針。

別墅

引用:回覆+seangying+的帖子多謝關心,昨日中午

多謝關心,昨日中午打左針了,晚上出院,依加響屋企,未見紅未肚痛,…… ...
我打針後,喉嚨好乾好乾,同埋成日有反胃既感覺
同埋我覺得支針都幾痛,同平時打針完全係兩碼子既事

男爵府

引用:回覆 seangying 的帖子多謝關心,昨日中午

保重呀!休息多啲,唔介意的話,可以講下打針係點呀?打邊到嫁?聽到係化療針我就好驚啦不過我keep住升小小,又keep住流啡,我可能都要打

男爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-30 發表咁

原帖由 kevinpak117 於 14-05-30 發表
不,我最後一次都只係6百幾,但我堅持唔肯入院,所以咪唯有keep住每兩日抽一次血去monitor住,最後都係避不 ...
甘你最後因為咩而選擇都係打針?你照到有胎long嗎?我係咩都照唔到,但指數就keep住升5至10度,但都係講緊85至97甘,又keep住流啡,醫生話可能要打針

男爵府

原帖由 wai0824 於 14-05-30 發表
因我係係屯門醫院抽嘅,轉第二間醫院應該唔會喇,我自從出事到而家都未好好体息過因我仲有個小朋 ...
唔洗甘擔心啦,醫院都無急call你,好過我每次都有電話到

首頁
12345...6

尾頁

跳至