想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

sugerbunnie

其實因為IVF既原因,所以其實一開始已經好辛苦,但可能真係太辛苦,身體負荷唔到,我廿六週幾就生左啦,大果個住左兩個月醫院,養肥左就返屋企,至于細果個就唔想講啦...太傷心...黎緊我決定再放多一粒旦旦,想生返一個細佬或妹妹都好,最緊要健康

原文章由 sugarbunnie 於 07-10-26 11:27 發表
DoubleOs,
謝謝您的回覆, 我試佐一年都未成功, 所以前 2 天回去覆診, 佢同我提起 IVF, 所以我開始 SEARCH 這些資料來睇囉.
您一次放了 2 粒 EGGS, 還可成功 BINGO, 我都替您高興, 那麼, 您要小心身體, 我有個 FD 之 ...

複式洋房

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 11:42 發表
sugerbunnie

其實因為IVF既原因,所以其實一開始已經好辛苦,但可能真係太辛苦,身體負荷唔到,我廿六週幾就生左啦,大果個住左兩個月醫院,養肥左就返屋企,至于細果個就唔想講啦...太傷心...黎緊我決定再放多一粒旦旦,想生返一個細佬或 ...

DoubleOs,

請問廣華有沒有私家証?咁你係私家定公家証?要排幾耐?你介唔介意透露下你幾多歲排 ivf 及幾多歲開始做 treatment?謝謝!

複式洋房

我好低能, 原來您生了...

另外, 見到您段文係前面, 只係記得您, 都唔記得恭喜 iLin
現在唯有客套的講多句, 祝各位 sister ivf 成功, bingo 的就要小心身體喇! :loveliness:

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 11:42 發表
sugerbunnie

其實因為IVF既原因,所以其實一開始已經好辛苦,但可能真係太辛苦,身體負荷唔到,我廿六週幾就生左啦,大果個住左兩個月醫院,養肥左就返屋企,至于細果個就唔想講啦...太傷心...黎緊我決定再放多一粒旦旦,想生返一個細佬或 ...

禁止訪問

大宅

睛靈勳章

Julibe

我一排就係排廣華,佢無問我排咩喎,應該無私家啦,我04年6月去排,其間每半年到見一次醫生,到06年7月正式簽同意書,9月開始treatment囉,我唔係好清楚佢好似最大做到35定37歲,但就覺得個醫生雖然有時嚴肅d,但係超pro攞,可能成間廣華得一個醫生做瓜?唔洗擔心啦,其實可以自然就最好自然生啦,不過如果比我再間,我都會間廣華,感覺佢應該係最好

原文章由 Julibe 於 07-10-26 11:57 發表

DoubleOs,

請問廣華有沒有私家証?咁你係私家定公家証?要排幾耐?你介唔介意透露下你幾多歲排 ivf 及幾多歲開始做 treatment?謝謝!

大宅

睛靈勳章

driedpork

我之前咪唔知係邊度答過你攞,你記唔記得我呀,我唔係好肯定,假就一定有,唔記得係一日定半日,如果半日,自己攞多半日攞,下次返去照既時候,問吓王醫生或郭姑娘啦,唔洗放大假住,到放左胚胎先放都唔遲.

原文章由 driedpork 於 07-10-26 12:13 發表
hi doubleos

我都係喺廣華做架, 今日打第7針, 就嚟抽蛋, 想請問你抽蛋嗰日醫生有無比病假你呀? 我想睇下使唔使請大假呀!

民房

你好 Double0s,

咁你就咁行入廣華話做ivf ar? or 要医生寫信架??

我想排定先, 因為要排2年...

我未睇董医生, book 左2008年3月...
又未做過iui...

我而家29...排得黎都31 啦...

可以排定先麻?
奶果中途有左先 cancel.....

可以麻??

Thanks!

大宅

睛靈勳章

Hello Manhui0619

其實係果時宮外孕,醫生建議我做既,但佢話因為唔guarantee得,私家好貴,所以寫紙叫我去政府排,期間我都無避架,盡量都想自然,但係...如果你有醫生寫紙就更係排定先啦,無懷架

原文章由 Manhui0619 於 07-10-26 12:35 發表
你好 Double0s,

咁你就咁行入廣華話做ivf ar? or 要医生寫信架??

我想排定先, 因為要排2年...

我未睇董医生, book 左2008年3月...
又未做過iui...

我而家29...排得黎都31 啦...

可以排定先麻?
奶果中途有左先 c ...

複式洋房

原文章由 DoubleOs 於 07-10-25 23:03 發表
放左兩粒,兩粒仲晒,兩個都係仔呀

doubleos
想問點解甘快知系仔仔???

大宅

iLin,
首先恭喜你先,我都係威爾斯私家症而家打緊針呀,想問你有冇join 3D 呀邊個醫生同你做ga. TKS!:-P
我個pet pet 針位有D痛 & 個肚扯住扯住痛呀:-( :-(

[ 本文章最後由 Ruby123 於 07-10-26 13:55 編輯 ]

複式洋房

恭喜曬

大宅

睛靈勳章

iLin

其實我生左架啦喎,不過4個月倒都照到架啦

原文章由 iLin 於 07-10-26 13:45 發表

doubleos
想問點解甘快知系仔仔???

民房

Double0s,

ho...let me ask my doctor write it for me ...
otherwise...private is so so so so expensive!!

Thanks for your help^^

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 12:42 發表
Hello Manhui0619

其實係果時宮外孕,醫生建議我做既,但佢話因為唔guarantee得,私家好貴,所以寫紙叫我去政府排,期間我都無避架,盡量都想自然,但係...如果你有醫生寫紙就更係排定先啦,無懷架

...

複式洋房

原文章由 Ruby123 於 07-10-26 13:53 發表
iLin,
首先恭喜你先,我都係威爾斯私家症而家打緊針呀,想問你有冇join 3D 呀邊個醫生同你做ga. TKS!:-P
我個pet pet 針位有D痛 & 個肚扯住扯住痛呀:-( :-(

ruby123
有join 3 d.抽蛋同放都係羅e生

複式洋房

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 12:18 發表
Julibe

我一排就係排廣華,佢無問我排咩喎,應該無私家啦,我04年6月去排,其間每半年到見一次醫生,到06年7月正式簽同意書,9月開始treatment囉,我唔係好清楚佢好似最大做到35定37歲,但就覺得個醫生雖然有時嚴肅d,但係超pro攞,可能成間廣華得一 ...

DoubleOs,
聽到你話廣華d醫生好Pro我真係好開心呀, 我係06年6月開始排不育科的, 06年9月第一次見醫生, 安排07年4月照腹腔鏡(有一邊輸卵管塞咗), 07年10尾會再見醫生(佢話要帶結婚証明書), 唔知會唔會今次就安排我做IVF定係要再排多一至二年呢, 真係唔想再等啦, 因為年紀唔細(35years old)... 請問你係幾時交份結婚証明書架, 交咗之後仲要排幾耐呀? thanks

大宅

睛靈勳章

bibimuimui

我第一次交文件排隊既時候已經要比埋佢架啦喎,你咪算快囉,我04年6月排,05年4月先第一次見醫生,我本來舊年4月倒再見醫生,但佢3月就打黎話7月有個期幫我做,咁4月就唔洗返去啦,因為返去都係話比佢知你仲係想做啫,醫生係咁e吹兩句就走啦,如果係10月尾見你,應該就唔會咁快,因為我尋日先打過比郭姑娘,話想生多過,佢就叫我如果想放胎就要報經期,咁啱我黎緊,佢先話可能趕得切,因為佢地颱風貴節同聖誕節其間都唔會做野架,你仲要唔係放胎,又要噴鼻同打針,應該最快都要出年1月.

原文章由 bibimuimui 於 07-10-26 14:56 發表

DoubleOs,
聽到你話廣華d醫生好Pro我真係好開心呀, 我係06年6月開始排不育科的, 06年9月第一次見醫生, 安排07年4月照腹腔鏡(有一邊輸卵管塞咗), 07年10尾會再見醫生(佢話要帶結婚証明書), 唔知會唔會今次就安排我 ...

民房

請問IVF係咪 好辛苦架?

大宅

睛靈勳章

都幾架,不過無辦法都要試架啦

原文章由 Manhui0619 於 07-10-26 15:17 發表
請問IVF係咪 好辛苦架?

民房

so scare >.<

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至