想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我第一次做冇想過一次便ok,當初做只希望有雪旦靜.就仲有希望.起碼一次失敗可以再放雪旦,吾洗再重新做打針再抽旦受苦,個人認為此佳段最辛苦,我在值入後第2日胃部抽住痛,痛到入左院一日後出院冇事繼續在家等代,第4,5,6,7日開始有mc feel仲越嚟越强烈感.心以經有左答案更好down因為我冇雪旦靜,好想哭幸好老公在我身边,到第9日朝早見血了,好失落換上m巾.仲有d經痛因以往都有當時仲食定止痛藥tim,第10日冇甘痛好奇怪d血只系得小小,我就當玩下心情用驗孕棒試下,5分中有條淺色線出現,當時15.16心想都吾知有定冇,照理由我冇甘早驗到.e生話第14日至驗,我在13,14日再驗結果都有仲深色左,我同老公都好開心~~完全無唸過~都好希望你地問同我一樣bingo~

大宅

好媽媽勳章

Contragulations! 呢個時候一定要小心, 多D休息, 你宜家係唔係屋企休息呀? 唔好返工啦! 一切以身體BB為重. 咁你做IVF時候有無睇中醫同針炙調理, 可否分享下?

原文章由 iLin 於 07-10-25 14:59 發表
我第一次做冇想過一次便ok,當初做只希望有雪旦靜.就仲有希望.起碼一次失敗可以再放雪旦,吾洗再重新做打針再抽旦受苦,個人認為此佳段最辛苦,我在值入後第2日胃部抽住痛,痛到入左院一日後出院冇事繼續在家等代,第4,5,6 ...

大宅

睛靈勳章

我都係一次就得左,但開頭因為打完針,卵巢好脹,成個肚都係水,透唔到氣,結果入左醫院,醫生話似係,跟住好開心,到左第二日,個肚縮左水,醫生又話九成都唔得,仲即刻比左我出院添,我喊左出黎,勁唔開心,點知過左幾日,個月真係好辛苦,跟住再入院,醫生話又似有喎,我又再好緊張,佢同我抽血,報告出左,醫生又未黎同我講,其間,我緊張到喊左出黎,到佢話係既時候,我先舒服晒

我第一次做冇想過一次便ok,當初做只希望有雪旦靜.就仲有希望.起碼一次失敗可以再放雪旦,吾洗再重新做打針再抽旦受苦,個人認為此佳段最辛苦,我在值入後第2日胃部抽住痛,痛到入左院一日後出院冇事繼續在家等代,第4,5,6 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

DoublesOs & iLin,
恭喜晒妳哋呀 , 依家萬事要小心, 有假就放&bed rest吓, 真係得來不易...

iLin,
我想問妳係唔係喺威院私家做呀? 用幾多錢呢? thank you!

原文章由 DoubleOs 於 07-10-25 15:12 發表
我都係一次就得左,但開頭因為打完針,卵巢好脹,成個肚都係水,透唔到氣,結果入左醫院,醫生話似係,跟住好開心,到左第二日,個肚縮左水,醫生又話九成都唔得,仲即刻比左我出院添,我喊左出黎,勁唔開心,點知過左幾日,個月真係好辛苦,跟住再入 ...

大宅

原文章由 DoubleOs 於 07-10-25 15:12 發表
我都係一次就得左,但開頭因為打完針,卵巢好脹,成個肚都係水,透唔到氣,結果入左醫院,醫生話似係,跟住好開心,到左第二日,個肚縮左水,醫生又話九成都唔得,仲即刻比左我出院添,我喊左出黎,勁唔開心,點知過左幾日,個月真係好辛苦,跟住再入 ...

iLin & DoubleOs,
恭喜晒呀~~ 萬事要小心, 祝你地生個肥肥白白的bb

DoubleOs, 乜你個e生咁求其, 係邊間e院同e生, 可以透露吓嗎?

[ 本文章最後由 rainypen 於 07-10-25 15:59 編輯 ]

大宅

睛靈勳章

唔係呀,佢唔係求其,喺初其係真係check唔到架,佢都係憑經驗,點知我個月縮完又脹反,個e生好好架,好pro,係廣華,係一個好e生,好仰慕佢,我仲有雪旦,將會再返去放多一次胎,希望成功

原文章由 rainypen 於 07-10-25 15:56 發表

恭喜晒呀~~ 萬事要小心, 祝你生個肥肥白白的bb
乜你個e生咁求其, 係邊間e院同e生, 可以透露吓嗎?

複式洋房

原文章由 cacanov06 於 07-10-25 15:10 發表
Contragulations! 呢個時候一定要小心, 多D休息, 你宜家係唔係屋企休息呀? 唔好返工啦! 一切以身體BB為重. 咁你做IVF時候有無睇中醫同針炙調理, 可否分享下?

...

cacanov 我宜家放緊假休息,做ivf前3個月有睇中醫but 冇針久,打針開始每日同老公飲雞精.飲奶及用熱水浸10分中腳

複式洋房

原文章由 高齡產婦 於 07-10-25 15:48 發表
DoublesOs & iLin,
恭喜晒妳哋呀 , 依家萬事要小心, 有假就放&bed rest吓, 真係得來不易...

iLin,
我想問妳係唔係喺威院私家做呀? 用幾多錢呢? thank you!

...

高齡產婦
謝謝祝福,我在威院私家做.$50000左右

複式洋房

Double
你放左幾個胎?我就冇你果d情況出現.只系好似谷m甘吾舒服

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

Lin,
你ivf的經歷有d似過山車, 你的bb真系得來不易, 要休息多d.
想問下點解要用熱水浸10分中腳? 2個人都要?

原文章由 iLin 於 07-10-25 16:56 發表

cacanov 我宜家放緊假休息,做ivf前3個月有睇中醫but 冇針久,打針開始每日同老公飲雞精.飲奶及用熱水浸10分中腳

複式洋房

原文章由 Cherry_CYW 於 07-10-25 17:06 發表
Lin,
你ivf的經歷有d似過山車, 你的bb真系得來不易, 要休息多d.

cherry_cyw
多謝你~浸熱水只是我做有助子宮暖d着床好d~

複式洋房

原文章由 Cherry_CYW 於 07-10-25 17:06 發表
Lin,

cherry_cym
只是我用熱水浸腳有助血液循環助子宮暖d易着床,老公只飲雞精

男爵府

恭喜你呀 要多d休息呀
兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

男爵府

原文章由 iLin 於 07-10-25 17:13 發表

cherry_cym
只是我用熱水浸腳有助血液循環助子宮暖d易着床,老公只飲雞精

請問係咪日日臨瞓前浸腳同埋要浸幾耐?
兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

複式洋房

原文章由 chancecs 於 07-10-25 17:43 發表

請問係咪日日臨瞓前浸腳同埋要浸幾耐?

chancececs
我是臨訓前浸10分鐘由打針至放左都有.

大宅

睛靈勳章

放左兩粒,兩粒仲晒,兩個都係仔呀

原文章由 iLin 於 07-10-25 17:04 發表

Double
你放左幾個胎?我就冇你果d情況出現.只系好似谷m甘吾舒服

複式洋房

DoubleOs, Congrantulation!

姊妹們, 我係一個剛開始考慮 ivf 的人, 我看見您們的討論, 有點好奇, 因為我之前睇的網站只是略略介紹這個手術. 想問 ivf 過程會很痛嗎? 有沒有人可以給我多點解釋?

原文章由 DoubleOs 於 07-10-25 23:03 發表
放左兩粒,兩粒仲晒,兩個都係仔呀

大宅

睛靈勳章

IVF

sugerbunnie,

你試左幾耐呀,點解係考慮,其實都唔算係咩手術,只係打針谷你d卵泡出黎,跟住抽d旦出黎,受精后,將胚胎放回子宮着床,講好間單,過程其實都幾辛苦,但到你有成果既時候,你會忘記所有痛苦.如再有什麼唔明,可以再問.:lol::" />:" /> :lol::" />:" />

原文章由 sugarbunnie 於 07-10-26 10:18 發表
DoubleOs, Congrantulation!

姊妹們, 我係一個剛開始考慮 ivf 的人, 我看見您們的討論, 有點好奇, 因為我之前睇的網站只是略略介紹這個手術. 想問 ivf 過程會很痛嗎? 有沒有人可以給我多點解釋?

...

[ 本文章最後由 DoubleOs 於 07-10-26 10:59 編輯 ]

複式洋房

DoubleOs,
謝謝您的回覆, 我試佐一年都未成功, 所以前 2 天回去覆診, 佢同我提起 IVF, 所以我開始 SEARCH 這些資料來睇囉.
您一次放了 2 粒 EGGS, 還可成功 BINGO, 我都替您高興, 那麼, 您要小心身體, 我有個 FD 之前都生了 TWINS, 佢同我講當時因為 有 2 個 BABY, 所以時時都要瞓床休息, 唔係條腰好累的, TAKE CARE!

原文章由 DoubleOs 於 07-10-26 10:53 發表
sugerbunnie,

你試左幾耐呀,點解係考慮,其實都唔算係咩手術,只係打針谷你d卵泡出黎,跟住抽d旦出黎,受精后,將胚胎放回子宮着床,講好間單,過程其實都幾辛苦,但到你有成果既時候,你會忘記所有痛苦.如再有什麼唔明,可以再問.:lol::" ...

複式洋房

原文章由 iLin 於 07-10-25 17:00 發表

高齡產婦
謝謝祝福,我在威院私家做.$50000左右

iLin,

恭喜晒你!記住多 d 休息。

我想問下你威院 ivf 既私家証條龍要排幾耐同埋短期內會唔會加價,我睇報紙話公家証(約$10,000)要等兩年先見到醫生!

仲想問多兩三句,你知唔知瑪麗醫院 ivf 既私家証又要排幾耐呢?價錢同威院一樣?係唔係政府醫院既私家証可直接要求醫生做 ivf,唔駛好似公家証咁先試 iui? 想登記排私家証既手續又如何,是否沒有條件限制(eg. 試咗一年都唔得先接受登記排隊)?

唔好意思,咁多嘢問!

首頁

尾頁

跳至