單親天地

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

To....wingmonly...這個是妳在自由講場既內容

有個人

佢pm一個互不相識的媽咪,要求該媽咪將出售的一對新鞋無條件贈送,理由係"佢係單親媽咪"

朋友覆:呢對唔可以,不過囝囝有唔岩著的你要唔要?

有個人覆:舊的唔要喇,對新鞋賣唔出,你想送比人就pm我啦!

想問問大家覺唔覺"有個人"好貪心呢?
又…如果"有個人"係"xx媽媽會"其中一份子…你地有咩感覺呢?

我覺得單親並非貪心的籍口
這樣的行為叫我怎去相信物資交你手上絕無問題呢?

大宅

To....wingmonly...

我想問問妳....妳所講既攞鞋仔媽咪...
妳可否問下妳朋友有冇pm 可以post 出嚟比大家睇

To....wingmonly...

想問問大家覺唔覺"有個人"好貪心呢?
又…如果"有個人"係"xx媽媽會"其中一份子…你地有咩感覺呢

maggielau0705...得一個囡
mmk819 .........得二個囡
加楠 .......得二個囝囝

想問清楚wingmonly......其中一份子係講緊,我們三位邊一個呀???

禁止訪問

子爵府

心知肚明…

我唔講喇…等朋友上黎回應你啦

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

我都覺得單親唔係一個藉口黎既,我都係低收入人仕,我都有送野出黎俾大家,有需要既先好pm俾人,唔係就真係另其他人損失左機會~

大宅

原文章由 火石 於 07-10-26 07:57 發表

想問下, 這3人, 在哪裡一齊認識?

我們都係在bk認識.....

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-10-26 10:05 發表
心知肚明…

咁就睇吓等到幾時.....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-10-26 10:05 發表
心知肚明…

to:wingmonly

其實你會唔會覺得自己講d野有點兒那個呀.....
又唔係你自己本人你憑咩去講呢?
你個朋友....甚麼朋友呀....無名架...係唔係你自己嘅化身....
人地義工媽媽會出錢出力幫人...無要求甚麼回報...
係bk上大家都有眼可以睇到....點解仲要成日都質疑人地呢...
衰d講句你唔幫就算啦出咩聲呀....知唔知醜架你...
係到搞咁多野博咩呀?出名d呀...多d人覺得你有正義感呀....
我覺得你好無聊呀...係話你架啦...無必要唔好講咁多野...
唔關你事都唔好理咁多啦...有咩仲想講叫你個所謂朋友嘅本人上嚟講啦....都唔知係咪無中生有.....超無聊...
決心忘記~收拾心情~要努力慢慢走出呢個困局

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

放心…
佢湊完放學就上黎!

到時咪知事實囉…

禁止訪問

民房

其實我都是得知呢件事的人,,所以monly絕對冇講大話,,,,,其實我都好少回應的,因我怕是非太多....其實我都有bb用品可以捐出.但我都係唔明呢個媽媽會點運作.還要收會費呢?話明係義工.當然係無收費的利益啦!!還有如果我送出物品.是你來自取的嗎??是很重的..你們會跟據什應來轉送俾人呢?

大宅

原文章由 lcw00 於 07-10-26 16:14 發表

→芷塋←

你太新了, 才加入bk個多月, 什麼也不知道:lol:

慢慢看看吧

to:lcw00

日子淺唔代表甚麼也不知道~
你日子比我長咁又如何....
呢d唔係日子長就代表資力高...
係呀你05年首次登記我07年你係俾我早兩年....
咁又點代表d咩...
你睇清楚啦...
我同你係同等級國民~
→芷塋←

翡翠級國民

UID 155916
精華 0
積分 482
文章 301
閱讀權限 0
註冊 07-9-5
我嘅文章同積分都俾你多....
如果你係多過我我無野好講....
但你自己睇下啦....
lcw00

翡翠級國民

UID 39096
精華 0
積分 276
文章 272
閱讀權限 0
註冊 05-1-29

權力又唔係大過人.....
決心忘記~收拾心情~要努力慢慢走出呢個困局

大宅

各位:
大家點解要咁大火氣姐,而家又唔係話你{同lee件事情無關既人},不如對號入座咪得囉!!事情咪真相大白囉!!

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-10-26 16:25 發表
放心…
佢湊完放學就上黎!

到時咪知事實囉…

記得post 啲pm 睇下就最好
有証有據好啲.........

大宅

記得post 啲pm 睇下就最好
有証有據好啲.........

民房

wingmonly你朋友話上黎都未上,唔好見人地盡心盡力做義工,就唔抵得啦!

首頁
12345...9

尾頁

跳至