興趣嗜好

跳至
[運動] 跑步討論區  

首頁

尾頁

伯爵府

C9C9 發表於 16-4-24 21:27
K數有落差唔出奇,佢在地圖上計嘛!
你越來越勁,路跑越野都得

今日 TerraMar 公布咗15/5詳情 http://www.terramar.hk/event/15mayhkisland/, 由小西灣跑去赤柱 23.5k. 條路爬升唔多, 應該幾易跑, 不過要自己帶足水, 因為中間只有兩個 checkpoint.

別墅

引用:Quote:C9C9+發表於+16-4-24+21:27+K數有落

原帖由 遙遙爸爸 於 16-04-27 發表
今日 TerraMar 公布咗15/5詳情 http://www.terramar.hk/event/15mayhkisland/, 由小西灣跑去赤柱 23.5k. ...
謝謝通知,看過地圖跑郊遊徑及港島徑, 一上一落,看來易跑,路跑快的有着數,我較慢腳,要諗下

睇下今個weekend 行山狀態如何再決定...

伯爵府

今日跟其他山跑友玩呢條路線17k (鹿頸 - 荔枝窩 - 烏蛟騰), 天氣好好陰天無落雨.

大宅

有無跑步師兄有邊跑邊聽歌習慣?有無藍芽耳機推介(最好有埋收音機功能)?

別墅

引用:今日跟其他山跑友玩呢條路線17k+(鹿頸+-+荔

原帖由 遙遙爸爸 於 16-05-01 發表
今日跟其他山跑友玩呢條路線17k (鹿頸 - 荔枝窩 - 烏蛟騰), 天氣好好陰天無落雨.
呢條線好好玩!

星期日天氣好,我漫遊了沙頭角邊境凋堡⋯剛剛又是東北位....😁

男爵府

C9C9 發表於 16-5-5 18:11
呢條線好好玩!

星期日天氣好,我漫遊了沙頭角邊境凋堡⋯剛剛又是東北位....😁
有興趣去跑下,請問在那裡,找不到嘅。

大宅

現在炎炎夏日, 跑得無耐已經成件衫濕透, 跑左一個鐘多D, 發覺身體已經無汗出咁滯, 因為已流乾了, 亦無冬天堅持得咁耐, 看來我還需要找到, 水份不流失太快的方法

伯爵府

C9C9 發表於 16-4-27 16:54
謝謝通知,看過地圖跑郊遊徑及港島徑, 一上一落,看來易跑,路跑快的有着數,我較慢腳,要諗下

睇 ...
29/5 Oakley 山賽有14k同半馬 http://hktrailhalf.com/ 半馬條線22.5k, 總爬升1400m, 非常辣, 我一定無可能4小時限時內完成, 所以考慮緊玩14k.

別墅

Prairie 發表於 16-5-6 08:49
有興趣去跑下,請問在那裡,找不到嘅。

這條線行多過跑,我前半段如圖(沙角角蓮麻坑),後半段行紅花嶺,你可以search 下

別墅

遙遙爸爸 發表於 16-5-7 07:25
29/5 Oakley 山賽有14k同半馬 http://hktrailhalf.com/ 半馬條線22.5k, 總爬升1400m, 非常辣, 我一定無可 ...

我都看過這比賽,我相信你應該不大問題!很可惜,我已經報了sunset ,撞期!520玩三個賽事真是好抵!

別墅

有冇爸爸住西環有跑步?

別墅

心情沈重,下星期sunset 比賽改了路線,沒有時間再試線....

伯爵府

C9C9 發表於 16-5-21 16:42
心情沈重,下星期sunset 比賽改了路線,沒有時間再試線....
咁突然? 賽道出問題?

別墅

漁農處通常比賽前一兩星期先去視察賽道,如果條路生多了草封了、太滑等等因素都要改路線....原本條線都有點挑戰性,現在改左地圖上看見多左石屎位,應該無咁好玩了!

大宅

GL27 發表於 16-5-6 09:15
現在炎炎夏日, 跑得無耐已經成件衫濕透, 跑左一個鐘多D, 發覺身體已經無汗出咁滯, 因為已流乾了, 亦無冬天 ...
十分同意,我夏天表現要打九折。

民房

我想問通常放工後立即跑步才食晚飯跑定食完等兩三個鐘先?

伯爵府

funghk0905 發表於 16-5-25 22:06
我想問通常放工後立即跑步才食晚飯跑定食完等兩三個鐘先?

我會揀食少少嘢去跑, 跑完先食飯. 每人體質不同, 你要試下先知可否習慣.

伯爵府

今日三號風球去咗玩山! 由北潭凹出發經麥2上蚺蛇尖, 落大灣鹹田灣, 再沿麥2返北潭凹16k. 沿路勁多山泥傾瀉, 山頭周圍爛到一撻撻...

別墅

今日跑左xterace, 差一點兒有獎,要加倍努力!

男爵府

C9C9,勁呀!

首頁

尾頁

跳至