自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:琛媽 的帖子

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:有無睇過哩篇陳錦鴻同佢自閉兒子的文章

如果我c6係咁就好, 下下鬧d仔女垃圾!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:之前係書局揭過佢嗰本書,+真係寫得好好,+有

原帖由 boobecky 於 14-05-29 發表
之前係書局揭過佢嗰本書, 真係寫得好好, 有幾次睇到我眼濕濕

佢真係一個好爸爸, 唔理外邊人點講佢, 佢堅持 ...

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:琛媽 的帖子

大宅

Great parents!
What is the name of his new book?

珍珠宮

好媽媽勳章

好爸爸, 真男人!

珍珠宮

根本做父母就係要咁様全心全意去愛和教育兒女才配做父母!呢d先叫做家庭教育!咩家庭出咩仔女,現有例子比大家睇啦,人家一出世是a仔,多年後都可以逐步改善,戒片用5年又如何?始終都會做到!我唔明有些父母一味推缷責任,浄係識話教唔到!

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

好佩服佢,教導自閉症小朋友真係吾容易

大宅

水晶宮

VKwan 發表於 14-5-30 09:01
根本做父母就係要咁様全心全意去愛和教育兒女才配做父母!呢d先叫做家庭教育!咩家庭出咩仔女,現有例子比 ...
講得啱, 無教唔好嘅子女, 只有唔適教或唔去教嘅父母
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

水晶宮

kutase 發表於 14-5-30 01:51
Great parents!
What is the name of his new book?

新果本7月書展至出 "演而優則教"

kutase  Thank you!  發表於 14-5-30 11:20
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有睇 覺得拒地一家真係好團結 模範家庭

子爵府

真係好爸爸好媽媽!接受支持鼓勵耐心係自閉兒最需要!幫協康會宣傳也大大方方!希望大眾對呢班星星孩子也多接納!

男爵府

好爸爸

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

未睇過本書,有機會睇下

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

自閉唔等於智障.

自閉好多都有專才..真係要人好有耐心去由佢地的世界去睇野.

歐pa pa..eq同耐性超好

男爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

唔明點解識讀書當初會比評為智障呢? 係評錯左, 定係智障只要耐心教導都可以成材呢?

首頁

尾頁

跳至