自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

積極正面的父母可以化化腐朽为神奇!

公爵府

引用:Quote:VKwan+發表於+14-5-30+09:01+根本做

原帖由 琛媽 於 14-05-30 發表
講得啱, 無教唔好嘅子女, 只有唔適教或唔去教嘅父母
Agree

水晶宮

hashtag影視迷勳章

回覆:有無睇過哩篇陳錦鴻同佢自閉兒子的文章

好爸爸

伯爵府

佢真係1個好爸爸, 好感動呀....

珍珠宮

引用:唔明點解識讀書當初會比評為智障呢

原帖由 wasabi_s 於 14-05-30 發表
唔明點解識讀書當初會比評為智障呢? 係評錯左, 定係智障只要耐心教導都可以成材呢? ...
唔難講邊様是實情。不過,我個人相信即使是智力輕微不足是可以通過教育補救,而中庸之才更加可以教育變成人材。我好多朋友羨慕我犬兒幾叻,認為是我好命,大家都睇唔到我付出幾多努力,我肯定如果我冇咁多年的管教,大家見到我個仔一定唔係依家咁

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

男爵府

引用:前天睇到晴報陳錦鴻篇訪問, 真的很感動 :知

原帖由 琛媽 於 14-05-29 發表
前天睇到晴報陳錦鴻篇訪問, 真的很感動 :

知道囝囝駕樺在主流小學名列前茅後,陳錦鴻欣喜地說:「證明他不 ...
我真心佩服佢,佢真係一個好爸爸

水晶宮

VKwan 發表於 14-5-30 12:44
唔難講邊様是實情。不過,我個人相信即使是智力輕微不足是可以通過教育補救,而中庸之才更加可以教育變成人 ...
無錯, 若發現有問題盡快把扼小朋友個黃金學習期好多野都可以改變, 我女細個評為整體發展遲緩(仲要係差果隻), 上小學時已經可以追返晒, 仲係讀到書添, 父母唔放棄一定幫到佢地
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

侯爵府

有睇, 確實感動

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

伯爵府

回覆:有無睇過哩篇陳錦鴻同佢自閉兒子的文章

一個很好的爸爸

首頁

尾頁

跳至