論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

個agent話唔好咁做,咁做擺明唔信任個工人,工人會唔開心,好易會唔做,對嗎?

複式洋房

baby223238284 發表於 14-5-31 19:37
個agent話唔好咁做,咁做擺明唔信任個工人,工人會唔開心,好易會唔做,對嗎?

...
睇你請工人係乜嘢性質啦!湊細路就每個地方都裝好d!

大宅

回覆:會否在廚房裝cam

有裝

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:個agent話唔好咁做,咁做擺明唔信任個工人

原帖由 baby223238284 於 14-05-31 發表

...
我 有裝 姐姐 無hard feeling wor!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:個agent話唔好咁做,咁做擺明唔信任個工人

原帖由 baby223238284 於 14-05-31 發表

...
你agent 幫工人

大宅

廚房好多嘢可以偷,有花膠,藥材,我覺得裝左會好啲……

大宅

我廚房都有cam,工人醒目嘅,偷懶、玩電話時會坐係啲\"死位\"處,妳睇佢唔到。

伯爵府

我早前都正有此意,衰印到約尾冇心工作,成日唔記得煲水,夜晚話完佢之後,話咁快,果晚全部壼都100%裝滿水(兩個電熱水壼,兩個膠壼,一個大煲),初時都唔為意,第二日老公話啲水嘅味有啲唔同平時,我先諗唔知佢係咪直接裝生水入膠壼和大煲內,甚至加料。本身佢都有好多嘢衰,唔想佢留香港打工繼續激人。如果裝cam確實真有此事就報警拉佢。不過冇時間再裝cam,佢走咗之後又冇乜作用。用番舊工人,信得過佢做嘢。

別墅

畀面勳章 陪月勳章

我全屋都裝晒cam!除左洗手問同主人房,我出街會鎖主人房房門。

複式洋房

佢間房都可以裝cam?

男爵府

回覆:creamkkl 的帖子

Me 2

別墅

I will not set any camera in the home as I believe that I need to trust her.

Maybe I am naive but imagine if you were her, do u like this "prison" feeling of being monitored all the time?

將心比已!

別墅

引用:我全屋都裝晒cam!除左洗手問同主人房,我出

原帖由 creamkkl 於 14-06-01 發表
我全屋都裝晒cam!除左洗手問同主人房,我出街會鎖主人房房門。
我都係咁諗,但你工人黎左你家幾耐?佢地做得長嗎?佢地會覺得唔free

別墅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:Happypeach 的帖子

其實睇你工人本身點睇!我工人ok喎,佢好少理啲cam, 習慣左!同埋佢一嚟我家打工,我已同佢講主人房係禁地,不可自出自入, 所以佢次次入主人房前都會先敲門。

別墅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:Kenix8785 的帖子

工人間房,咁又無裝。

首頁

尾頁

跳至