親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

30/4 1950 HK to KK.
1/5 0900 KK 七人自駕遊:清真寺、沙巴大學、九龍灣、長鼻猴、螢火蟲
2/5 0830 環灘島一日遊
3/5 亞庇悠閒遊、日落
4/5 沙比島深潛、亞庇全景
5/5 0630 KK to HK.

Day 1 HK TO KK. 1950

1430 就已經到佐機場,第三次坐飛機經歷,仍然令我覺得我早到佐好耐。
飲佐杯咖啡,一起出行驢友就要CheckIn早我一步到KK。
我一個人喺機場行黎行去消遣…………
呢次行程真喺改佐3次機票,年後見到機票咁平已經訂好,決定實行我第一次獨自遊。
遇到我感興趣工作,改佐時間。
年後到出發前一個月,身邊好多朋友都話跟我去,實牙實齒,個個都無心思。
最後我喺QYER上開佐個GROUP,短短半個月招佐成40+個驢友。
呢次喺自己第一次,一個人,咩住背囊去旅行。

因有一次誤機經歷,好驚!!!喺我出發前兩日甚至夢見自己再次誤機情景
呢次一見到大熒幕有顯示HK TO KK時間,我即使CHECK IN啦~
擔保唔再出事。
1600 CHECK IN之後,去DUTY FREE買佐支ARMANI唇膏,好喜歡!!

我真喺唔知道香港機場可以咁大
都終於明白點解要咁早到機場
我1600 CHECK IN,1800都未到登機口
直到1850先到登機口,仲見到寫住HK TO CHIANGMAI
心念“仆街,又錯佐?真錯佐,我又趕唔到飛機啦。”
心好緊張,太害怕出錯。我坐住喺到等………………
直到顯示HK TO KK 1950心先定佐,呢個時候自己電話無咩電,唔敢開電話
驚到佐都聯絡唔到人,熄機等機算了………………

朋友傳說中全KK最好食嘅蝦子面+China Ice Tea
我真心覺得好普通定還是自己根本就唔喜歡食面
仲有茶點解會變佐凍架?我都喺中意我地熱嘅茶呀~~~~
我食到一半就無食啦,咁夜當然系返去沖涼訓覺,第二日嘅形成 - 自駕遊。
好期待嘅自駕遊!!!!!

大宅

一個定七個:

大宅

回覆:kk288 的帖子

一人,自駕遊係同驢友。

大宅

影多点相上來看看哦

大宅

回覆:kk288 的帖子

有啊。我慢慢po

大宅