自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sfmeow  係咪幫手去旅行社交$$ 咋?  發表於 14-6-1 19:06
面包豬豬  咁大個仔,結婚係自己事,仲要父母俾。夠膽講出來俾其他人知  發表於 14-6-1 17:28
supperwing  agree,,不過依家D家長覺得好平常  發表於 14-6-1 17:25

公爵府

回覆:今日翻工聽到一個剛新婚的男同事話..

唔抵得咋話
人地屋企肯比 你情我願
真係厚多士

BBJOJO    發表於 14-6-1 18:46

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

可能係佢阿媽催佢地結婚,而條件係蜜月費佢阿媽出呢~

我有個朋友新婚,佢奶奶話第日有左bb千其唔好走去落左佢,如果因bb生活有困難話俾佢知,個b由佢出錢

P.s佢奶奶唔係恨抱孫,已有一堆男/女孫,而朋友本身亦喜歡小朋友

別墅

我c6 個阿嫂都成日屈 c6 mom 俾錢去旅行,我聽倒覺得好離普,但唔會出聲厚多屎。。。

wcpcelia    發表於 14-6-1 17:33

大宅

當年我同老公結婚,honeymoon嘅錢都係佢阿爸比架喎。
唔係無錢,而係佢阿爸話當結婚禮物。

chinatea  我大女,4個姑奶一人一份出錢比佢地去honey moon同婚紗相添  發表於 14-6-1 18:50
loklok1626  重點係.. 佢"叫"呀媽幫佢比錢  發表於 14-6-1 18:08

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

loklok1626 發表於 14-6-1 17:10
今日翻工聽到一個剛新婚的男同事話..
佢叫呀媽幫佢比honeymoon旅費..
聽到真係火滾 唔理佢呀媽係咪好有錢啦 ...
你又唔知人地屋企點溝通點情況,只係聽兩句就覺得人地唔岩,
你都好武斷下喎

柏架山莊  Agree  發表於 14-6-1 23:41

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我奶奶結婚我俾喎。
(奶奶是我先生養娘, 不是生娘)

BBJOJO    發表於 14-6-1 18:47
kiki826  你99再婚?  發表於 14-6-1 18:02
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

回覆:prayformum 的帖子

真係好唔抵得呀
結婚果時奶奶話幫我地出酒席錢但我同老公寧願辛苦d都唔要老人家出錢 早知唔好咁多士要左佢啦

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我好無志氣,其實我真係好羨慕人地可有父母作後盾

loklok1626  唔好氣餒,我覺得靠自己努力令父母享福更開心 :)  發表於 14-6-1 17:57

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 loklok1626 的帖子

若個媽又肯比

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我好無志氣,其實我真係好羨慕人地可有父母

原帖由 sukisa 於 14-06-01 發表
我好無志氣,其實我真係好羨慕人地可有父母作後盾
Haha其實我都係!因細個家窮,我而家都希望我有能力將來做仔女的後盾

BBJOJO    發表於 14-6-1 18:47

珍珠宮

引用:今日翻工聽到一個剛新婚的男同事話..佢叫呀

原帖由 loklok1626 於 14-06-01 發表
已經睇化哂,對哩一代年青人無期望,希望再下一代會醒悟好返少少。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢阿媽肯比吹佢唔漲

水晶宮

或者係結婚禮物。除非佢自己要求,如果唔係,問題不大。

天空之城, 快樂之地

寶石宮

2024年龍年勳章

我結婚時全部都係我同c6比架,但99話我地呢d cheap果d唔得体(我覺得冇问題),但我始終晤係太多,但佢又冇support(我冇話要佢比),咁又点豪華呢!所以可能係佢阿媽主意呢

幸福可以好簡單

大宅

可能有其他原因呢
不要輕易評批別人,因為你好難知道對方身上發生過什麼。

珍珠宮

你眼紅?我有時會唔底得人地有裙腳仔老公,住又幫佢搞掂,有乜so洲c又會幫手,我同老公兩個有乜野都係自己拆掂,我都想嫁個裙腳仔生活輕鬆好多

BBJOJO    發表於 14-6-1 19:06

首頁

尾頁

跳至