自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

引用:信!有同事50黎緊未拍過拖……平時社交ok,

原帖由 翠B 於 14-06-02 發表
信!有同事50黎緊未拍過拖……平時社交ok,可惜識得耐就知佢性格超倔強
以前社會可能仲有呢d 人
我父母以前好細個出黎做野 要幫手養家
拖到三十幾歲初戀結婚都好正常

但我地90後 好多中學大學就拍拖 冇家庭負擔
冇拍拖都會鍾意人啦
佢竟然兩樣都冇
我真係勁覺得佢呃人

子爵府

引用:係咪有性伴侶但無女朋友?

原帖由 steppenwolf 於 14-06-02 發表
係咪有性伴侶但無女朋友?
呢樣應該唔會掛
因為佢同朋友出黎都幾規矩
唔會乘機攬或掂人隻手
唔似變態佬wo

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:我朋友係澳洲讀緊書最近俾返工認識ge 韓國

原帖由 happystich 於 14-06-02 發表
我朋友係澳洲讀緊書
最近俾返工認識ge 韓國男仔追
我朋友24歲 都拍過三次拖
有男人一世未戀過~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Babybaby120 於 14-06-02 發

佢d 朋友係哂韓國la
我朋友都係考慮緊
不過有次機緣巧合上過佢屋企
我本身就好介意同韓國人date 嘅, 因為細個讀書都有d 韓國同學,覺得韓國男人唔係好尊重女人囉, 呃人我就唔知喇, 唔通如果男人話自己係first love 會容易d 俾人接受?

子爵府

引用:信,有,如非矮窮肥毒基,則眼角太高,是但

原帖由 nsychristy 於 14-06-02 發表
信,有,如非矮窮肥毒基,則眼角太高,是但一樣都辛苦

一係唔識同人溝通,一係好難相處
佢個樣又唔係差 普通韓國樣+傻仔樣
但同人溝通係一d 問題都冇
仲識人情世故
例如 煮野俾我朋友都會分一份俾佢d 同事

至於難唔難相處
我覺得我個朋友仲難相處
因為聽講佢地第一次認識
係佢搵我朋友幫手(工作上合作)
我朋友嫌佢煩 好惡咁叫佢搵其他人
但事後朋友唔記得左呢件事
第二次我朋友心情靚 仲同佢傾得幾開心
韓國人就開始追我朋友
我朋友事後醒後問返
韓國人不但冇嬲 仲話會幫佢改變脾氣

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

佢講就係咩?!可能扮純情追女仔既手段!男人講野信一成都會雙目成失明!

子爵府

引用:Quote:原帖由 happystich 於 14-06-02 發表

原帖由 Babybaby120 於 14-06-02 發表
我本身就好介意同韓國人date 嘅, 因為細個讀書都有d 韓國同學,覺得韓國男人唔係好尊重女人囉, 呃人我就 ...
我讀書時都有韓國同學
但真係唔係好熟 所以唔太了解韓國男人
為左我朋友 我都上網search 過d 評價
d 評價真係好似唔太好
所以我先叫朋友提高警覺

明明韓劇d 男主角超級好男人
點知現實係韓國女人係唔會睇韓劇
因為太假…

大宅

回覆:你會唔會信一個男人三十歲先初戀

信,我老公有同學(死黨)好好仔,三十歲前追過女仔但追唔到,三十歳後揾到過心儀女朋友,好快結埋婚生埋仔了,另外,老公仲有幾位同學都係拍拖一個起兩個止就結婚(老公都係),會唔會因中學讀男校有關

子爵府

引用:佢講就係咩?!可能扮純情追女仔既手段!男

原帖由 flower_1437 於 14-06-02 發表
佢講就係咩?!可能扮純情追女仔既手段!男人講野信一成都會雙目成失明! ...
所以我地先要查清楚ma

大宅

回覆:你會唔會信一個男人三十歲先初戀?

絶對信,我身邊男女都有。佢地性格加心地好好添

水晶宮

子爵府

有乜咁奇

子爵府

回覆:happystich 的帖子

我朋友個韓國男友成40歲都係初戀,朋友話佢哋上一代管教好嚴,文化上係咁。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

信,我C6都廿到尾先啦(同我)

子爵府

引用:我朋友個韓國男友成40歲都係初戀,朋友話佢

原帖由 quarterday 於 14-06-02 發表
我朋友個韓國男友成40歲都係初戀,朋友話佢哋上一代管教好嚴,文化上係咁。

...
咁你覺得佢地人品ok ma

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔出奇

禁止訪問

引用:我朋友係澳洲讀緊書最近俾返工認識ge+韓國

大宅

回覆:happystich 的帖子

信,我有朋友男仔三十幾未拍過拖。

Be calm

大宅

我老公26歲我係佢初戀,拍拖三個月就求婚

公爵府

畀面勳章

引用:我朋友係澳洲讀緊書最近俾返工認識ge 韓國

我朋友係澳洲讀緊書
最近俾返工認識ge 韓國男仔追
我朋友24歲 都拍過三次拖
唔信