跳至
[2004年或之前] 有無2004年10月媽咪?

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無2004年10月媽咪?

martha,

我同你一樣沒有什麼懷孕徵狀,無嘔、無頭暈而且仲好食得訓得,現時我早晚食一匙"斤"燕窩一杯高鈣低脂奶加一隻蛋白,因為我朋友教我話BB發育同皮膚會好d,所以老公叫我呢d錢唔好憪!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

男爵府

mon-mon:
原來你同我一樣無唔舒服, 不過你個胎真係好似大左d, 早幾天我照超聲波,即係6週又3天時, 個size只係5mm, 雖然醫生說size正常, 但係5mm又真係好小, 你有咩方法呢? 係咪因為主要飲左低脂奶, 其實我都有飲奶, 不過只係間唔中, 因為覺得唔好飲,同埋試過飲完後肚瀉。

大宅

martha ,

其實據我所知BB最需要葉酸、蛋白質而我睇嘅Dr會比葉酸同維他命我,至於我選擇飲高鈣低脂奶是因無咁肥你可以飲全脂奶或我介紹一隻叫"鈣思寶"豆奶(盒裝250ml)比你都幾好架!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

珍珠宮

醒目開學勳章

hihi, 各位^^
我尋日自己驗到 bingo, 今日晏 d 會去睇 e 生 (我住在法國). 我 last m 係 18/1, 所以我估都未咁快可以照到 bb 心跳. 暫時我都冇乜不適, 但就唔企得耐, 成日要坐. 同埋個肚一到夜晚就痛, 好似經痛!!

今次係我第一胎, 我同老公都好開心 ar!

不如大家打番自己既預產期同第几胎係以下表 ar!!

姓名 ======= 預產期(第几胎)
1) mon-mon-----1/10 (第一胎)
2) caba-----------5/10
3) martha--------8/10
4) BB_Ahmond---14/10(第一胎)
5) ysandy---------10月尾
6) IreneMaMa
7) wanman
8) chilli

大宅

chilli,

恭喜你呀!我係第一胎預產期10月1日!

珍珠宮

醒目開學勳章

mon-mon^^
大家咁話 ! 我今日去檢查先知預產期, 不過我自己計過, 應該 24/10 !

珍珠宮

醒目開學勳章

wanman^^
我和你一樣不到 bb !! 我 last m 18/1, 預產期在10月尾.

all^^
今天做了第一次產檢, 照到子宮較上位置有一小黑點, 在中間偏右有一小白點!! e 生照了很久, 都不能確定誰是小chilli !! 如果是黑點那個, 就不太好了, e 生說位置不理想 !! (心情立即 down 了下來, 都沒有問她會怎麼樣, 這 2 東西是甚麼!)

她寫紙叫我二星期後去另一 e 生處照 3 D (她說比較清楚).

心情勁 down ! :-( :-(

大宅

hello chilli,
應該無事

民房

Hello all,
我都係10月份媽媽, 預產期係10月4日, 第一胎, 好緊張!

大宅

你呢兩日個肚有時痛, 係好似攪肚痛咁, 要即刻去廁所
會唔會影響亞B ar

仲有有無人知宮外孕有咩跡象ar

大宅

ysandy,

你不用擔心有可能你太過緊張肚入面剛剛有BB嘅心理反應,因我初初太緊張都有d似你咁而且仲覺得肚皮扯住扯住,之後我問dr是否有問題她說很多初懷孕mama都有呢d情況原因是太緊張喇,relax,relax ok!

大宅

Hi All,

我剛剛約咗贊育醫院星期六8:45am登記,因為我打算係瑪麗生所以要先去贊育登記同產檢,你哋準備去邊間醫院登記呀?

洋房

大家好呀, 我都係2004/10/9既第一胎準媽媽呀, 好開心呀~有甘多朋友仔到係十月份, 不過我係私家醫生到照過, 仲未見到小b呀, 但就見到個about 2cm既水泡, 不過醫生話無問題wo, 叫左我3week(3/8)後再返去照 , 好心急想見小b呀, 另外我到約左next weet 既星期三去贊育做檢查呀, 希望我地lee班十月份既準媽媽亙相關心去迎接小b既來臨la~

珍珠宮

醒目開學勳章

各位^^
你地有冇嘔 ? 大食或其他不適呀??
我之前都有谷胸同肚痛, 呢三日就冇晒, 都唔似大肚婆既?? 有 d 擔心!!

不如大家打番自己既預產期同第几胎係以下 list ar!!

mon-mon-----1/10 (第一胎)
goofy---------4/10( 第一胎)
caba-----------5/10
martha--------8/10
cwmay1-------9/10(第一胎)
BB_Ahmond---14/10(第一胎)
ysandy---------10月尾
ireneMaMa
wanman
chilli-------------25/10(第一胎)

大宅

ysandy---------25/10 (第一胎)
ireneMaMa
wanman
chilli-------------25/10(第一胎)
[/quote]

chilli, 我同你一日 bor

珍珠宮

醒目開學勳章

ysandy^^
我再數清楚, 排卵日後 38週, 原來我預產期係 22/10, 早你3日!! (我個 e生淨係我話10月尾).

chilli------------22/10(第一胎)
ireneMaMa
wanman

男爵府

我都係第一胎, 又開心又擔心, 開心係因為努力左好耐先成功造人, 擔心係因為胎仍未穩定, 又唔敢同身邊的同事和朋友講, 要扮做"若無其事"都唔易, 真係想快d過12週。

martha--------8/10 (第一胎)
ireneMaMa
wanman

複式洋房

Hi, 大家好! 我預產期係十月二十三號, 我係第二胎, 大家唔駛緊張, just relax and everything will be fine.

Ciz

ciz-------------23/10 (第二胎)
ireneMaMa
wanman

大宅

我初時以為自己係9月媽媽, 但係今日去醫生到覆診, 照多次confirm到而家有左bb 7weeks, 預產期係10月呀. 多多指教呀各位.

我到而家為止都無作嘔害喜, 不過我卵巢入面有粒水瘤呢.

利太~ ----------- 6/10 (第一胎)
ciz-------------23/10 (第二胎)
ireneMaMa
wanman

大宅

我第一次去見醫生個時, 只有5 weeks, 只係見到水"郎", 今次見到bb同埋心跳, 好開心~

首頁

尾頁

跳至