跳至

首頁

尾頁

子爵府

我明明見佢話好得7788但佢囡咳嘛, 咪諗住係佢囡睇囉!
原文章由 KITTYMAMA 於 07-10-31 14:45 發表
我唔係以為你亂點佢, 不過你知你睇野, 好多時睇d唔睇d, 睇完個標題就唔睇個內容, 好似啱啱 ae 講係自己睇醫生, 你又當咗係佢囡

伯爵府

好媽媽勳章

照理係既, 不過唔知點解今次會咁調法
我都同老師溝通過

我都未死心, 而家諗緊方法架
以戴OK鏡嚟講, 我見佢只有越來越適應, 完全睇唔倒佢有D咩副作用既跡象. ZOEY 個囡都配咗, 適應得好快, 可能佢地戴開有框眼鏡, 所以覺得唔駛孭住副眼睛好舒服:loveliness:
原文章由 肥仔媽咪 於 07-10-31 14:51 發表
你囡要坐到咁後唔係因應高度來篇位? 係咁就冇計都要繼續戴了!

伯爵府

可以早走咪同埋個仔一齊去睇 e 生 law.......

可以問多d吖嘛......姐姐唔識架...

原文章由 肥仔媽咪 於 07-10-31 14:53 發表
係呀! 每次post都要等.........

我仔又燒返, 等陣攞完功課要佢返去西環睇, 我諗緊好唔好早走!:-|

伯爵府

好媽媽勳章

走喇! 同佢去睇, 你會安樂D
又唔係唔走得
原文章由 肥仔媽咪 於 07-10-31 14:53 發表
係呀! 每次post都要等.........

我仔又燒返, 等陣攞完功課要佢返去西環睇, 我諗緊好唔好早走!:-|

子爵府

你估如果醫生開消炎藥俾佢食會食幾多日呢?

今早佢班主任都打嚟問佢點, 如果唔舒服就休息多啲唔好做功課啦咁話, 呢個老師好似幾好喎!:loveliness:
原文章由 AE_bb 於 07-10-31 15:01 發表
可以早走咪同埋個仔一齊去睇 e 生 law.......

可以問多d吖嘛......姐姐唔識架...

[ 本文章最後由 肥仔媽咪 於 07-11-1 14:43 編輯 ]

伯爵府

消炎藥應該跟 e 生開幾多日藥比你.....

抗生素就有分好似5日 or 7 日 course....

原文章由 肥仔媽咪 於 07-10-31 15:28 發表
講咗喇! 4點走, 你估如果醫生開燒炎藥俾佢食會食幾多日呢?

今早佢班主任都打嚟問佢點, 如果唔舒服就休息多啲唔好做功課啦咁話, 呢個老師好似幾好喎!:loveliness:
...

[ 本文章最後由 AE_bb 於 07-10-31 16:52 編輯 ]

子爵府

我重以為兩樣野係相同添!

原文章由 AE_bb 於 07-10-31 15:41 發表
燒炎藥應該跟 e 生開幾多日藥比你.....

抗生素就有分好似5日 or 7 日 course....

伯爵府

希望 j 仔快d好番啦......

原文章由 肥仔媽咪 於 07-10-31 15:54 發表

伯爵府

好媽媽勳章

我都係咁諗喎

我都準備走lu
原文章由 肥仔媽咪 於 07-10-31 15:54 發表

伯爵府

好媽媽勳章

早晨!

肥媽

你囝今日退咗燒未:-|

J囝加油 唔係聽日去唔倒 CAMP 架喇:cry:

今日月頭, 要努力工作

伯爵府

morning!!

肥媽,

j 仔點呀?

子爵府

午安!

原來真係兩種藥嚟, 佢食咗消炎藥今日啲燒就冇過一百度!(Touch Wood!:lol:)
原文章由 KITTYMAMA 於 07-10-31 16:23 發表
我都係咁諗喎

我都準備走lu

[ 本文章最後由 肥仔媽咪 於 07-11-1 14:28 編輯 ]

伯爵府

你仲唔上黎, 諗住打電話比你架喇:mrgreen:

咁e 生有冇開抗生素呀?

今日有冇返學?

聽日你仲比唔比佢入 camp 呀?

原文章由 肥仔媽咪 於 07-11-1 12:48 發表
原來真係兩種藥嚟, 佢食咗燒炎藥今日啲燒就冇過一百度!(Touch Wood!:lol: )

子爵府

原文章由 AE_bb 於 07-11-1 13:31 發表
你仲唔上黎, 諗住打電話比你架喇:mrgreen: >>>>今日返到嚟鬼C咁多野做!

咁e 生有冇開抗生素呀? >>>>有, 但醫生話如果今早退到燒就淨係食消炎藥就得!

今日有冇返學? >>>> 冇!:-|

聽日你仲比唔比佢入 camp 呀? >>>> 我昨日在醫生面前問可否入camp醫生話最唔好唔入啦, 否則搞到肺炎就麻煩了! 佢聽完醫生講出返去同姐姐提返呢件事時就小小喊囉! 我call咗帶隊老師問下佢可否星期六我們帶佢入?

伯爵府

好媽媽勳章

希望佢食消炎藥就可以搞掂晒, 唔駛再食抗生素咁傷:-|
原文章由 肥仔媽咪 於 07-11-1 12:48 發表
原來真係兩種藥嚟, 佢食咗消炎藥今日啲燒就冇過一百度!(Touch Wood!:lol:)

伯爵府

肥媽,

ms. ng 打左電話黎, 話聽日個 camp cancel 呀.........因為4年級其中有一班學生今日有成22人請病假, 仲好似有慢延積象, 連衛生處都黎埋呀......

你叫 j 仔唔駛咁唔開心啦......

不過我諗m 仔實失望 ms. ng 都叫我同個仔講唔好失望, 因為個 camp 唔會唔去, 只不過係 postpone啫:mrgreen:

[ 本文章最後由 AE_bb 於 07-11-1 15:22 編輯 ]

子爵府

原來係流感呀!

剛才收到衛生防護中心打電話來向我詢問, 我都好奇怪點解呢? 原來個仔取了功課入面有張通告話4C班成十幾個學生病咗應該係流感, 可能係咁所以學校要通知衛生防護中心, 都唔知咁搞法佢哋個Camp會否改期!

原文章由 KITTYMAMA 於 07-11-1 14:59 發表
希望佢食消炎藥就可以搞掂晒, 唔駛再食抗生素咁傷:-|
我仔今日一退晒燒即刻唔肯瞓, 希望到黃昏都冇再燒就安樂了!

子爵府

原來Ms Ng已經打咗俾你, 我重諗住你仔未返到你重未知添!

我仔明日會去牙科保健, 你仔係咪呀?
原文章由 AE_bb 於 07-11-1 15:21 發表
肥媽,

ms. ng 打左電話黎, 話聽日個 camp cancel 呀.........因為4年級其中有一班學生今日有成22人請病假, 仲好似有慢延積象, 連衛生處都黎埋呀......

你叫 j 仔唔駛咁唔開心啦......

不過我諗m 仔實失望 ...

伯爵府

m 仔今朝去左牙科保健喇, 都未問佢點, 因為佢返黎知道左冇得去 camp, 佢成個人 down 哂, 仲.....眼濕濕 tim 呀, 原來佢期待成咁:-|

原文章由 肥仔媽咪 於 07-11-1 15:29 發表
原來Ms Ng已經打咗俾你, 我重諗住你仔未返到你重未知添!

我仔明日會去牙科保健, 你仔係咪呀?

子爵府

今日都唔見OO出現, 會唔會佢都中招呢?

[ 本文章最後由 肥仔媽咪 於 07-11-1 16:02 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至