自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Hi hi:

不如大家講吓, 最想住邊區? 住邊個屋村?

大宅

原文章由 ngkawunkaren 於 07-11-2 10:58 發表
Hi hi:

最想住市區觀唐,翠平村,因近奶奶

珍珠宮

BK Milk勳章

最想住沙田,返工返學係晒道

原文章由 ngkawunkaren 於 07-11-2 10:58 發表
Hi hi:

大宅

Hi hi:

最想住 秀茂坪,近我媽媽.

大宅

Hi hi:

我想住 秀茂坪, 近我媽媽

別墅

Hi hi:

我鍾意籃田,因為住開,如果搬,仔女唔洗轉校,一切可以照舊!不過,,,:-( 唉.....都係得個恨字,無老人家都無資格揀市區?-( !都係發下夢先姐

大宅

原文章由 於 2007-10-29 08:48 AM 發表

我係揀市區架.但係而家都9個月喇喎
有咩電話係可以問嫁? (有人聽果隻)
你試下打27122712按指示會有人聽.

珍珠宮

醒目開學勳章

如果可以的話, 白田, 石硤尾或者何文田都好, 雖然我有老人家, 但唔想等, 唯有要咗東涌啦:-( :-( :-(

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

no.係114xxxx3人申請既mama:

你地最近有派過屋呀????我等第二次派屋等發"毛"喇:tongue:

大宅

可以楝的話,我想要靑衣/葵涌,起有就到小朋友返學(青衣),起碼有d事要做都有朋友/親慼睇住...........但業主要加租(勁多)最後先揀左東涌:cry: :cry: :cry:

大宅

畀面勳章

大家好,
如果我們2人都是破產人事可唔可以申請呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你今年無申請特快咩??
原文章由 Cathy_Chung 於 07-11-2 16:11 發表

你地最近有派過屋呀????我等第二次派屋等發"毛"喇:tongue:
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

唉....我想住葵涌村,但等極都未起好,起好嗰d又無我份!所以喺今年,同c6炒咗鑊金之下,喺特快揀咗屯門友愛村呀!:-(:-( :-( :-(

大宅

原文章由 Cathy_Chung 於 07-11-2 16:11 發表

我個no都係114xxxx字頭, 但我仲未有第1次派屋呀!

瑪瑙宮

咁你幾多人申請呀,申請邊區呢?今年有無參加特快呀?thx
原文章由 Irenesuet12 於 07-11-2 18:44 發表

我個no都係114xxxx字頭, 但我仲未有第1次派屋呀!

大宅

原文章由 pm_cheung 於 07-11-2 17:54 發表
大家好,
如果我們2人都是破產人事可唔可以申請呀!

可以!!要交齊所有證明交件而不過申請人數入息限額,就可以申請架啦!!

複式洋房

請問點解我已經交左form接近2個月都未收到房署有回覆?
有咩辦法可以check倒呢?thanks

大宅

\
我都係等到成屋"毛"箘 都未派第2 次, 你第1次派邊和幾時派?

我也是 1148XXX, 第1 次在 07年3月尾派 TONG YUNG,4月拒絕 到而家.

別墅

好似係3個月內, 寄籃卡有number!

原文章由 my_kuromi 於 07-11-2 22:07 發表
請問點解我已經交左form接近2個月都未收到房署有回覆?
有咩辦法可以check倒呢?thanks

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

chammyMAMA

唔該曬
原來要住左3年先可以ga
禁令願直接同佢講用綠表買屋好過

首頁

尾頁

跳至