美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

塊面兩邊同眉心紅左一撻, 洗完面會痕.. 已經係用D冇香料既洗面+護膚品, 勤力FULL保濕MASK, 平時冇化妝, 只探防曬
要搽D咩先會好!??

複式洋房

回覆:敏感? 濕疹?

唔好再搽任何野刺激佢,用清水洗臉等佢無咁紅先。如果持續紅同㾗就要睇醫生,唔好亂搽野上臉

禁止訪問

大宅

alicecbb 發表於 14-6-5 12:24
試下搽ai 或者 cetaphil 個D cream, 有係專搽敏感同濕疹皮膚既line
如果濕疹, 我覺得搽cetaphil會好D, 佢有條line係專for 濕疹

大宅

可以考慮用cetaphil洗面,好多皮膚醫生都推介!

男爵府

如果有腫痛,一定要睇醫生喇
同埋最好介口,海鮮牛蛋果d唔好食住

大宅

腫痛就冇..只係乾, 紅同痕.. 攪到個人好冇心機, 又訓得唔好
我懷疑係因為食左芒果... ><

不過呢, 我朋友介紹我買左支avene 既 smoothing mask, 琴晚用完, 今日好左好多! 好開心呀!!! 等我用多幾次, 睇下會唔會好返晒先~~~

男爵府

引用:腫痛就冇..只係乾, 紅同痕.. 攪到個人好冇

原帖由 fafafish 於 14-06-11 發表
腫痛就冇..只係乾, 紅同痕.. 攪到個人好冇心機, 又訓得唔好
我懷疑係因為食左芒果... ><
芒果又好濕熱應該少食

男爵府

2019勳章

alicecbb 發表於 14-6-5 12:24
試下搽ai 或者 cetaphil 個D cream, 有係專搽敏感同濕疹皮膚既line
個人覺得舒特膚比較有效, 醫生都係派呢隻搽濕疹

禁止訪問

大宅

引用:塊面兩邊同眉心紅左一撻, 洗完面會痕.. 已

原帖由 fafafish 於 14-06-05 發表
塊面兩邊同眉心紅左一撻, 洗完面會痕.. 已經係用D冇香料既洗面+護膚品, 勤力FULL保濕MASK, 平時冇化妝, 只 ...
會唔會係防曬唔適合??我本身都易敏感,有用 sofina 同 mioggi 防曬. touch wood ok.

cargio  pm左俾你啦  發表於 14-6-12 18:47

大宅

回覆 AhMi0723 的帖子

我之前用sofina防曬都敏感, 而家用curel ok

男爵府

我幾個星期前出濕疹, 去左醫生度攞藥膏, 到而家都仲未好, 係未因為用醫療卡D CREAM好平所以唔WORK?

大宅

回覆:fafafish 的帖子

curel 係咪有出沖涼??我之前買 cetaphil 低敏沖涼之前都有人推介 curel 比我,不過最後都係買左 cept.

禁止訪問

複式洋房

其實你皮膚易敏感及, 加上抵抗力弱左更加容易有濕疹.
搽濕疹cream或是藥膏都係只得一時.
你可以試下最多明星用既美容機呀. 我係5月買左, 用1次已見效有改善.

你可以係Facebook度add我呀^V^

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至