跳至

首頁
12345...66

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

各位富康的靚媽咪, 有時間入來分享吓,

12點開始換新保安公司啦!!!!希望可以有新景象啦......

伯爵府

hello,我係富康友^^
係咪之前的保安無咁好?
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

侯爵府

應該係兩年一次合約, 舊個間無投標, 所以一定要換, 其實都係換湯不換藥, 最緊要管理公司跟緊的, 聽聞有的亞姐唔做, 不過未八到原因

原文章由 janetlam74 於 07-11-1 15:44 發表
hello,我係富康友^^
係咪之前的保安無咁好?

侯爵府

各位新業主快的來報到啦!!!!

侯爵府

溫馨提示

各位富康花園即將入伙的媽咪留意

如果你間屋要裝修的話, 請先向管理處辦申請手續, 條件係你要先向保險公司買一份裝修保, 第三者責任保最少要有500萬, 先叫保險公司fax份保單比你去申請, 因為等正本要時間, 但保險公司會向你取一份裝修報價單才會幫你做單

不過會有一些裝修設計公司會幫客人安排埋呢的事的, 先向你的裝修公司查詢

其他提示等我得閒又想下告訴大家:-P :-P

大宅

原文章由 諺諺mum 於 07-11-14 12:23 發表
各位富康花園即將入伙的媽咪留意

如果你間屋要裝修的話, 請先向管理處辦申請手續, 條件係你要先向保險公司買一份裝保, 第三者責任保最少要有500萬, 先叫保險公司fax份保單比你去申請, 因為等正本要時間, 但保險公 ...

Hi 諺諺mum:
乜原來裝修都要買保險嫁??? 要買幾錢嫁?????

民房

是呀, 保險公司要一份裝修報價單,內容要有裝修公司名稱、裝修項目和價錢。同時要給裝修單位地址,業主資料。

我買了5佰萬第三者責任保(約$1300) - 給保險公司,這筆錢不可退回。

同時要給保安部-裝修保證金$1500,這筆錢可待裝修後,而沒有破壞公眾地方,就可退回。

男爵府

係呀!攪呢D野都攪到一頭煙呀!好煩呀!樣樣野都要申請,要等批。想死!我怕我兩個月內攪唔掂所有野, 到時俾人罰3倍租咋!

原文章由 c_jany 於 07-11-15 00:32 發表
是呀, 保險公司要一份裝修報價單,內容要有裝修公司名稱、裝修項目和價錢。同時要給裝修單位地址,業主資料。

我買了5佰萬第三者責任保(約$1300) - 給保險公司,這筆錢不可退回。

同時要給保安部-裝修保證金$1500,這筆錢 ...

侯爵府

上次我幫個freied問個份都係$1200(500萬第三者), 係經銀行去買的

原文章由 c_jany 於 07-11-15 00:32 發表

同時要給保安部-裝修保證金$1500,這筆錢 ...

侯爵府

真係要拿拿淋啦, 12月有很多假期呀, 假期同星期日係唔比開工

原文章由 muichujamie 於 07-11-15 02:21 發表
係呀!攪呢D野都攪到一頭煙呀!好煩呀!樣樣野都要申請,要等批。想死!我怕我兩個月內攪唔掂所有野, 到時俾人罰3倍租咋!

大宅

原文章由 muichujamie 於 07-11-15 02:21 發表

嘩~裝修都要比成千幾蚊出來買保險...
點解仲要比人罰3倍租呀????一但要2個月內裝修完嗎????

侯爵府

muichujamie,

妳咪可以係新屋過年啦!

明年妳地入晒伙, 一定要出來見下面, 帶埋的仔仔女女係樓下公園玩下, 如果第日我兩個仔結咗婚, 生咗仔, 我就帶的孫同佢地玩下

複式洋房

徵求德寶幼稚園女孩子冬季校服全套

請問識唔識人有8號以上德寶幼稚園
女孩子8號以上冬季校服全套
pls call 98009577(ms wong)

侯爵府

比諾就有

原文章由 kintungw 於 07-11-16 14:44 發表
請問識唔識人有8號以上德寶幼稚園
女孩子8號以上冬季校服全套
pls call 98009577(ms wong)

侯爵府

溫馨提示

如果各位發覺晾衫位置不好用及不夠地方晾衫, 記住唔好叫師父加設曬衣架在外埸, 因為管理處開始大量發信通知所有遺規之業主折除所有僭建物, 包括我在內

因為上月有一單案件是通菜街女小販被外牆僭建物石屎擊斃案, 國榮大廈業主立案法團被終審法院裁定法團須承擔法律責任, 因法團在知情下容許該單位遺規

別墅

原文章由 諺諺mum 於 07-11-16 20:49 發表
如果各位發覺晾衫位置不好用及不夠地方晾衫, 記住唔好叫師父加設曬衣架在外埸, 因為管理處開始大量發信通知所有遺規之業主折除所有僭建物, 包括我在內

因為上月有一單案件是通菜街女小販被外牆僭建物石屎擊斃案, 國 ...

我上手有一晾衫架但我沒用過,因我用乾衣机,怎辦要不要拆呀

侯爵府

係洗手間個個唔計

原文章由 w+w 於 07-11-16 22:54 發表

我上手有一晾衫架但我沒用過,因我用乾衣机,怎辦要不要拆呀

別墅

原文章由 諺諺mum 於 07-11-16 23:03 發表
係洗手間個個唔計

好彩係洗手間如果要折就C啦:lol: :lol:

男爵府

個廚房好細呀.......都唔知點擺野好?依家計位計到頭都大埋!

原文章由 諺諺mum 於 07-11-16 20:49 發表

因為上月有一單案件是通菜街女小販被外牆僭建物石屎擊斃案, 國 ...

大宅

請問將軍澳D小學係唔係冇咁好呢???我見好多人都出去讀......

首頁
12345...66

尾頁

跳至