母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

onyeema,

聽到你o既情況, 都好明白你既感受. 你要堅強d呀! 安兒亦好需要你o架!

大宅

原文章由 fsy 於 07-11-4 00:15 發表
tvoincy,

好彩你上次比咗啲森永奶粉我咋, 子進食明治敏感, 我又比佢試下森永, 似乎ok喎, 會訂一罐試清楚啲, 如果ok 就掂晒! 唔該晒你!

唔好咁客氣啦!

大宅

原文章由 Strawberrys 於 07-11-3 22:05 發表
tvoincy,

When will you need to reply or place deposit (留位費) and how much for it ?

My husband think PM session may be OK. It all depends whether they make offer to Kei Kei first.

Strawberrys,

They require the place deposit on this coming Thursday or Friday, it's cost $550.

大宅

原文章由 Strawberrys 於 07-11-3 22:03 發表
tvoincy,

Ryan今日去邊處面試?

Ryan尋日去馬鞍山靈糧面試呀!需然係屋村學校,但間學校整體表現唔錯,d老師同員工都好友善.:lol: 我都幾滿意
不過唔收都無計,因為壞人好壞

男爵府

fsy,

我覺得, 小朋友唔可以太保護喎!(可能係我冇愛心), 如果佢一喊就"就"晒佢, 佢會以後用喊做絶招, 大個o左好難教o架! 就係因為你唔捨得, 就更加要比人教囉! 訓練佢堅強o的嘛! 跟大隊應該係要佢合群囉!

原文章由 fsy 於 07-11-4 00:20 發表

我都唔知點解, 之前果日仲有個 friend 問我會唔會見到佢喊心痛喊埋一份, 我仲大大聲話: 梗係唔會啦!

um...唔知點形容果一刻既感受, 唔係心痛佢喊咁簡單, 而係見到佢喊得好慘既時候好似無人安撫佢, 仲拖住佢跟大隊 ...

大宅

Onyeema,
I m so sorry to hear that! I hope that you'll be strong. We all here 05 C9 will support you!

子爵府

2020勳章

Just come back home from outside. We went to see my sister-in-law and her new born baby (2 weeks old). She gave up breastfeeding her baby.

Kei Kei likes the baby very much and she laughed at him when seeing changing diapper. She played for the whole afternoon without nap and therefore she fell alseep at 8:30pm.

I can have my happy time tonight till 11:00pm. Yeah!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

安兒媽:

聽到你的消息,真心痛!:-( :-( 心痛你要受那麼多苦!

你們還後生,還有很多機會!

05C9會支持你!
丁家也會繼續為你祈禱!

[ 本文章最後由 bbpooh 於 07-11-5 10:26 編輯 ]

子爵府

2020勳章

死BK, 攪乜鬼, 上唔到又login唔到!

男爵府

Dear Onyeema,

I'm very sorry that you've to say goodbye to little him. Maybe you really have no choice.:-( :-(
May parent's warmth & love be with him forever!!!!

Pray for your coming operation....All of us here are caring about you!!:cry:

On Yee, please help auntie to comfort your mami & daddy!!

with care,
Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

Onyeema,

呢幾日個心都好掛住妳...........因為琛彥病到五顏六色, 唔得閒上黎!!!!

今日一上黎就聽到咁嘅消息.......好心痛!!!!!

事實如些, 唯有勇敢面對, 盡量將傷害減到最少啦, 希望快d安排到手術, 再坐好d月, 保養番個身體, 遲d再黎過啦, 妳咁年青.

05 奶媽支持妳
Cyntoby 一家支持妳

伯爵府

好媽媽勳章

I have just come back from a 2 week trip to the U.S...very very tired...

Onyee ma, i am so sorry to hear the sad news. We will keep praying for your family.

very busy with work nei....will post later...

大宅

多謝大家的安慰和支持, 我會堅強面對. 已confirm了11月12日入院引產, 老實講, 心底真的懼怕和擔心(真不知如何清醒地面對這殘忍的生產過程 ). 不過自從做了媽媽, 接受打擊的能力及忍受的能力真的比以前強了, 可能因為知道自己要照顧一個人, 一定不能倒下來, 一定要頂住! 而且而家又要返工又要凑女, 根本也沒有時間讓我傷心和亂諗野.

fsy & bbpooh, 你們叫我去睇師傅, 當然冇做錯, 當時的情況是一定會盡所有辦法保住小b的! 以後的發展, 誰也不能預知啊!

再一次多謝你們一直的關心和鼓勵.

子爵府

2020勳章

Can anyone tell me what you eat to 進補 ? I found myself is not healthy enough.

大宅

安兒媽,

看見你個消息.....個心好唔舒服. 但我想信你一定可以面對因為希望在明天, 一定要養好身體.

男爵府

笑話一則:

最近子進學識講自己兩歲後, 問佢乜嘢都係 "兩", 例如問佢有幾多架車, 佢會答: 兩架; 問佢有幾多個人, 佢答: 兩個; 問佢要食幾多塊餅, 佢答: 兩塊; 問佢幾多點: 佢答: 兩點....

前幾晚臨訓前佢要求食奶, 我問佢: 咁你要食幾多呀? 佢答: 兩個.... (又真係兩個喎..... )

男爵府

Dear 安兒媽,

I am so sorry and sad to hear your news!
Hope you could be strong to overcome this difficulty!
Be brave, On yee and your hubby need your support!
And remember to 養好身體. This is super important as well.
Bless you!

原文章由 go4baby 於 07-11-5 11:36 發表
安兒媽,

看見你個消息.....個心好唔舒服. 但我想信你一定可以面對因為希望在明天, 一定要養好身體.

子爵府

2020勳章

笑話兩歲半:

最近琦琦過了兩歲半, 我教她講自己兩歲半後, 問佢幾多歲, 佢會答:"兩歲半".

問佢媽媽幾多歲, 佢會答:"兩歲半"; 問佢爸爸幾多歲, 佢會答:"兩歲半"; 問佢婆婆幾多歲, 佢會答:"兩歲半"; 如問佢公公幾多歲, 佢會答:"兩歲半".

個個都變"兩歲半"!

大宅

原文章由 fsy 於 07-11-5 13:56 發表
笑話一則:

最近子進學識講自己兩歲後, 問佢乜嘢都係 "兩", 例如問佢有幾多架車, 佢會答: 兩架; 問佢有幾多個人, 佢答: 兩個; 問佢要食幾多塊餅, 佢答: 兩塊; 問佢幾多點: 佢答: 兩點....

前幾晚臨訓前佢要求食奶, ...

笑C人!

大宅

原文章由 Strawberrys 於 07-11-5 15:47 發表
笑話兩歲半:

最近琦琦過了兩歲半, 我教她講自己兩歲半後, 問佢幾多歲, 佢會答:"兩歲半".

問佢媽媽幾多歲, 佢會答:"兩歲半"; 問佢爸爸幾多歲, 佢會答:"兩歲半"; 問佢婆婆幾多歲, 佢會答:"兩歲半"; 如問佢公公幾多歲 ...

咁個個都後生哂o羅.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊