母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

問題一則:
吾知各小朋友的衣物是用机洗定手洗呢?

侯爵府

2023年兔年勳章

我用机洗, 但會同大人衣物分開洗.

原文章由 diaperb 於 07-11-5 16:12 發表
問題一則:
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

原文章由 diaperb 於 07-11-5 16:12 發表
問題一則:

多數用手洗, 如果多得滯就會用機洗.

男爵府

BK都係SHORT SHORT地咁

我家姐姐以前用手洗,但發覺佢太浪費食水,現在叫她兩天用機洗一次!

男爵府

原文章由 bbpooh 於 07-11-5 16:24 發表

BK 想趕客, 有無其他介面可以好似 bk 咁但係又 stable 啲架呢?

尋晚執嘢, 我同子進講話盒明治奶粉留返比丁丁, 跟住執嘢時佢就樣樣嘢都話比丁丁喎

尋日再試, 發現佢飲完森永都有咀紅既現象, 不過問過皮膚科醫生話無問題, 佢會慢慢適應喎, 只要無嘔無痾就 ok 喎.

侯爵府

2023年兔年勳章

天氣異常乾燥, 我上星期六已買潤唇膏俾琦琦, 教她搽嘴唇, 還俾她放在外套個衫袋, 等她在學校随時可以搽, 因為老師都見她嘴唇"爆擦".

別墅

very tired, 但都好想上o黎講兩句,特別想同onyeema打打氣,你要加油呀!!!唔好既日子無晒架ga la。

fsy,
恩恩都係乜都答個"兩"字架,但後來就會講“兩個三個五個”,尤其是問佢想食幾多時,好貪心呀

男爵府

原文章由 fsy 於 07-11-5 16:37 發表

BK 想趕客, 有無其他介面可以好似 bk 咁但係又 stable 啲架呢?

尋晚執嘢, 我同子進講話盒明治奶粉留返比丁丁, 跟住執嘢時佢就樣樣嘢都話比丁丁喎

尋日再試, 發現佢飲完森永都有咀紅既現象, 不過問過皮 ...

子進:

EE錫晒你!丁丁唔貪心,你淨係留架THOMAS單車比丁丁就得咖喇!

丁媽

男爵府

丁丁呢幾日腸胃炎,痾左好多次水!尋日去睇醫生,我地問醫生丁丁成日痾爛屎正唔正常,醫生話冇問題,但痾水就有問題.

丁爸一度懷疑丁丁係對普通奶粉敏感,我地都唔知丁丁攪咩!

仲有佢自週五食了姐姐煮的雞,咀就紅了,有脫皮現象,唔知對咩敏感.

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-11-5 16:24 發表

我家姐姐以前用手洗,但發覺佢太浪費食水,現在叫她兩天用機洗一次!

一路我工人用手洗,同丁媽一樣覺得佢用水多以及成鬼日"里My"係厠所入面吾知佢真洗衫定做Mug!
今日又比佢激親,有時真吾想請工人.

男爵府

原文章由 bbpooh 於 07-11-5 16:54 發表
丁丁呢幾日腸胃炎,痾左好多次水!尋日去睇醫生,我地問醫生丁丁成日痾爛屎正唔正常,醫生話冇問題,但痾水就有問題.

仲有佢自週五食了姐姐煮的雞,咀就紅了,有脫 ...

有無同丁丁做過敏感測試? 我都有諗過有無需要同子進做...

大宅

上星期六同樹懶去interview. 一如我所料, 個interviewer只係問我同樹爸. 隻樹懶就真係"坐"係度; 我地兩個大人都叫應付到...........
唔似得上星期五個interview樹懶一早就請我地兩個食"頭抽牛肉炒粉"

別墅

星期六c6帶左恩恩去interview,老師展示實物,然後問恩恩問題:

老師問:呢個係乜o野?
恩恩答:雞蛋,(然後問爸爸食唔食得架,爸爸答食得 )
跟住恩恩就敲爛隻蛋,"meet"左幾片殼......

恩恩答:牙刷,無牙膏o既?
老師比牙膏恩恩,恩恩即刻擰開蓋想......

結果c6覺得好瘀

侯爵府

2023年兔年勳章

go4baby,

唔明"頭抽牛肉炒粉" ...???

原文章由 go4baby 於 07-11-5 17:05 發表
唔似得上星期五個interview樹懶一早就請我地兩個食"頭抽牛肉炒粉" ...

大宅

原文章由 bbpooh 於 07-11-5 16:54 發表

仲有佢自週五食了姐姐煮的雞,咀就紅了,有脫 ...

咁医生有無比藥佢食?我個医生話如果真的腸胃炎吾可以食野,要飲電解水.昨晚Littlelittle都痾咗一次爛屎,我已经very worry,何況丁丁成日都痾呢!

男爵府

原文章由 belu 於 07-11-5 17:08 發表
星期六c6帶左恩恩去interview,老師展示實物,然後問恩恩問題:

恩恩答:雞蛋,(然後問爸爸食唔食得架,爸爸答食得 )
跟住恩恩就敲爛隻蛋,"meet"左幾片殼......

恩恩答:牙 ...

點解覺得好瘀呀? 我覺得佢好醒, 答得好好喎!

想問下大家去 interview 既衣著, 家長們需要刻意打扮嗎? 因為黎緊星期六朝早去 interview, 但係我接住會去公司 outing, 唔通 dress up 晒去 outing? 但係換衫又麻煩又趕唔切, 有咩提議?

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 07-11-5 17:12 發表
go4baby,

我都唔明...

大宅

原文章由 fsy 於 07-11-5 17:14 發表

點解覺得好瘀呀? 我覺得佢好醒, 答得好好喎!

想問下大家去 interview 既衣著, 家長們需要刻意打扮嗎? 因為黎緊星期六朝早去 interview, 但係我接住會去公司 outing, 唔通 dress up 晒去 outing? 但係換衫又麻煩又 ...

你有無黑色牛仔褲o阿?再着對返工鞋Or 皮鞋.再帶對波鞋.interview 後叫子進pa帶返對波鞋返家,イ尔就去outing!:-P

男爵府

搞咩? 食極都肚餓 & 頭暈....好辛苦!

仲要遇到難纏的傢伙, 吃力不討好地O.T....好受氣!

好想回家睡覺!:-(
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

原文章由 Strawberrys 於 07-11-5 17:12 發表
go4baby,

好抽象.....要意會...呵呵

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊