想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地好!!!
我有一邊輸卵管閉塞,咁係咪等於唔可以自然懷孕呢?機會係咪等於0 ,係咪冇其他方法?只有去做 iui& ivf 呀?唔知食白鳳丸又得唔得呢?我真係好想有 BB 呀!唔通等期蹟出現:cry:

複式洋房

原文章由 majimike 於 07-11-1 17:13 發表
你地好!!!
我有一邊輸卵管閉塞,咁係咪等於唔可以自然懷孕呢?機會係咪等於0 ,係咪冇其他方法?只有去做 iui& ivf 呀?唔知食白鳳丸又得唔得呢?我真係好想有 BB 呀!唔通等期蹟出現:cry: ...

Majimike,
你有無生過BB呀? 我自己在2004年因為一邊卵巢生廇, 所以
割了一邊卵巢, 但醫生說可以靠另一邊, 我也在2006年11月有
了bb, 不過之後小x了:-( , 我只想講我的case都可以靠一邊成孕,
如果你另一邊是沒有問題的話, 應該可以o架呀....努力啦,
世事無絕對, 只要你有信心就得啦....

複式洋房

原文章由 majimike 於 07-11-1 17:13 發表
你地好!!!
我有一邊輸卵管閉塞,咁係咪等於唔可以自然懷孕呢?機會係咪等於0 ,係咪冇其他方法?只有去做 iui& ivf 呀?唔知食白鳳丸又得唔得呢?我真係好想有 BB 呀!唔通等期蹟出現:cry: ...

我都係有一邊塞咗, 係政府醫生叫我先做IUI, 但係dr.Tay就直接叫我做IVF, 因為2邊都有襄腫可能會令到粒卵子去唔到輸卵管, 但係我老公聽完醫生講IUI之後話唔做, 我而家都唔知點算.....:-( :-(

複式洋房

HI! IRISBB
我冇生過 BB ,係呢五年都好努力咁去制做,但一次又一次令我好灰心,完全冇晒希望咁,黎緊我排咗瑪麗係明年既二月先見醫生.每個人都想可以自然懷孕啦,但冇辦法都要去試一試,咁你現在點呀?

原文章由 IRISBB 於 07-11-1 17:25 發表

Majimike,
你有無生過BB呀? 我自己在2004年因為一邊卵巢生廇, 所以
割了一邊卵巢, 但醫生說可以靠另一邊, 我也在2006年11月有
了bb, 不過之後小x了:-( , 我只想講我的case都可以靠一邊成孕,
如果你另一邊是沒有 ...

複式洋房

原文章由 majimike 於 07-11-1 17:39 發表
HI! IRISBB
我冇生過 BB ,係呢五年都好努力咁去制做,但一次又一次令我好灰心,完全冇晒希望咁,黎緊我排咗瑪麗係明年既二月先見醫生.每個人都想可以自然懷孕啦,但冇辦法都要去試一試,咁你現在點呀?

...

Majimike,
不要氣餒, 有其他方法就儘量去試, 我知個天會幫你既:lol:
我現在等緊bingo, 希望成功啦, 我小產後都再試了5個月啦........

複式洋房

hi bibimuimui
我有一段時間發覺自己咁耐都冇 bb, 所以我去做 bodycheck, 發現一邊塞咗,當時好 down 架,唔知點同佢講,中醫試下調理又試食排卵藥,佢都唔知架,我最後定唔住都係要話比佢知,我一個受既壓力太大,當時佢知道咗都話叫我唔好做咁多野,佢唔鐘意 bb 喎,果一刻我做咁多野都係想有我同佢既 bb 0傘.!就係咁我返咗亞媽到,亞媽緊係 help 個女啦,亞媽同佢講完,原來佢唔係唔想要 bb,只係怕我辛苦壓力仲大,可能佢睇得戲多,驚有咗個 bb 之後就冇咗個 mummy喎, 現在佢都肯同我去家計會(不育科),只不過經過呢五年都未有奇蹟出現,可能你老公都係怕你辛苦0傘....你唔好太灰心同佢講下,最辛苦都係女人,你要努力呀姊妹
原文章由 bibimuimui 於 07-11-1 17:25 發表

我都係有一邊塞咗, 係政府醫生叫我先做IUI, 但係dr.Tay就直接叫我做IVF, 因為2邊都有襄腫可能會令到粒卵子去唔到輸卵管, 但係我老公聽完醫生講IUI之後話唔做, 我而家都唔知點算.....:-( :-( ...

複式洋房

IRISBB
你係咪冇用其他方法去試架?自然!!!!!!!!
我係呢度同你祝福 , 你一定得既,我等你好消息

原文章由 IRISBB 於 07-11-1 17:59 發表

Majimike,
不要氣餒, 有其他方法就儘量去試, 我知個天會幫你既:lol:
我現在等緊bingo, 希望成功啦, 我小產後都再試了5個月啦........

複式洋房

回覆 #1 majimike 的文章

唔知係咪飲得多涷野,都係難有 BB 既呢?

禁止訪問

複式洋房

hi,你地好呀,我都係一邊塞左,加上自己都冇排卵,所以比起你地難上加難,每個月係度等派彩,但係都係失望而回,我真係好想有BB架,我想問你地呢,一星期做幾多次先叫努力呀,因為我老公返SHIFT,有時就唔到時間做,都唔知點算好.

原文章由 majimike 於 07-11-1 17:39 發表
HI! IRISBB

...

大宅

睛靈勳章

各位一邊輸卵管塞既未來媽咪好呀,

其實我一邊輸卵管直頭cut左添呀,而另外果邊都唔係好靚,所以醫生先建議我去做IVF渣,不過如果你地真係想自然生既,其實可以試吓通輸卵管,係一個小手術黎架,如果係得既話,通完好易有,我有個醫生好介紹,就係陳煥堂(好似張栢芝都係搵佢接生),佢係做婦產科架,不過之前有好多人試過因各種原因不育搵佢,都搞掂左(不過都係聽返黎),我都搵佢通過,其實醫生都話我有機會自然懷孕,不過成數唔高,但我即管搵呢個醫生試吓,佢係養和架,我04年做,做左萬幾蚊,不過就一路試,一路排廣華IVF,結果都係要靠廣華,其實都係一個機會,你地都可以試吓.加油呀,唔好放棄

別墅

我自己都曾經試過一邊輸卵管塞左,不過自己唔知,因為我有照過輸卵管醫生話無問題。我都係無排卵,所以做IUI,第一次成功,不過小產左,之後再做就IUI,宮外孕,醫生話右邊輸卵管塞左,果次差D連命都無。所以切左一邊輸卵管,又無排卵,醫生見意做IVF,好好彩一次便成功,以家對 twins 半歲大啦!各位姊妹努力,加油呀,千其唔好灰心!:loveliness:

大宅

睛靈勳章

Twins_mummy

你就好啦,我本來都有一對半歲大既twins架,可惜細佬係前個星期六已經離開左我地啦:cry: ,開頭好傷心 ,喊得好緊要 ,但后尾好積極諗想佢快d返黎,我會盡快再懷孕,迎接佢返黎

原文章由 Twins_mummy 於 07-11-2 13:03 發表
我自己都曾經試過一邊輸卵管塞左,不過自己唔知,因為我有照過輸卵管醫生話無問題。我都係無排卵,所以做IUI,第一次成功,不過小產左,之後再做就IUI,宮外孕,醫生話右邊輸卵管塞左,果次差D連命都無。所以切左一邊輸卵管, ...

複式洋房

其實我已經排緊瑪麗,係3月睇,自己好緊張,妳地會唔會LEE D 感覺呀?因為我很怕 痛

原文章由 DoubleOs 於 07-11-2 13:23 發表
Twins_mummy

你就好啦,我本來都有一對半歲大既twins架,可惜細佬係前個星期六已經離開左我地啦:cry: ,開頭好傷心 ,喊得好緊要 ,但后尾好積極諗想佢快d返黎,我會盡快再懷孕,迎接佢返黎

...

男爵府

hi DoubleOs:

我都係一邊輸卵管塞左,想問問陳煥堂醫生做的通輸卵管小手術係點做嫁? 痛吾痛嫁? 可否詳細dd講吓呀? 吾該晒!
做完是否再照過真的通了?
通左之後,試左幾耐都未成功,才要靠廣華ivf成功呢?

原文章由 DoubleOs 於 07-11-2 11:25 發表
各位一邊輸卵管塞既未來媽咪好呀,

其實我一邊輸卵管直頭cut左添呀,而另外果邊都唔係好靚,所以醫生先建議我去做IVF渣,不過如果你地真係想自然生既,其實可以試吓通輸卵管,係一個小手術黎架,如果係得既話,通完好易有,我有個醫生 ...

複式洋房

回覆 #2 bebe190 的文章

HI !!!!

大家要努力呀 !!!!!

我就係東區醫院做 ,通唔到 現只有一條,我都係望係瑪麗做 IVF 會 BINGO 啦..........:-(

複式洋房

hi,

我想問是否真的可以通輸卵管,因為我睇開嗰果婦科,佢話冇得通,
有冇人知道?

原文章由 majimike 於 07-11-3 21:29 發表
HI !!!!

大家要努力呀 !!!!!

我就係東區醫院做 ,通唔到 現只有一條,我都係望係瑪麗做 IVF 會 BINGO 啦..........:-(

大宅

睛靈勳章

我唔知佢地醫學個名叫咩,我做果陣個醫生就話係將佢整靚佢,好似裝修咁,我個case就係條輸卵管唔靚,唔通,就唔係塞,都唔知點講,總之係有得做架啦,你試吓問吓第二個醫生:-P

原文章由 bebe190 於 07-11-4 18:57 發表
hi,

我想問是否真的可以通輸卵管,因為我睇開嗰果婦科,佢話冇得通,
有冇人知道?

首頁

尾頁

跳至